سیاسی
اظهارات تند و بی سابقه علیرضا زالی رییس ستاد کنترل کرونا در استان تهران درباره عملکرد نهاد های مختلف در بحران کرونا واکنش های فراوانی را در پی داشته است.
«مسعود خوانساری»، رئیس اتاق بازرگانی تهران در واکنش به اظهارات فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در انتقاد از کمکاری وزارت خارجه برای واردات واکسن کرونا، در توئیتی نوشت: وزارت بهداشت مانع از واردات واکسن شد.
به گزارش صبح ساحل، دکتر علیرضا زالی رییس ستاد کرونا در تهران در جمع خبرنگاران آشکارا از عملکرد وزارت بهداشت و اشتباهات این وزارتخانه در مبارزه با کرونا انتقاد کرد. او افشا کرد: «وقتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به ایران آمدند ما بجای مشورت با آن ها مدام از آن ها می خواستیم در رسانه ها از نظام سلامت ایران تعریف کنند. ما آمار های مرگ و میر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کردیم.» زالی تاکید کرد: «کمک های جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم در حالی که اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشتیم و از مشاوره های بین المللی استفاده نکردیم.»
زالی همچنین به این موضوع اشاره کرده است که به خاطر گران بودن واکسن کرونا آن را وارد نکردیم، او افزود: "حتی باید ۲ برابر قیمت بخریم و مردم را واکسینه کنیم. ما ۷۲۰ میلیون یورو خرج رمدسیویر کردیم و این پول را باید خرج واکسن می کردیم چطور در تحریم حاضریم تجهیزات نفتی را ۳ برابر قیمت بخریم، ولی در مورد واکسن این کار را نمی کنیم." فرمانده ستاد کرونا در تهران گفت: «ما فقط برای ۵ روز ذخیره واکسن داریم و نمی توانیم سرعت را زیاد کنیم، اگر واکسن زیاد بود ما مراکز را ۲ برابر می کردیم.»
او به تندی از وزارت خارجه نیز انتقاد کرد و افزود: «سفیران ما در کشور های خارجی بدنبال تأمین واکسن نبودند، با سفیر ژاپن صحبت کردم گفت اصلا سفیر ایران دنبال واکسن نیامده است، این چه دیپلماسی است؟» سخنان زالی در حالی مطرح می شود که آمار مرگ و میر روزانه کرونا در کشور از پانصد نفر فراتر رفته است. کشور درگیر شیوع سویه دلتا است و پیک پنجم بیماری را پشت سر می گذارد. تاکنون نزدیک به صدهزار نفر بر اثر کرونا در ایران جان باخته اند.
این اظهارات مقام ارشد بهداشت و درمان کشور بازتاب گسترده ای داشت. برخی آن را "اعترافنامه" خواندند و برخی دیگر آن را "افشاگری" دانستند. کاربران شبکه های اجتماعی این اظهارات را سندی مهم در اثبات ناکارامدی و خطاهای بزرگ در کنترل کرونا و عدم واردات واکسن دانستند. سخنان زالی «خشم» بسیاری از مردم را به دنبال داشته است. عده ای هم این پرسش را مطرح می کنند که چرا او حالا پس گذشت ماه ها این انتقادات را بیان کرده است. آیا زالی به دنبال «تبرئه» خودش است.
اما شدیدترین واکنش از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه بود. ظریف با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود به شدت از وزارت بهداشت انتقاد کرد. یادداشت ظریف را هم می توان "افشاگرانه" توصیف کرد. ظریف نوشت: «آقایانی که به دستگاه دیپلماسی در مورد واکسن توهین می کنند فقط به یک سوال پاسخ دهند: «بیش از ۲۴ میلیون واکسن وارداتی تا کنون و بیشتر نیاز های تولید داخلی را کدام دستگاه علیرغم تحریم و همه کارشکنی ها و... وارد کشور کرده است؟» ظریف با بیان اینکه "نگذارید از سکوت پشیمان شویم"، افزود: «اولین بار چه کسی در دولت بحث کرونا را مطرح کرد؟ چه پاسخی به او داده شد؟ کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن از چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ دقیقا همان کاری که بعد از آن تاریخ امارات (برای سینوفارم) و ترکیه (برای سینوواک) انجام دادند؟ چه کسانی گفتند مردم ما موش آزمایشگاهی نیستند؟» ظریف در ادامه نوشت: «کدام وزیر تولید مشترک واکسن کوبایی با پاستور را در سفرش به کوبا در پاییز سال گذشته کلید زد؟ چرا این قدر زمان تلف شد؟ کدام دستگاه پروفورمای ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد؟ باز هم بگویم؟»
رضا زیب دستیار ظریف در توئیتی نوشت: «کاری به نادرستی فاحش برخی آمارها در این مصاحبه ندارم، اما خردِناب می گوید هرکس در حوزه صلاحیت خود حرف بزند و هر نهادی یک سخنگو داشته باشد.»
رسول موسوی مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه نیز در صفحه توئیتر خود درباره سخنان زالی نوشت: «یک روز وزارت بهداشت باید به این سوال پاسخ دهد چرا اعتبار ۱۵۰ میلیون دلاری هند را که با تلاش وزارت خارجه برای واردات دارو تخصیص یافت جذب نکرد؟» انتقادات از وزارت بهداشت به همین جا ختم نشد و رییس اتاق بازرگانی تهران هم وارد گود شد.
در همین راستا رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، ساعاتی پس از اظهارات زالی در گفت وگویی تلویزیونی به دفاع از دستگاه دیپلماسی پرداخت و اظهار کرد: «برخی کم لطفی ها و بی مهری ها به دستگاه دیپلماسی و تولید داخل واکسن انجام می شود. روند واکسیناسیون علاوه بر تلاش همکاران ما در نظام سلامت، قطعا مدیون تلاش بسیاری از عزیزان است». او افزود: «دستگاه دیپلماسی پیشانی روند تامین واکسن بوده است. نمایندگان جمهوری اسلامی و سفرای ایران در کشورهایی مانند ژاپن و روسیه و چین و کوبا تلاش کردند و امروز نتیجه آن منجر به روند مستمر تامین واکسن کرونا شده است.»
در تحولی دیگر پس از بازتاب گسترده سخنان فرماند ستاد کرونا در تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتشار اطلاعیه ای تاکید کرد که این اظهارات، «به صورت تقطیع شده» منتشر شده است. در این اطلاعیه آمده است که سخنان زالی در جلسه «غیررسمی» بیان شده و «به هیچ عنوان این بخش تقطیع شده مورد تأیید دکتر زالی نبوده و این نوع انتخاب خاص از برخی صحبت های غیر رسمی موجب سوءتفاهم و برداشت نامناسب رسانه ای شده است». در ادامه این بیانیه تاکید شده است:«این نوع انتشار ناقص و خام که با اهداف خاص غیر علمی و غیر اخلاقی صورت می پذیرد به مصلحت ملت شریف ایران نیست و بر تمام ما فرض است در شرایط فعلی از پرداختن به هرگونه حاشیه ای پرهیز و تلاش خود را جهت حل مشکلات بیماران کرونایی افزایش دهیم».
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
پزشك متخلف تحت تعقیب قانونی قرار گرفت
هرمزگان پیشرو در حذف مالاریای بومی است
هرمزگان پيشرو در حذف مالاريای بومي است
هرمزگان آماده اجرای برنامه پزشک خانواده است
کابوس تب کنگو به هرمزگان رسید
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
وزیر دفاع عربستان سعودی با فرستاده چین در این کشور دیدار کرد
عربستان سعودی حمله اسرائیل به مدرسه آنروا در غزه را محکوم کرد
محدودیت پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل لغو شد
دو کتاب از ریچارد پل برای ارتقا تفکر و مهارتهای ذهنی
لب قند؛ چهل سال بعد در همین هفته
5 توصیه مشترک ریاضیدانان بزرگ برای رشد علاقه فرزندتان به ریاضیات