14

آبان

1403


اجتماعی

06 اسفند 1399 16:18 0 کامنت

مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات از هجوم ملخ‌های صحرایی از ۱۰ تا ۲۰ اسفند به استان‌های جنوبی کشور خبر داد.

  

به گزارش صبح ساحل، سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات از ورود دسته جات ملخ صحرایی طی روز‌های آتی به کشور خبر داد و گفت: بنابر آخرین گزارش فائو، دسته‌های قابل توجهی ملخ در شرق آفریقا، یمن، ساحل عربستان و دریای سرخ داریم.

او افزود: با وجود آنکه دمای هوا در شبه جزیره عربستان کمتر از ۲۴ درجه سانتی گراد است، امکان پرواز ملخ وجود ندارد. به همین خاطر پیش‌بینی می‌شود که از ۱۰ تا ۲۰ اسفند حمله ملخ‌های صحرایی با افزایش دما به ۲۴ درجه سانتی گراد از منطقه مرکزی به شمال عربستان، ساحل شبه جزیره عربستان به خلیج فارس و دریای عمان به جنوب کشور آغاز شود.

معین ادامه داد: با توجه به آنکه جمعیت با فاصله قرار گرفته است، در ابتدا از قسمت‌های مرکزی به شمالی، بعد از قسمت‌های ساحلی به قسمت‌های مرکزی و سپس شمالی وارد می‌شوند.

این مقام‌مسئول با بیان اینکه شرایط اقلیمی برای ورود ملخ‌های صحرایی به کشور فراهم است، گفت: بنابر مدل‌های اقلیمی، در اسفند بارندگی‌های نرمالی در کشور به ویژه در جنوب کشور از جمله منطقه نیمه شرقی بوشهر و هرمزگان داریم که با وجود بارندگی‌های نرمال و فراهم شدن رطوبت ملخ‌های صحرایی وارد کشور می‌شوند.

مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات درباره آخرین وضعیت تامین سموم و سم‌پاش گفت: تدابیر لازم برای سموم اندیشیده شده به طوری که در ۳ تا ۴ هفته اول مشکلی برای مبارزه نداریم و انتظار می‌رود در اواخر اسفند و اوایل فروردین ۲۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شود تا در اختیار استان‌ها قرار دهیم که خرید خود را انجام دهند. همچنین سم‌پاش به میزان کافی تامین شده که مشکل خاصی نداریم.

سطح مبارزه علیه آفت ملخ به ۵۰۰ هزار هکتار می‌رسد

به گفته او، با توجه به درخواست‌ها ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر برای استمرار مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی انتظار می‌رود که دولت و مجلس حمایت‌های لازم را به عمل آورند تا در نیمه دوم فروردین اعتبار لازم تخصیص داده شود.

مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در پایان تصریح کرد: با توجه به تاخیر یک ماهه در ورود ملخ صحرایی به علت تغییرات آب و هوایی شبه جزیره عربستان پیش بینی می‌شود که سطح مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی به ۵۰۰ هزار هکتار برسد.

 

منبع:خبرنگاران جوان

دیدگاه ها (0)
img