حریری ادامه میدهد: نفت جزو اخبار محرمانه و مربوط به دور زدن تحریم است و هیچ آمار مشخصی وجود ندارد.
احتمالا شایعات مختلف درباره این مقوله هم به همین دلیل در فضای مجازی دهان به دهان میچرخد. برای مثال، یکی از کاربران توییتر فارسی ادعا کرده بود: «اداره ذخایر دولتی چین، ذخایر نفت خام خود را از طریق حراج عمومی به بازار عرضه میکند تا فشار هزینه های بالای مواد اولیه بر پالایشگاه های داخلی را کاهش دهد. به همین خاطر هم احتمالا وارداتش از ایران را کاهش میدهد.»
البته رویترز در آخرین گزارش خود از فروش نفت به چین ادعا کرده بود: در ماه مارچ، نزدیک به یک میلیون بشکه نفت در روز به چین فروخته شد.
رویترز همچنین مدعی شده بود که فقط ۶۵۰ هزار بشکه از میزان فروش نفت در ماه مارچ، در ۱۹ روز اول ماه به چین فرستاده شد.
حریری درباره احتمال میزان افزایش فروش تصریح میکند: مقدار صادرات نفت ما به چین در شرایط عادی میتواند بسیار بیشتر باشد.
او همچنین یادآور میشود: اگر مشکل تحریمها حل شود، مشکل فروش نفت ما به چین هم به خودی خود رفع میشود. ما قبلا تا ۸۰۰ هزار بشکه هم به چین فروختهایم.
البته بلومبرگ هم قبلا گزارش داده بود که ایران با فروش نفت ارزان باعث میشود، اوپک نتواند برنامه خود را برای عرضه حجم کمتری به بازار جهانی پیاده کند.
این رسانه مدعی شده بود: «قیمت نفت ایران در چین معمولاً بین۳ تا ۵ دلار در هر بشکه زیر معیار نفت خام برنت است و همین باعث شده شرکتها و کشورها نفت زیادی از ایران بخرند.» احتمالا به همین دلیل هم کاهش فروش نفت ایران به چین، گزارهای بسیار محال به نظر میرسد.
رییس اتاق ایران و چین هم در روشنسازی این موضوع، توضیح میدهد: عدهای ادعا میکنند که چینیها قصد خرید نفت از ایران ندارند اما این گزاره، کذب محض است.