فرهنگی و هنری
«فرجالله سلحشورنیا» معروف به «فرجالله سلحشور» هنرپیشه، چهرهپرداز، نویسنده و کارگردان ایرانی بود که بدلیل بیماری ریوی نتوانست اخرین فیلمش با عنوان «حضرت موسی» را به اتمام برساند.
فرجالله سلحشورنیا معروف به فرجالله سلحشور هنرپیشه، چهرهپرداز، نویسنده و کارگردان ایرانی بود که بدلیل بیماری ریوی نتوانست اخرین فیلمش با عنوان «حضرت موسی» را به اتمام برساند.
به گزارش صبح ساحل، فرجالله سلحشور در سال ۱۳۳۱ش در قزوین به دنیا آمد. او در سال ۱۳۶۱ش با بازی در فیلم سینمایی توبه نصوح وارد سینما شد و دو سال بعد در «گورکن» علاوه بر بازیگری به چهرهپردازی نیز پرداخت و در سال ۱۳۶۵ش، در فیلم «پرواز در شب» ساخته رسول ملاقلیپور نیز به ایفای نقش پرداخت. سلحشور در سال ۱۳۶۷ش علاوه بر بازیگری در مقام تهیهکنندگی «انسان و اسلحه» ساخته مجتبی راعی حضور یافت.
در سال ۱۳۷۲ش، فیلم «ایوب پیامبر» را با نقش آفرینی، نویسندگی و کارگردانی خودش ساخت و رسماً وارد فضای فیلم سازی شد. سلحشور که در سالهای بعد کوشیده بود داستانهای قرآنی را به مجموعههای تلویزیونی تبدیل کند در سال ۱۳۷۶ش، مجموعه تلویزیونی «مردان آنجلس» را ساخت و ده سال بعد در سال ۱۳۸۶ش مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر» را نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی کرد.
آثار فرج الله سلحشور:
اولین فیلم سلحشور در حوزه فیلم های مذهبی :
فیلم سینمایی ایوب پیامبر (ع) اولین فیلم فرجالله سلحشور در حوزه فیلمهای مذهبی به شمار میرود. وی این فیلم را در سال ۱۳۷۰ش ساخت و علاوه بر کارگردانی، نگارش فیلمنامه را برعهده گرفت و ایفاگر نقش حضرت ایوب در این فیلم نیز بود. محوریت این فیلم بر سختیهای فراوان این پیامبر (ع) در طول زندگی و صبر وی بر مصائبش، تکیه دارد. این فیلم به جهت رویکرد مذهبی خود، مورد تحسین برخی علماء از جمله آیت الله خامنهای نیز قرار گرفت.
پس از نمایش سریال یوسف پیامبر، سلحشور به سرقت ادبی فیلمنامه این مجموعه تلویزیونی متهم شد. در ۱۵ فروردین ۱۳۸۹ شعبه ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت او را به جرم سرقت ادبی از طریق رونویسی فیلمنامه یوسف پیامبر از مجموعه کتاب و فیملنامه دوجلدی «یوسف صدیق» اثر شهابالدین طاهری به ۳ سال حبس و پرداخت جریمه ۱٫۵ میلیارد تومانی محکوم کرد.اما با بررسی مجدد پرونده در دادگاه تجدید نظر، حکم برائت وی صادر شد.
«حضرت موسی» علیه السلام آخرین طرحی بود که فرج الله سلحشور به عنوان نویسنده و کارگردان به دنبال ساخت آن بود. به گفته وی، او فیلم نامه این مجموعه را در ۷۲ قسمت ۵۵ دقیقهای نوشته و تحویل سازمان صدا و سیما داده. این مجموعه تلویزیونی داستان تولد حضرت موسی(ع)، فرار ایشان به مدائن، ازدواج با دختر شعیب، داستان موسی و خضر، ماجرای کشتن گاو و زنده شدن و سخن گفتن مرده، برج فرعون و قارون را روایت میکند. این پٰروژه در نهایت با بیماری و درگذشت سلحشور ناتمام ماند.
او که از 27 دی ماه امسال بر اثر وخامت حالش در بیمارستان بقیة الله (عج) بستری بود، قصد داشت مجموعه موسی پیامبر را کارگردانی کند. وی مدتی به دلیل ابتلا به بیماری سرطان ریه در بیمارستان بستری بود و سرانجام در صبح 8 اسفند ماه 94 دار فانی را وداع گفت.
کارگردانی سریال «موسی(ع)» با فیلمنامهای از فرجالله سلحشور، حالا به ابراهیم حاتمیکیا واگذار شده؛ کارگردان مطرحی که به استناد کارنامه سریالسازیاش این انتخاب برایش حکم یک ریسک را هم دارد.
منبع:ویکی پدیا/راسخون/مهر
نظرسنجی
اخبار مرتبط
"معضلی به نام قاچاق"در بندرعباس کلید می خورد
سریال «سلمان فارسی» 4 برابر از «مختارنامه» سختتر است
۱۱ مادرانه تاثیرگذار سینمای ایران
جزییات خواندنی از فیلم زندگی رضا صادقی
عمل به قرآن رمزموفقيت ملت ايران است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار