03

دی

1403


حوزه خلیج فارس

11 شهریور 1400 18:57 0 کامنت

عمان با ارائه خدمات لجستیک به نفتکش‌ها و تأمین سوخت در بندر صحار می‌کوشد که موقعیت جهانی خود در عرصه ترابری دریایی را تحکیم کند.

   

به گزارش صبح ساحل،به نقل از میدل ایست نیوز: عمان با ارائه خدمات لجستیک به نفتکش‌ها و تأمین سوخت برای آنها از ماه سپتامبر می‌کوشد که موقعیت جهانی خود در عرصه ترابری دریایی را تحکیم کند.

در این راستا، بندر صحار و منطقه آزاد تابع آن اخیرا با شرکت «هرمز مارین»، ثبت‌شده در مسقط، قراردادی بسته که به موجب آن از نیمه سپتامبر جاری عملیات تأمین سوخت برای نفتکش‌ها را آغاز می‌کند.

به گزارش «بلومبرگ»، افزایش امکانات و مزایای بندر صحار برای تأمین سوخت نفتکش‌ها در حین عبور یا تخلیه آنها می‌تواند از این بندر رقیبی جدی برای بندر «جبل علی» دبی بسازد.

امتیاز مهم بندر صحار آن است که این بندر در غرب تنگه هرمز جای دارد در حالی که بندر جبل علی در شرق تنگه هرمز است.

بندر صحار می‌کوشد که بندری برای انتقال کالا و مواد غذایی و مواد شیمیایی در سرتاسر شبه جزیره عربی باشد. شرکت هرمز مارین قرار است سوخت با گوگرد پایین و نفت‌گاز برای کشتی‌ها با کیفیت بالا تأمین کند.

مدیر اجرایی این بندر تأکید کرده که برنامه‌هایی برای توسعه بندر جهت ایجاد مخازن بزرگ نفت و کالا در نظر گرفته شده است.

به گزارش «بلومبرگ»، عمان به عنوان یک کشور تولیدکننده نفت می‌تواند روزانه یک میلیون بشکه نفت در این بندر تأمین کند.

امتیاز دیگری که برای این بندر در نظر گرفته شده منطقه آزادی است که پروژه مشترک میان دولت عمان و بندر روتردام هلند است.

بندر صحار در میانه راه میان دبی و مسقط جای گرفته و از 2004 فعالیت خود را آغاز کرده و در سال 2010 نیز منطقه آزاد در آن ساخته شده است.

این بندر هم‌اکنون با ظرفیت یک میلیون تُن در هفته فعالیت می‌کند و سریع‌ترین روند رشد مناطق آزاد در جهان را تجربه کرده است.

حجم سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این بندر تاکنون به بیش از 27 میلیارد دلار رسیده است.

بی نیازی از عبور از تنگه هرمز و صرفه اقتصادی و زمانی ناشی از آن باعث شده که بندر صحار مسیری به صرفه برای انتقال کالا به کشورهای شبه جزیره عربی باشد. ضمن اینکه عمان در نظر دارد شبکه ریلی مستقیمی میان همه کشورهای شورای همکاری برقرار کند.

این بندر با عمق مناسب سکوهایش توانایی پذیرش بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان را دارد و عمان می‌کوشد که با توسعه بیشتر، 25 میلیون متر مربع به مساحت آن بیفزاید.

منطقه آزاد بندر صحار نیز 4500 هکتار مساحت دارد که در آن نیز، جدا از بندر، 27 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی شده است.

در این منطقه آزاد تسهیلاتی ازجمله امکان مالکیت صد در صد برای شهروندان خارجی و نیز عدم پرداخت هرگونه عوارض واردات یا صادرات مجدد یا مالیات و معافیت مالیاتی 25 ساله برای شرکت‌ها در نظر گرفته شده است.

همه این امتیازات باعث شده که این بندر رقیبی جدی برای بنادر امارات متحده عربی باشد.

عمان می‌کوشد که تا سال 2040 از 10 کشور اول جهان در عرصه خدمات بنادر باشد و بخش حمل و نقل و ارتباطات را به دومین منبع تولید ناخالص داخلی خود تبدیل کند.

دیدگاه ها (0)
img