به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا،سعید صارمی با حضور در برنامه تلویزیونی در خصوص وضعیت محصولات باغی در بازار از جمله سیب و پرتقال، گفت: طرح ذخیره سازی میوه و مرکبات از سال ۱۳۸۵ با دو هدف انجام می شود که حمایت از تولید در فصل برداشت و حمایت از مصرف کننده در اوج مصرف(شب عید) این اهداف است.
محصول زیر ۶۰۰۰ تومان برای باغدار ضرر است
وی با اعلام اینکه کل میوه و مرکبات ذخیره شده در این چند سال تقریباً زیر یک درصد کل تولید کشور بوده است، ادامه داد: ۴۰ تا ۵۰ هزارتن امسال خرید و ذخیره سازی میوه و مرکبات داشتیم که نسبت به ۶.۵ میلیون تن تولیدی که داریم رقم ذخیره سازی زیر یک درصد می شود. باید بپذیریم با توجه به افزایش هزینههایی که باغداران داشتند اگر محصول خود را زیر ۶۰۰۰ تومان بفروشند، متضرر میشوند.
صارمی ادامه داد: باید بپذیریم که هزینه های کود، سم و نهاده های کشاورزی، دستمزد کارگران و ... در سال جدید افزایش پیدا کرده است. ورود دولت در موضوع تولید لازم است و با توجه به موجودی میوه ذخیره شده ای که وجود دارد قطعا قیمت های شب عید خیلی پائین تر از این خواهد بود.
معاون دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت اظهار کرد: قطعاً در شب عید با ورود و وفور میوه (سیب و پرتقال) در بازار مواجه خواهیم شد و قیمت میوه ها از جمله سیب و پرتقال خواهد شکست.
وی افزود: حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار تن پرتقال و ۱۰ تا ۱۵ هزار تن سیب ذخیره کرده ایم که قیمت ها را شب عید به فراخور قیمت بازار اعلام می کنیم.
محدودیت ارزی عامل نابسامانی در بازار موز
وی در خصوص موز نیز گفت: با به وجود آمدن محدودیتهای ارزی و کاهش عرضه که سبب برهم خوردن عرضه و تقاضای موز در بازار شد، عده ای سودجو برای سوجویی خود به این بازار ورود کردند که دستگاه های نظارتی، سازمانهای حمایت و تعزیرات برای آنها پرونده تخلف تشکیل داده اند و با آنها برخورد لازم صورت خواهد گرفت.
در روزهای اخیر افزایش قیمت برخی از اقلام میوه خبرساز شده و آخرین مشاهدات میدانی از خرده فروشیهای سطح شهر تهران در هفته گذشته حاکی از آن است که قیمت هر کیلو نارنگی جنوب ۲۵ هزار تومان، انار شیراز ۲۵ هزار تومان، موز ۶۰ هزار تومان، سیب ۲۰ هزار تومان، پرتقال تامسون ۲۰ هزار تومان، پرتقال شمال ۲۰ هزار تومان، پرتقال توسرخ ۲۰ هزار تومان، پرتقال جنوب ۳۵ هزار تومان، خیار ۲۰ هزار تومان، فلفل دلمه ۲۰ هزار تومان، کیوی ۲۰ هزار تومان و گوجه فرنگی بوتهای ۸۰۰۰ تومان و لوبیا سبز ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است.
قیمتهای عجیب و غریب در بازار میوه
انواع میوه در بازار قیمت های عجیب و غربی از خود ثبت کرده اند به طوری که هر کیلوگرم نارنگی بندری ۵۵ هزار تومان، موز ۵۰ هزار تومان، سیب ۲۷ هزار تومان و پرتقال جنوب ۲۹ هزار تومان به فروش می رسد.
به نوشته تسنیم در روز های اخیر انواع میوه در بازار قیمتهای عجیب و غربی از خود ثبت کرده اند به طوری که بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از چند میوه فروشی در خیابان میرازی شیرازی تهران در میان انواع میوه پرتقال به عنوان ارزان ترین محصول حدود 12 هزار تومان قیمت دارد.
بر این اساس هر کیلوگرم موز حدود 50 هزار تومان،نارنگی بندری 55 هزار تومان، سیب زرد 26 هزار تومان و سیب قرمز 27 هزار تومان، نارنگی 29 هزار تومان و پرتقال جنوب 29 هزار تومان، کیوی 17 هزار تومان، لیمو شیرین 16 هزار و 800 تومان و پرتقال تامسون 11 هزار و 600 تومان به فروش می رسد.
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اظهار کرد: دلیل گرانی میوه را ما نباید بگویییم زیرا ما نیز مصرف کننده هستیم و فقط مصرف کننده بزرگ تر هستیم و خرید ما 200 کیلوگرم تا 2 تن است.
وی افزود: اعضای ما در تعیین قیمت نقشی ندارند و بنابر قیمت عرضه شده در میدان مرکزی میوه و تره بار خرید می کنیم و با سود مصوبی که داریم به فروش می رسانیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی ادامه داد: قبل از ما میدان مرکزی، واردکنندگان و حتی صادرکنندگان باید پاسخگو باشند که باعث شده اند قیمت عمده انواع میوه بالا برود که اعضای خرده فروشی اتحادیه ما نیز مجبور به فروش همین محصولات هستند.
وی با اشاره به اینکه سود مصوب خرده فروشان میوه و تره بار 35 درصد است تصریح کرد: بر اساس محاسبات انجام شده از این 35 درصد، حدود 9 درصد برای خرده فروشی ها باقی می ماند زیرا باید بخشی از آن به دلیل وجود ضایعات و خراب شدن میوه کم شود و هزینه های کارگری، مالیات و جاری دارند.
کارگر گفت: یک میوه فروش شب که مغازه خود را می بندد 25 میلیون تومان جنس در مغازه دارد اما صبح که دوباره درب مغازه خود را باز می کند 20 میلیون تومان شده زیرا بخشی از آن از بین رفته است.
وی در ارتباط با ارزان و گران ترین میوه های موجود در بازار گفت: هندوانه با قیمت هرکیلوگرم 2500 تومان تا 4 هزار تومان ارزان ترین و موز با حدود 45 هزار تومان گران ترین میوه های پر مصرف بازار هستند که البته سود خرده فروشی را نیز باید به این نرخ ها اضافه کرد.