29

آبان

1403


اقتصادی

17 مهر 1400 17:15 1 کامنت

عضو هیئت‌مدیره انجمن برنج ایران با اعتقاد بر اینکه افزایش قیمت بر اثر هجمه رسانه‌ای بوده است، تاکید کرد که بازار در ۱۵ روز گذشته خوابیده و هم اینک رو به کاهش است.

 

به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، علی اکبریان در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه وارات برنج باید در زمان برداشت، ممنوع شود، گفت: مقدار مصرف برنج ۸۰ میلیون ایرانی مشخص است و تولیدات نیز معلوم است و واردات، جزئی اجتناب ناپذیر در بازار است.

وی با بیان اینکه امسال از خرداد ماه بر طبل افزایش واردات و فزونی گرفتن قیمت ها کوبیدند، گفت: خشکسالی را نیز بهانه کردند ولی جهاد کشاورزی اعلام کرد ۱۰ تا ۱۵ درصد خشکسالی در مزارع برنج داشتیم که در قیمت برنج تاثیر گذار نیست.

اکبریان سال های طلایی برنج را در سال های پر باران ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ عنوان و در عین حال اظهار کرد: با وجود کرونا و بسته شدن رستوران و تالار، اگر ۱۵ درصد کاهش تولید داشتیم بالغ بر ۲۵ درصد هم مصرف برنج در ۱۴۰۰ کاهش یافت.

وی تصریح کرد: جوی را ایجاد کردند که برنج در حالت عادی افزایش قیمت پیدا کرد و عده ای از این مسئله سود بردند.

اکبریان گفت: ما دو نوع برنج ایرانی داریم یکی کیفی و دیگری پر محصول است که اولی در خرداد ماه تا قیمت ۴۳ هزار تومان در فروشگاه ها به فروش می رسید و برنج پر محصول ۲۵ هزار تومان فروخته می شد که افزایش بسیار بالا پیدا کرد.

وی ادامه داد: در ۱۵ روز قبل بازار به طور کلی خوابیده است و برنج در مازندران و گیلان ۱۰ تا ۱۵ درصد افت قیمت داشته و عنبر بوی خوزستان نیز هنوز در نیامده است.

اکبریان با اشاره به افت قیمت ها در بازار اظهار کرد: برنج هاشمی تا ۲۰ روز قبل، ۴۲ هزار تومان به فروش می رسید؛ البته این قیمت در مرکز گیلان است ولی همان برنج امروز در بازار با افت قیمت رو به رو شده است.

عضو هیئت مدیره انجمن برنج ایران با اعتقاد بر اینکه افزایش قیمت ها بر اثر هجمه رسانه ای بوده است، گفت: تمام مشکلات توسط سازمان برنج کشور حل می شود؛ البته اگر چنین سازمانی تشکیل شود!

 

نزدیکی قیمت برنج وارداتی و پرمحصول ایرانی

همچنین مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه درباره قیمت هر روز در رسانه ها به مسئله برنج پرداخته است، اظهار کرد: بنده به بخشی از سخنان مهمان دیگر برنامه انتقاد دارم چون برخی از توزیع کنندگان یا وارد کنندگان، خود تولید کننده برنج هستند.

وی با بیان اینکه برنج یا توسط کشاورز گران اعلام می شود که ناشی از قیمت تمام شده‌ی صعودی است و یا اینکه برنج با گران فروشی در بازار رو به رو است، گفت: گران فروشی توسط واسطه های برنج ایرانی و خارجی اتفاق می افتد.

کشاورز در خصوص لزوم نظارت بر بازار و گران فروشی‌ها اظهار کرد: بارها خدمت وزیر اعلام کرده ایم که به طور متوسط ماهی ۱۰۰ تن برنج با ارز نیمایی وارد کردیم و تاکید داشتیم که از ناحیه افزایش بی رویه واردات برنج هیچ تهدیدی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی با این قیمت‌ها، باید توجه می داشتیم که هیچ ذخیره ای نخواهیم داشت تا برنج برای دوره مصرف دپو شود.

کشاورز افزود: قیمت برنج خارجی بسیار به برنج پر محصول ایرانی نزدیک بوده و فاصله‌ای اندک هم با برنج های برداشت آخرِ دوره دارد که خود به عنوان یک فرصت تلقی می شود و موجب رقابت می‌شود.

 

گفتنی است که اخیرا مرکز آمار ایران در رابطه با متوسط اقلام خوراکی اعلام کرد نشان می‌دهد که در رابطه با وضعیت برنج، تورم با شدت بیشتری رشد کرده است؛ به طوری که برنج ایرانی که در شهریورماه سال گذشته به طور متوسط هر کیلو ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت داشته در مرداد ماه امسال به بیش از ۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده و در شهریورماه نیز متوسط قیمت تا حدود ۴۳ هزار تومان بوده است.

برنج ایرانی تا ۴۷ هزار و ۷۰۰ تومان نیز فروش رفته است که نشان می‌دهد نسبت به مرداد ماه امسال ۱۱.۲ درصد و در مقایسه با شهریورماه پارسال ۵۵.۷ درصد گران شده است. برنج ایرانی در مرداد ماه امسال تورم نقطه به نقطه (میزان افزایش قیمت نسبت به مرداد ماه سال گذشته) ۴۲.۹ درصد را پشت سر گذاشته بود که این تورم در شهریورماه رشد بیش از ۱۲ درصدی داشته است.

دیدگاه ها (1)
img
img
نقی 3 سال پیش
گزارش سراسر کذب.سری بزن بازار بعد گزارش بنویس.مردم برنج راکیلویی دارند می خرند