اجتماعی
کابوس متعلق به زمان استراحت بدن است درحالیکه مغز هنوز فعال و تصاویر و هیجاناتی را تجربه میکند. اکثر کابوسها اما بیمعنی نیستند. این کابوسها یا در اتفاقات روزمره ریشه دارند یا در هیجانات و احساساتی که در زندگی روزمره پنهان یا سرکوبشان کردهایم.
کابوس متعلق به زمان استراحت بدن است درحالیکه مغز هنوز فعال و تصاویر و هیجاناتی را تجربه میکند. اکثر کابوسها اما بیمعنی نیستند. این کابوسها یا در اتفاقات روزمره ریشه دارند یا در هیجانات و احساساتی که در زندگی روزمره پنهان یا سرکوبشان کردهایم. کابوسها به شکل مستقیم و غیر مستقیم بر سلامت روانی و جسمی، بهخصوص در سنین کودکی بسیار تاثیرگذار هستند. بر اساس آمار، ۱۰ تا ۵۰ درصد کودکان سه تا شش ساله و ۸۰ درصد کودکان ۷ تا ۹ سال دچار کابوسهای شبانه هستند. اما در بیشتر موارد مشکل جدی نیست و نیاز به درمانهای تخصصی و دارویی احساس نمیشود و با رعایت یکسری راهکارهای روزانه میتوان کودک را از ورطه کابوسها بیرون کشید. در صورت درگیری کودک به کابوس، والدین باید کودک را از خواب بیدار کنند، اما نیازی نیست که مستقیما و بیدرنگ با کودک درباره محتوای کابوس صحبت کنند. چنانچه کودک در طول زمان و عامدانه با شما درباره محتوای کابوسها صحبت نمیکند، از داستانپردازیهای روزمره او، صحبت با دوستان خیالی و نوع بازیهایی که انجام میدهد، میتوانید به محتوای کابوسها و منابع ترس فرزندتان آگاهی پیدا کنید. سپس سعی کنید منابع ترس را خنثی کنید یا اگر در سطح پیچیده و پیشرفتهای است از یک روانشناس کودک و نوجوان کمک بگیرید. راهکار دیگر این است که کودک را به دلیل کابوسها و ترسهایش سرزنش نکنید. به فرزندتان بفهمانید که ترس از هیجانات طبیعی انسان است، میتواند با شما درباره کابوسها و ترسهایش صحبت کند و شما کنار او هستید. با گفتن جملاتی مثل تو قوی هستی، مرد که از این چیزها نمیترسد و گریه نکن به کودک اعتماد به نفس کاذب القا نکنید. این کار باعث احساس بیکفایتی، استیصال و ترس بیشتر در کودک خواهد شد. در مواجه با کابوس و از خواب پریدن کودک میتوانید بگویید: «میفهمم که ترسیدی، منم اگر جای تو بودم حتما وحشت میکردم. اما حالا من اینجا کنار تو هستم و خواب تو تکرار نمی شود». از طرفی اگر کودک تمایلی به خواب در ساعت مشخص ندارد، نباید او را مجبور به رفتن در رختخواب کنید؛ چرا که منجر به گسترش ترسها و بالا رفتن احتمال کابوس در کودک خواهد شد. ابتدا سعی کنید با انجام فعالیتی کودک را خسته کنید و بعد به رختخواب ببرید. لازم به ذکر است که کابوسها جزئی از مراحل رشد کودک هستند اما تکرار بیش از اندازهی آنها میتواند آزاردهنده و آسیبزا باشد. بهترین راه برای تعدیل کابوسها، تعامل همدلانه والدین با کودک است.
روزنامه صبح ساحل
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
ازدواج و طلاق در هرمزگان افزایش یافت
بازگشت حجاج هرمزگانی از حج تمتع
رگ مصنوعی جایگزین شریان بيماربندرعباسي شد
شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان رتبه سوم دستگاه برتر استانی را کسب کرد
احداث مصلی بندرعباس در بی پولی گیر کرده است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار