14

تیر

1405


سلامت

04 دی 1400 09:10 0 کامنت

یک متخصص ایمنولوژی به تشریح ویژگی های سویه جدید کرونا موسوم به "اُمیکرون" پرداخت.

 

به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، دکتر مهدی تقدسی، با اشاره به انتشار سویه جدید کرونا در جهان گفت: این سویه جدید که "اُمیکرون" نام گرفته تاکنون در بسیاری کشورهای جهان شناسایی شده و آمار مبتلایان آن روز به روز در حال افزایش است.

وی با اشاره به افزایش قدرت سرایت این ویروس گفت: "اُمیکرون" از سرعت انتشار بالایی برخوردار است و اگر نسبت به سویه دلتا مقایسه کنیم، یک فرد که قبلا هم یکبار مبتلا شده باشد، 4.5 برابر نسبت به سویه دلتا در معرض ابتلا به سویه "اُمیکرون" قرار دارد.

تقدسی گفت: طبق اعلام مطالعات کالج سلطنتی انگلیس تعداد مبتلایان این ویروس هر دو روز یکبار حدودا دو برابر شده و سازمان بهداشت جهانی هم طبق آماری که اعلام کرده همین میزان سرعت انتشار ویروس را تایید می کند.

این متخصص ایمنولوژی در خصوص میزان کشندگی این ویروس هم گفت: طبق مطلعات اولیه صورت گرفته میزان کشندگی این سویه جدید نسبت به سویه های قبلی کمتر است، اما مطالعات کالج سلطنتی انگلیس نشان می دهد که هنوز قضاوت در این زمینه زود است.

وی افزود: با توجه به اینکه مواردی از مرگ ناشی از این سویه جدید در کشورهای آمریکا و انگلیس گزارش شده، هنوز نمی توان قضاوت درستی در خصوص میزان کشندگی این ویروس داشت.

تقدسی در خصوص ایمنی زایی واکسن های کرونا در برابر این سویه جدید هم گفت: مطالعات کالج سلطنتی انگلیس که در این زمینه بر روی دو نوع واکسن فایزر و آسترازینکا صورت گرفته نشان می دهد برای افرادی که هر دو دوز واکسن را زده اند، مقاومت در برابر این سویه جدید تنها بین صفر تا نهایتا 20 درصد است، اما این مطالعات نشان می دهد افرادی که دوز بوستر (یادآور) را تزریق کرده اند مقاومت آنها در برابر ابتلا به سویه جدید به 55 تا 80 درصد افزایش یافته است.

تقدسی تصریح کرد: البته این مطالعات نشان می دهد که تزریق دو دوز واکسن تاثیر خوبی در کاهش شدت ابتلا دارد، اما در خصوص محافظت در برابر ابتلا نیاز است افراد حتما دوز بوستر را تزریق کنند.

 دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه احتمال بروز سویه های جدید کرونا در آینده هم وجود دارد، گفت: آنچه مهم است اینکه شیوه مقابله با این ویروس تغییری نکرده و افراد جهت پیشگیری از ابتلا باید از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

وی افزود: در خصوص سویه جدید "اُمیکرون" باز هم توصیه بر استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است و در کنار این دو توصیه می شود افراد بطور جد از استرس پرهیز کنند، چرا که استرس سطح ایمنی بدن را پایین می آورد.

این متخصص ایمنولوژی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در بحث مقابله با این ویروس، تزریق واکسن و بویژه دوز سوم واکسن یا همان دوز بوستر است.

دیدگاه ها (0)
img
img

شرایط دریافت وام نیروگاه‌های خورشیدی خانگی اعلام شد

ثبت‌نام ۱۷۹ هزار متقاضی حضور در راهپیمایی اربعین در سامانه سماح

اعلام جزییات برنامه تشییع پیکیر مطهر قائد شهید در قم

انتشار کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی تا پایان هفته

اعزام زائران حاجی‌آبادی به مراسم تشییع رهبر شهید امت

بازگشایی فرودگاه قشم ازسرگیری پرواز‌ها پس از چهار ماه وقفه

ممنوعیت قطعی و سراسری پیش‌فروش خودروهای وارداتی در مناطق آزاد اعلام شد

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: هیچ جایگاهی بدون بنزین نمی‌ماند

فرودگاه بندرعباس پس از ۴ ماه بازگشایی شد

اعلام سامانه اطلاع‌رسانی برای اسکان میهمانان بدرقه آقای شهید ایران در مشهد

آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده مراسم تشییع از ساعت ۱۷

مراسم تشییع رهبر شهید روز دوشنبه، ۱۵ تیر، رأس ساعت ۶:۰۰ آغاز می‌شود

راه اندازی پویش فرشتگان محافظ ولایتِ میناب

زائران هرمزگانی نرم افزار زائر قائد را نصب کنند

انهدام مهمات عمل نکرده دشمن در بندرعباس

img
خـبر فوری:

دعوت نهادهای انقلابی از ملت برای حضور حماسی در مراسم وداع با قائد امت