18

تیر

1405


سلامت

11 بهمن 1399 14:33 0 کامنت

توافقنامهای برای خرید و تولید مشترک واکسن روسی "اسپوتنیک" بین دو کشور ایراو روسیه امضا شد و نخستین محموله از این دارو تا هفته آینده به تهران تحویل داده خواهد شد. این در حالی است که تزریق واکسن روسی با مخالفت های زیادی را در کشور روبه رو شده است.

       

به گزارش صبح ساحل، "کاظم جلالی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، روز شنبه 11 بهمن ماه اعلام کرد که توافقنامهای بین تهران و مسکو درباره خرید و تولید مشترک واکسن روسی "اسپوتنیک-وی" علیه ویروس کرونا امضاء شده است. به گفته وی، نخستین محموله از این داروی روسی تا قبل از 7 فوریه (19 بهمن ماه) به تهران تحویل داده خواهد شد.

آزمایش واکسن روسی کرونا با نام تجاری «اسپوتنیک وی» از ابتدای ماه سپتامبر در مسکو آغاز شده و تاکنون هزاران داوطلب در این آزمایش انسانی شرکت کردهاند.

خبرگزاری رویترز در این مورد نوشت، انتظار میرود نتایج موقتی مرحله پایانی تست واکسن کووید در ماه (نوامبر) منتشر شود. سفارش واکسن روسی کرونا، علیرغم ابراز نگرانیها از شتابزدگی در تولید، به بیش از یک میلیارد دوز رسیده است. مسکو با رد تمام انتقادها میگوید از کیفیت واکسن خود اطمینان کامل دارد.

«کیانوش جهانپور»، رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن روسی کرونا در ایران خبر داد.

واکسنی که حالا برای تزریق به ایران و برای واکسناسیون شهروندان ایرانی سفارش داده شده، تصمیمی که با مخالفت صریح افرادی از جمله «مینو محرز» عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا رو به رو شده است.

«مینو محرز» درباره واکسن روسی به روزنامه جهان صنعت روز پنجشنبه ۹بهمن گفت: تهیه و واردات واکسن کرونای روسی توسط دولت از شانس بد مردم ایران است. در حال حاضر به هیچ عنوان از این انتخاب راضی نیستم. من بهعنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمیکنم زیرا تاکنون هیچ اطلاعاتی از آن منتشر نشده است.

واکسن کرونا باید دارای استانداردهای جهانی باشد. از نظر ما واکسنی استاندارد است که مورد تأیید یکی از منابع بینالمللی باشد که یکی از آنها سازمان بهداشت جهانی و دیگری سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپاست در صورتی که این واکسن تاییدیه هیچ کشوری را ندارد.

روسیه جزو اتحادیه اروپاست، چرا تاکنون واکسن را برای تاییدیه به سازمان بهداشت اروپا نفرستاده؟

«کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به سخنان مینو محرز گفت: ایشان  شأنی برای ارزیابی واکسن‌های دیگر ندارند چنان‌که ورودی در این موضوع هم نداشته‌اند.

از سوی دیگر «بهرام پارسایی»، پزشک و نماینده پیشین مجلس در انتقاد به واکسن روسی می گوید: اکثر مردم ایران واکسن روسی را نخواهند پذیرفت.

پارسایی چندی پیش در حساب توییتر خود گفت: «یادمان باشد وقتی مردم این سرزمین ... واکسن مورد تایید مراجع علمی جهان را می‌خواستند تا زنده بمانند، وزیر خارجه کشور که باید مدافع منافع ملی باشد، از روسیه واکسن تایید نشده می‌خرید، وزیر بهداشت به جای سلامت به دنبال سیاست و مجلس به جای ادای وظیفه نمایندگی و منافع و جان مردم دنبال انتخابات ۱۴۰۰ بود

با وجود تمام اما و اگر ها،« محمود واعظی »رییس دفتر رییس جمهوری 8 بهمن ماه، از تایید خرید دو میلیون دز واکسن روسی ظرف ۳ ماه از روسیه  مذاکره های انجام شده در سفر اخیر ظریف به آنجا گفت: واکسیناسیون همگانی را براساس همان اولویت بندی که در ستاد ملی تصویب کرده در مدت زمان کوتاهی شروع خواهیم کرد.

 

منابع گردآوری شده: شهرآرانیور، ایرنا، ، سایت بالاترین 

دیدگاه ها (0)
img
img

راهداران هرمزگان مسیرهای ایمن‌تری ساختند

گاردین: سران ناتو در نشست آنکارا توافق کردند درباره فوتبال با ترامپ حرف نزنند

بزرگ‌ترین بازار پذیرش رمزارز جهان در آستانه محدودیت‌های جدید است

14 شهید و 78 ‌مصدوم در حملات آمریکا به 5 استان کشور

ادامه حملات پهپادی ارتش به پایگاه ها و مراکز راهبردی آمریکا در منطقه

جام جهانی رکورد جستجو در گوگل را شکست

آمریکا در پی محدود کردن استفاده شرکت‌ها از هوش مصنوعی چینی

پیام قدردانی عراقچی از مردم و دولت عراق

عیادت فرماندار سیریک از مجروحان حمله موشکی سحرگاه چهارشنبه

اقدام کم‌سابقه ناسا برای حفاظت از طبیعت؛ واگذاری جنگل مریلند

هواپیمای حامل پیکر رهبر شهید فرودگاه نجف را به مقصد مشهد ترک کرد

افزایش دما از هفته آینده؛ خلیج‌فارس متلاطم می‌شود

تداوم کاهش قیمت طلا در بازار جهانی

قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۸ تیر؛ هر گرم ۱۷ میلیون و ۸۸۳ هزار تومان

شهادت یکی از پرسنل آتش‌نشانی در پی حمله به تأسیسات فرودگاه ایرانشهر

img
خـبر فوری:

همه زیرساخت‌ها سالم است، اما یک پرواز لغو شد