30

آبان

1403


سلامت

06 دی 1400 12:47 0 کامنت

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: تا روز گذشته ۲۶ مورد ابتلا به امیکرون شناسایی شده و ۱۲ مورد مشکوک هم در دست بررسی است.

 

به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایلنا، «محمدمهدی گویا»، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در نشستی خبری مجازی گفت: سویه اومیکرون با سرعت زیادی گسترش یافته است. بسیاری از کشور‌ها موارد ابتلا به این سویه را گزارش کرده اند. کشور ما هم مستثنی نبوده و تا روز گذشته ۲۶ مورد شناسایی شده و ۱۲ مورد مشکوک هم در دست بررسی است. 

او افزود: این سویه با دو نوبت واکسیناسیون احتمال ابتلا را به کلی پایین نمی‌آورد و حتما باید سه نوبت واکسن طبق جدول زمانی تزریق شود. در این جدول زمانی فاصله سه ماهه است. کسانی که بالای ۱۸ سال سن دارند، دو نوبت واکسن گرفته‌اند و سه ماه از واکسیناسیون آن‌ها گذشته است، الان می‌توانند برای دریافت نوبت سوم مراجعه کنند. در کنار این موارد رعایت پروتکل‌ها نیز اهمیت دارد. 

گویا گفت: دو خوشه‌ از ابتلا به اومیکرون در تهران و خراسان داریم که در داخل خانواده به این سویه مبتلا شده‌اند.

او افزود: وزارت بهداشت واکسن را به اندازه کافی و انواع مختلف در دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع کرده است، دانشگاه‌ها مراکز منتخبی را برای تزریق واکسن درنظر گرفته‌اند و تلاش کردند مراکز دیگری را به مراکز وزارت بهداشت اضافه کنند و همه واکسن ها در همه مراکز واکسیناسیون در دسترس باشد. برخی مراکز ویژه‌ هم برای بیماران با سیستم ایمنی تضعیف شده است که در سطح شهرستان درنظر گرفته شده که اگر واکسنی را لازم باشد دریافت کنند و اگر پزشک واکسن خاصی را برایشان تجویز کرده باشد، دیگر معطل نشوند. 

او افزود:امکان تشخیص همه بیماری‌های ویروسی در کودکان و بزرگسالان موجود است و شبکه آزمایشی کشور این را انجام می‌دهد. مواردی که در آن تردید باشد به آزمایشگاه مرجع کشوری ارجاع می‌شود و تکلیف آن مشخص می‌شود.

گویا گفت: قضاوت درمورد این سویه جدید بسیار زود است و قطعی نیست. بهتر این است که صبر کنیم و ظرف‌ روزهای آینده با قاطعیت بیشتری راجع به آن صحبت کنیم. اگر دو سویه ترکیب شوند و سویه جدید ایجاد شود، در داخل کشور امکان شناسایی آن را داریم. 

گویا درارتباط با خبری مبنی بر شیوع یک نوع بیماری خفیف ویروسی در مشهد و احتمال امیکرون بودن آن گفت: مشهد در موارد ابتلا تغییر نداشته است. اما اگر مشکلی باشد در تشخیص سویه مشکلی وجود ندارد. 

او افزود: گسترش سویه امیکرون انفجاری است و اگر آمار جهانی را هم مشاهده کنید، متوجه آن می‌شوید. این سویه در کشور ما مراحل اولیه را طی می‌کند. امیدواریم با اقداماتمان حداقل از گسترش انفجاری آن جلوگیری کنیم و همه تلاشمان در این راستاست. ما اقدامات سخت گیرانه زیادی را درنظر گرفتیم. بخشی مربوط به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی است که ستاد کرونا دستورات لازم را صادر کرده و همه سازمان‌ها موظف به اجرای آن هستند. 

گویا گفت: اقدامات سختگیرانه‌ای هم برای مراقبت هوشمند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح اجتماع هم تشدید شده و آن‌ها را هم به مرحله اجرا گذاشته اند. اگر مشاهده کنیم موارد بیماری افزایش پیدا می‌کند، تصمیمات شدیدتری اتخاذ می‌کنیم. 

او افزود: درمورد کسانی که واکسن نزده اند، رسانه‌ها بازوی تبلیغاتی ما هستند و می‌توانند اطلاع‌رسانی کنند. کسانی که تزریق واکسن نداشته‌اند یا به طور کامل دریافت نکردند، در معرض ابتلای بیماری هستند. نه تنها خودشان بلکه خانواده‌شان هم به همین صورت است. 

گویا گفت: کسی که در تهران به این سویه مبتلا شده است، سه نفر دیگر اعضای خانواده خودش را مبتلا کرده و این نشان می‌دهد این بیماری سرعت انتقال زیادی دارد. مهم‌ترین راه پیشگیری، تزریق کامل و نه ناقص واکسن است و باید افراد نوبت سوم واکسن را تزریق کنند. دوم هم رعایت پروتکل‌ها است. اینها هم‌پیوندی دارند و نمی‌توان فقط یکی را اجرا کرد و دیگری را انجام نداد. لازم است کسی که سه نوبت واکسن زده است، بازهم پروتکل‌ها را رعایت کند و کسی که پروتکل‌ها را رعایت می‌کند سه نوبت واکسن خودش را دریافت کند. 

او در پاسخ به این سوال که علت اینکه در داخل کشور برخلاف مطالعات صورت گرفته جهانی تزریق سه دوز واکسن سینوفارم هم از نظر ایمنی زایی کافی شناسایی شده است، افزود: طبیعی است که ما مطالعات جهانی را مورد ملاحظه قرار می‌دهیم اما تصمیم نهایی را کمیته علمی واکسن و کمیته ملی علمی کشوری کرونا می‌گیرند. ممکن است حتی با چیزی که با سازمان جهانی بهداشت می‌گوید متفاوت باشد. ما با علم خودمان درباره واکسن مردم کشورمان تصمیم می‌گیریم. 

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر گفت: هر واکسنی که استفاده می‌کنیم تاریخ مصرف کاملا مشخص دارد. سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان مصرف واکسن تاریخ مصرف گذشته را اجازه نمی‌دهد و ما هم چنین کاری نمی‌کنیم، حتی اگر یک روز از تاریخ مصرف آن گذشته باشد. 

او افزود: از همان روزی که واکسیناسیون شروع شد، کمیته ملی بررسی عوارض واکسن در کنارش تشکیل شد و دستورالعمل‌های لازم به دانشگاه‌ها ارسال شد. در هفت دانشگاه هرکسی که واکسن دریافت می‌کند به او اطلاع‌رسانی می‌شود که اگر دچار عارضه شد با ما تماس بگیرد و تمام عوارض ثبت می‌شود. 

گویا گفت: در کمیته دانشگاهی این عوارض بررسی و طبقه‌بندی و اعلام می‌شود که آیا مربوط به واکسن بوده است یا خیر. درمواردی که نمی‌شود قاطعانه اظهار نظر کرد یا قاطعانه می‌شود گفت مربوط به واکسن است، به کمیته کشوری ارجاع شده و پرونده آن‌ها بازخوانی می‌شود که مربوط به واکسن بوده است یا نه. ۹۵ درصد عوارض خفیف و قابل انتظار است، مانند سردرد و غیره. اما عوارض شدیدتر یا منجر به مرگ باید درموردشان قاطعانه تصمیم گرفته شود. ما هر هفته این کار را انجام می‌دهیم و در اختیار مسؤولین بلند مرتبه قرار می‌دهیم. 

او افزود: ما الان تولید انواع واکسن‌ها را داریم و یا در دست تولید هستند. سیاست وزارت بهداشت استفاده از واکسن‌های تولید داخل است. البته دیگر به طور قاطع می‌توان گفت اثربخشی واکسن‌های ما از واکسن‌های مشهور دنیا کمتر نیست. اگر مجبور شدیم واکسن غیر تولید داخل استفاده کنیم که بعید می‌دانم، امکان این را داریم آن را تهیه کنیم. 

او افزود: کمیته ملی واکسن نظر خودش درمورد واکسیناسیون در کودکان زیر ۱۲ سال را اعلام کرده است و واکسن‌های تولید داخل می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرد. البته باید طبق دستور رییس محترم جمهور مستندات بیشتری جمع آوری شود تا ستاد کرونا را متقاعد کند که زیر ۱۲ سال هم واکسینه شوند.

دیدگاه ها (0)
img