29

آبان

1403


علم و فناوری

18 بهمن 1400 11:51 0 کامنت

به تازگی مشخص شده سیارات پف کرده‌ای وجود دارند که اتمسفر خود را از دست می‌دهند.

به گزارش صبح ساحل، به تازگی اخترشناسان در اطراف برخی از ستارگان، نوع نادری از سیاره که در منظومه شمسی ما یافت نمی‌شود را کشف کرده اند. این سیاره خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نیست، اما بین شعاع زمین و شعاع نپتون قرار می‌گیرد.

بر اساس گزارش scitechdaily، سیارات فراخورشیدی دارای اشکال و اندازه‌هایی هستند که در منظومه شمسی ما یافت نمی‌شوند. آن‌ها شامل سیارات گازی کوچکی به نام مینی نپتون و سیارات سنگی چندین برابر جرم زمین (به نام ابرزمین) هستند.

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه کک دو مورد مختلف از سیارات "مینی نپتون" را شناسایی کرده اند که جو پف کرده خود را از دست می‌دهند و احتمالاً به ابر زمین تبدیل می‌شوند. این شواهد دیگری برای تنوع نحوه شکل گیری و تکامل سیارات در اطراف ستارگان دیگر است.

اکنون، اخترشناسان دو مورد مختلف از سیاره‌های مینی نپتون را شناسایی کرده‌اند که جو پف کرده خود را از دست می‌دهند و احتمالاً به ابرزمین‌ها تبدیل می‌شوند. تشعشعات ستارگان سیارات، اتمسفر آن‌ها را از بین می‌برد و گاز داغ را مانند بخار از یک دیگ آب جوش بیرون می‌کشد.

یافته‌های جدید به ترسیم تصویری از چگونگی شکل‌گیری و تکامل جهان‌های عجیب و غریب مانند این‌ها کمک می‌کند و به توضیح شکاف عجیب در توزیع اندازه سیارات موجود در اطراف ستاره‌های دیگر کمک می‌کند.

دیدگاه ها (0)
img