اجتماعی
زندگی جریان دارد. هربلایی هم که از آسمان نازل شود، باز زندگی را در پستوهای خانه میشود پیدا کرد. درست همانطوری که در میان ترکهای دیوار و سقفهای فروریخته بعد از زلزله 3 هفته گذشته در هرمزگان هم زندگی جریان دارد. خانههایی که شاید دیگر به سختی بتوان گفت که قابل سکونت یا حداقل قابل اعتمادند. پسلرزههای خفیف ادامه دارند و با کوچکترین لرزشی سقفها و دیوارهای ترکخورده ممکن است روی سر اهالی خانه آوار شود.
زندگی جریان دارد. هربلایی هم که از آسمان نازل شود، باز زندگی را در پستوهای خانه میشود پیدا کرد. درست همانطوری که در میان ترکهای دیوار و سقفهای فروریخته بعد از زلزله 3 هفته گذشته در هرمزگان هم زندگی جریان دارد. خانههایی که شاید دیگر به سختی بتوان گفت که قابل سکونت یا حداقل قابل اعتمادند. پسلرزههای خفیف ادامه دارند و با کوچکترین لرزشی سقفها و دیوارهای ترکخورده ممکن است روی سر اهالی خانه آوار شود. روزهای اول همه آمدند. از معاون رییس جمهور تا وزیران و مسئولان بلندپایه. حالا اما در فین، رضوان و گیشان غربی این مردم هستند که با خانههایی خرابشده حیران و سرگردانند. برخی هنوز در چادر میخوابند. برخی اما همان چادر را هم ندارند
با گذشت بیش از 3 هفته از زلزله در استان هرمزگان اما آنطور که از شواهد امر پیداست و برخلاف اخباری که روزانه به گوش میرسد، هنوز بازسازی و تعمیر خانهها سرعت نگرفته و در برخی مناطق حتی آغاز هم نشدهاست. آنطور که ساکنان روستاهای فین و رضوان میگویند بعد از توزیع اقلام کمکی و چادر دیگر تاکنون خبری از اهدای وام و تسهیلات برای بازسازی و تعمیر خانهها نیست. یکی از ساکنان روستای رضوان میگوید: «پروندهها و مدارک را دریافت کردهاند اما هنوز هیچ تسهیلات و وامی برای بازسازی و تعمیز منازل به کسی دادهنشدهاست و خبری از بازسازی هم نیست». یکی دیگر از اهالی رضوان هم توضیح بیشتری در این خصوص به ما میدهد: «مسئولان روزهای اول زلزله برای براورد میزان خسارتها به روستای رضوان آمدند اما از همه خانهها بازدید نکردند و فقط تعدادی از خانهها را ملاک ارزیابی خود قرار دادند». بسیاری از مردم مناطق زلزلهزده فین و رضوان حتی از نحوه توزیع چادر بعد از گذشت این همه مدت ناراضی بودند: «به دلیل عدم مدیریت صحیح توزیع چادر به بعضی خانوادهها 10 چادر رسید و به بعضی دیگر حتی یک چادر هم نرسید». وضعیت در گیشان غربی اما انگار بهتر است. علت آن هم شاید جمعیت کم این روستا باشد که امدادرسانی و بازسازی خانهها را برای متولیان راحتتر و بیدردسرتر کردهاست. تخمینهای اولیه حاکی از این است که در این روستا حدود 30 واحد مسکونی تخریبشده که از این تعداد بازسازی 10 واحد مسکونی را شرکت نفت ستاره خلیجفارس برعهده گرفتهاست و مابقی توسط بنیاد مسکن قرار است که بازسازی شود. با این حال به گفته اهالی روستای گیشان غربی ساخت 10 خانهای که به دست شرکت نفت ستاره خلیجفارس بازسازی میشود به دلیل امکانات و تجهیزات بهتر این شرکت، روند سریعتری دارد. برخی اهالی روستای گیشان غربی اما نسبت به کمبود کانکس سرویس بهداشتی در این منطقه گلهمند بودند. به گفته آنها درحال حاضر فقط یک کانکس سرویس بهداشتی در روستا قرار دارد که آن هم در محله جدید روستا قرار دارد در حالی که بخش اعظم روستا در قسمت دیگری قرار دارد و حتی مسئولان کشور هم هنگام بازدید از روستا به محله جدید میروند و از قسمت اصلی روستا بازدید نمیکنند. چند روز پیش معاون هماهنگى امور عمرانی استانداری هرمزگان از اجرای پایلوت سازه نوین ساختمان سازی در بازسازى یک واحد تخریبی در مناطق زلزله زده استان هرمزگان، خبر داد. معاون امور عمرانی استاندار اضافه کرد: سازه نوین در روستای سرزه به دلیل قرارگرفتن در نزدیکترین فاصله کانونی زلزله و خالی بودن از تعارض هایی مانند حریم و بستر رودخانه و سایر موارد فنی اجرا شد. وی ادامه داد: با استفاده از این سازه، فرآيند احداث این واحد مسکونی در کمتر از یک هفته به مرحله اسکلت رسید و تا هفته آينده تمام سازه تکمیل و واحد مسکونی به صورت کامل تحویل داده می شود. به گفته مدرس با استفاده از فناوری این سازه نوین، کل فرآيند احداث هر واحد مسکونی طی دو هفته انجام خواهد شد.
اکبر نیکزاد، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یک روز بعد از زلزله اعلام کرد: «هموطنانی که خانههای آنها در جریان زلزله هرمزگان تخریب یا دچار آسیب شده به هیچ عنوان نگران بازسازی خانههای خود نباشند». وی در ادامه وعده پرداخت 220 میلیون تومان وام، کمک بلاعوض و کمک هزینه اسکان موقت را به مردم داد. به گفته نیکزاد از این مبلغ، طبق آخرین میزان تسهیلات مصوب احتمالا 150 میلیون تومان وام، 50 میلیون تومان کمک بلاعوض و20 میلیون تومان برای اسکان موقت به زلزلهزدگان استان هرمزگان اختصاص پیدا میکند. درحالی که رییس بنیاد مسکن در روزهای اول از پرداخت 220 میلیون تومان وام به مردم زلزلهزده خبر دادهبود چند روز بعد مهدی دوستی، استاندار هرمزگان از پرداخت تسهیلات 180 میلیون تومانی قرض الحسنه و کمک بلاعوض 70 میلیون تومانی به خانههای تخریب شده خبر داد و گفت: «با توجه به اینکه بسیاری از مردم ممکن است توان بازپرداخت این وام را نداشته باشند، مقرر شد برای کمک به مردم این مناطق، صندوقی متشکل از صنایع بزرگ هرمزگان تشکیل شود». شهریار نوری زاده، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هرمزگان هم کمی بعد دراین خصوص گفت: «پس از رایزنی مسوولان و مصوبات اخذ شده، سقف تسهیلات واحدهای آسیب دیده مناطق زلزله زده استان برای واحدهای احداثی ۲۵۰میلیون تومان و واحدهای تعمیری ۵۰ میلیون تومان مصوب شد». سید پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان نیز در همان زمان دستور پرداخت ۱۰ میلیارد تومان را برای تامین لوازم ضروری منازل آسیب دیده خانوادههای محروم تحت پوشش این کمیته را صادر کرد. او هم چنین در تماس تلفنی با استاندار هرمزگان، از تامین سیمان رایگان برای بازسازی مناطق زلزله زده استان هرمزگان توسط این بنیاد خبر داده بود. وعدههایی که به گفته مردم روستاهای زلزلهزده تا به امروز عملی نشده و هیچ تسهیلاتی به آنها پرداخت نشدهاست. موضوع دریافت وام و تسهیلات موضوعی است که تاکنون جزییات نحوه دریافت آن مشخص نشدهاست و مردم مناطق زلزلهزده هنوز اطلاعی درمورد نحوه دریافت این تسهیلات ندارند. با وجود همه این وعده و وعیدها تاکنون اعتبار ملی برای زلزلهزدگان هرمزگان اختصاص نیافتهاست. روز پنجشنبه چهارم آذرماه نیز محسن رضایی، معاون اقتصادی رییس جمهوری در سفری یک روزه وارد استان هرمزگان شد. او در جریان این سفر با بالگرد عازم مناطق زلزلهزده شد و از نزدیک در جریان وضعیت مردم این مناطق و اقدامات در دست انجام قرار گرفت. محسن رضایی در جمع مردم زلزله زده گیشان غربی فین بندرعباس اظهار داشت: «هم اکنون امور بازسازی مناطق زلزله زده از محل منابع استانداری و بنیاد مسکن در حال انجام است که ما در تهران و از طریق سازمان برنامه و بودجه در حال تخصیص منابع برای بازسازی این مناطق هستیم». با این حال با گذشت بیش از 10 روز از سفر معاون اقتصادی رییس جمهور، در برخی از روستاهای زلزلهزده هرمزگان مردم هنوز با مشکل تأمین آب و سرویس بهداشتی مواجهند. از طرفی باتوجه به اینکه در فصول سرد سال قرار داریم، بازسازی خانهها و اسکان مردم زلزلهزده اهمیت زیادی دارد. بنابراین از استانداری هرمزگان، بنیاد مسکن و نیروهای امدادی و جهادی انتظار میرود تمام قوا و امکانات خود را در این مناطق
به کار گیرند.
روزنامه صبح ساحل
تگ ها:
نظرسنجی
اخبار مرتبط
جزیره بوموسی بار دیگر لرزید
زمین لرزه ۳ ریشتری رویدر خسارتی نداشت
زلزله ای ۴.۱ ریشتری بین مرز استان های هرمزگان و فارس تلفات جانی نداشت
زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر بخش تخت از توابع بندرعباس را لرزاند
برپایی ۳ اردوگاه اسکان اضطراری در روستاهای مناطق زلزلهزده هرمزگان
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار