به گزارش صبح ساحل، مهدی دوستی در ستاد بازآفرینی شهری استان هرمزگان که با حضور محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و اعضای استانی این ستاد برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات در بازسازی بافت فرسوده در هرمزگان، مساله اسناد مالکیت مردم است که باید این مشکل حل شود.
دوستی ادامه داد: در این زمینه یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که زمینها متعلق به اشخاص و در مالکیت خصوصی هستند که برای آزادسازی زمینها باید زمین جایگزین به مالکان داده شود تا بتوان مشکل مردم را حل کرد.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه حل مشکل اسناد مالکیتی میتواند به بازسازی بافت فرسوده در استان هرمزگان کمک کند، گفت: اگر مشکل اسناد مالکیتی مردم حل شود، ساکنان این مناطق نوسازی را در این بافتها آغاز میکنند و کار تسریع میشود.
استان هرمزگان سه هزار و ۷۲ هکتار بافت فرسوده دارد که ۴۳ درصد آن در شهرستان بندرعباس است.
از دهههای پیش به واسطه فقر و بیکاری، نبود امکانات اولیه همچون آب و برق، راه و نداشتن مهارت لازم؛ مهاجرتهای بی رویهای از روستاهای دور و نزدیک به بندرعباس مرکز استان هرمزگان صورت گرفته و این امر در حاشیه این شهر منجر به ساخت بناهای بی ضابطه و سست به شکل خیلی ابتدایی شده است.
در این سالها محلههای مختلفی چون محله چاهستانی ها، آیت الله غفاری (شهناز قدیم)، شهرک توحید (شغو)، چه چهکور، کمربندی، دوهزار، اسلام آباد، حسین آباد و طلا بند در بندرعباس شکل گرفت که هم اکنون به عنوان مناطق حاشیه نشینی و بافت فرسوده شناخته میشوند.
ساکنان این محلههای شهر بندرعباس از داشتن زیرساختهای اولیه از جمله خیابان و کوچههای مناسب محروم بوده و تا اصلاحات هندسی و جانمایی صورت نگیرد، ایجاد امکانات شهری مانند فضای سبز، فضای آموزشی، ورزشی و فرهنگی نیز امکان پذیرنیست.
اجرای طرح بازآفرینی شهری در هرمزگان به منظور نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده از سال ۹۶ بنا به دستور رییس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی از شهر بندرعباس و محله چاهستانی ها آغاز شده است.
این طرح هم اکنون در شهرهای دیگر هرمزگان از جمله میناب، جاسک، رودان، حاجی آباد، بندر لنگه، کنگ، بستک و بندرخمیر نیز در دست اجرا است.