02

آذر

1403


اجتماعی

18 مهر 1400 17:40 0 کامنت

مدیرکل انتقال خون هرمزگان با اشاره به کمبود روزانه۸۰ اهداکننده خون، گفت: نیاز خونی روزانه هرمزگان با اهدای خون ۲۳۰نفر تامین خواهد شد که در حال حاضر روزانه ۱۵۰نفر خون اهدا می‌کنند.

به گزارش صبح ساحل، «ایمان زارعی»،مدیرکل انتقال خون هرمزگان گفت: در دوران شیوع کرونا میزان خون اهدایی از سوی مردم دچار تغییر شد و همین موضوع چالش‌هایی را در مدیریت ذخایر خونی ایجاد کرد. وی عنوان کرد: خوشبختانه با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی مناسبی که از شرایط استاندارد مراکز انتقال خون در سطح جامعه انجام شد این روند ترس از اهدای خون در میان مردم مدیریت شد. مدیرکل انتقال خون استان هرمزگان با اشاره به تأمین مستمر خون ۲۳ مرکز درمانی در سطح استان هرمزگان، ابراز داشت: در طول روز نیاز است که برای تأمین خون مراکز درمانی و بانک خونی هفت روزه هرمزگان، حداقل ۲۳۰ نفر اقدام به اهدای خون کنند.

زارعی با ذکر این نکته که در حال حاضر میزان مشارکت مردم به ۱۵۰ نفر در روز رسیده است، تصریح کرد: با توجه به اختلاف تعداد افراد اهدا کننده و میزان خون مورد نیاز، ذخایر خونی استان هرمزگان پایدار و مطلوب نیست که با اهدای خون از سوی بخشی از افراد جامعه مدیریت خواهد شد. وی با ذکر این نکته که در سطح استان هرمزگان به تمام گروه‌های خونی نیازمند هستیم، بیان داشت: از افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند و شرایط لازم برای اهدای خون را دارند درخواست می‌کنم که نسبت به اهدای خون برای نجات جان افراد نیازمند به این واحد خونی اقدام کنند.

    

 در مراکز انتقال خون شیوه‌نامه‌های بهداشتی به صورت سختگیرانه رعایت می‌شود

مدیرکل انتقال خون هرمزگان با ذکر این نکته که مردم به واسطه ویروس کرونا از ورود به مراکز درمانی واهمه دارند، اظهار کرد: مراکز انتقال خون جزو مراکز درمانی محسوب نمی‌شود و با توجه به اینکه در تأمین سالم فرآورده‌های خونی حساسیت ویژه‌ای وجود دارد، همواره شیوه‌نامه‌های بهداشتی به صورت سختگیرانه در این مراکز رعایت می‌شود. زارعی با ذکر این نکته که برخی افراد به تصور اینکه با اهدای خون دچار بیماری و یا کم خونی می‌شوند از اهدای خون ممانعت می‌کنند، گفت: با اطمینان خاطر اعلام می‌کنیم که دو اصل مهم سلامت اهدا کننده و سلامت دریافت کننده خون همواره مورد تاکید سازمان انتقال خون است و اگر به هر دلیلی پس از معاینه اولیه مشخص شود اهدای خون به سلامت اهدا کننده آسیبی وارد می‌کند، فرد داوطلب توسط پزشک انتقال خون به طور موقت یا دائم معاف می‌شود. وی با اشاره به موقعیت جفرافیایی و اقتصادی استان هرمزگان، عنوان کرد: با توجه به اینکه استان هرمزگان به دلیل دارا بودن ظرفیت‌های گسترده در حوزه‌های متنوع، استانی مهاجرپذیر محسوب می‌شود، بروز تصادفات جاده‌ای و حوادث نظیر آن دور از انتظار نیست و باید علاوه بر تأمین مستمر ۲۳ مرکز درمانی سطح استان هرمزگان، ذخیره خون برای پنج تا هفت روز آینده استان نیز فراهم باشد.

    

یک ماه پس از ابتلاء به کرونا و یک هفته پس از واکسن روسی و چینی می‌توان خون اهدا کرد

مدیرکل انتقال خون هرمزگان ابراز داشت: از شهروندان محترم درخواست دارم اگر که به کرونا مبتلا شده‌اند، یک ماه پس از بهبودی می‌توانند بدون هیچ خطر و مشکلی اقدام به اهدای خون کنند. زارعی تصریح کرد: افرادی که واکسن‌های «آسترازنکا» و «اسپوتنیک وی» را تزریق کرده‌اند، تنها ۲ هفته پس از دوز اول یا دوم می‌توانند خون اهدا کنند و تزریق سایر واکسن‌ها منع و محدودیتی برای اهدای خون ایجاد نمی‌کند. وی بیان داشت: از مردم شهرستان‌های بندرعباس، بندرلنگه، قشم و میناب خواهشمندم که با مراجعه به مراکز انتقال خون از بیماران حمایت کنند چراکه نیاز خون در این شهرستان‌ها بیشتر احساس می‌شود.

مدیرکل انتقال خون هرمزگان با اشاره به دارا بودن بیش از ۲ هزار بیمار خاص، اظهار کرد: مراکز انتقال خون تنها منبع تأمین ذخایر بانکی برای رفع نیازهای خونی مانند ۲۳ مرکز درمانی و بیمارستانی و بیماران خاص است. زارعی در پایان با ذکر این نکته که افراد ۱۸ تا ۶۵ سال می‌توانند خون اهدا کنند، گفت: آقایان هر سه ماه یک‌بار و بانوان نیز هر چهار ماه یک‌بار امکان اهدای خون را دارند.

منبع: مهر

دیدگاه ها (0)
img