03

دی

1403


اجتماعی

30 آذر 1400 09:42 0 کامنت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه در هرمزگان رصد ویژه‌ای بر روی مبانی ورودی سفرهای زمینی، دریایی و پروازها انجام شده است، گفت: تا به حال در هرمزگان وجود سویه اُمیکرون تایید نشده است.

      

به گزارش صبح ساحل، حسین فرشیدی صبح امروز (۳۰ آذرماه)در خصوص شیوع سویه جدید اُمیکرون، افزود: امیکرون اسم معرفی شده از طرف سازمان بهداشت جهانی و یکی از سویه های جدید کووید ۱۹ با قدرت سرایت چندین برابر دلتاست که ابتدا در کشورهای آفریقایی شناسایی شده و پس از دو هفته در کشورهای اروپایی نیز انتشار پیدا کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه در این سوش قدرت انتقال بیماری از یک انسان به انسان دیگر چندین برابر سویه های قبلی است، اظهار کرد: خوشبختانه واکسیناسیون در کنترل این بیماری موثر است و مرگ و میر ناشی از آن طبق آنچه در کشورهای اروپایی گزارش شده در افراد واکسینه شده کمتر است.

وی با بیان اینکه متاسفانه این سوش جدید از بیماری در حال حاضر وارد کشور ایران شده و یک مورد مشخصا تایید شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه قبلی زمانی که ویروس در جایی در دنیا پیدا شود تعاملات بین کشورها خصوصاً سفرهای تجاری گردشگری به عنوان یکی از راه‌های انتقال ویروس سبب انتشار آن می شود.

فرشیدی عنوان کرد: با توجه به اهمیت موضوع در دو هفته گذشته در هرمزگان رصد ویژه‌ای بر روی مبانی ورودی سفرهای زمینی، دریایی و پروازها انجام شده و با توجه به اینکه علائم این سویه جدید کرونا با انواع قبلی تفاوت چندانی ندارد، در بررسی مواردی که علائم شدیدتری داشتن نمونه جداگانه گرفته و برای بررسی احتمال وجود سویه اُمیکرون به تهران و انستیتو پاستور ارسال شد که  تا به حال در هرمزگان وجود سویه اُمیکرون تایید نشده است.

فرشیدی ادامه داد: ولی همین که در کشور اعلام می‌شود این سویه پیدا شده است بدان معناست که در هر جای دیگر و در هر لحظه ممکن است با این سویه جهش‌یافته مواجه شویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به این سوال که برای پیشگیری از از ابتلا و مرگ و میر باید چه اقداماتی انجام داد، بیان کرد: مهمترین عامل پیشگیری در حال حاضر زدن ماسک و حفظ فاصله فیزیکی است است که از تمام مردم درخواست می نماییم با توجه به اینکه به دلیل وضعیت آبی استان ها گشایش ها  انجام شده در انجام این مهم  بسیارکوشا باشند.

وی اضافه کرد: همچنین واکسیناسیون نیز در کنترل و مهار این بیماری بسیار موثر است که خوشبختانه در استان هرمزگان در انجام واکسیناسیون تاکنون دُز اول واکسیناسیون برای افراد بالای ۱۲ سال بیش از ۹۶ درصد و دُز دوم بالای ۸۴ درصد انجام شده است.

فرشیدی با بیان اینکه هنوز حدود ۴ تا ۵ درصد جمعیت واکسن نزده اند، توصیه اکید کرد که این افراد هرچه سریعتر جهت انجام واکسیناسیون اقدام کنند، اظهار کرد: در استان هرمزگان دُز سوم واکسیناسیون را  نیز شروع کرده‌ایم و از تمام افرادی که موعد دُز سوم واکسن آن‌هاست خصوصاً افراد بالای ۴۰ سال درخواست می کنیم که جهت دریافت دُز سوم اقدام کنند.

فرشیدی استفاده مستمر از ماسک حفظ فاصله فیزیکی انجام واکسیناسیون را مهمترین راهکار پیشگیری و کنترل این سویه برشمرد و در پاسخ به سوال اینکه کیت‌های تشخیص اُمیکرون در استان موجود شده یا خیر، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کیت های آزمایشگاهی جهت شناخت سویه اُمیکرون در هرمزگان وجود ندارد و نمونه‌ها به تهران ارسال می‌شود اما به زودی این کیت های آزمایشگاهی در اختیار استان هرمزگان قرار خواهد گرفت.

 

  

دیدگاه ها (0)
img