30

آبان

1403


اقتصادی

12 اسفند 1400 10:40 0 کامنت
همایش بررسی فرصت‌های همکاری استان هرمزگان با کشورهای عضو اکو به میزبانی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی بندرعباس برگزار شد.
به گزارش صبح ساحل، «مهدی دوستی»، استاندار هرمزگان در این نشست با بیان اینکه  جمهوری اسلامی ایران سیاست تعامل حداکثری با همسایگان خود را در دستورکار قرار داد گفت:  در این راستا، نهایت تلاش خود را برای افزایش میزان همبستگی و انسجام و گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با کشورهای همسایه خود با هدف افزایش قدرت و تابآوری این منطقه در برابر تلاطم های مختلف عرصه بین الملل به کار می گیرد. دوستی افزود: بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران به دنبال ارتقای سطح همکاری ها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسباتِ منطقه ای و بین المللی است.  وی تاکید کرد : به عنوان  استاندار استان هرمزگان، نهایت تلاش خود را انجام خواهم داد تا بتوانیم در سطوح استانی، ملی و بین المللی موجب تحقق این امر شویم. دوستی  این را هم گفت که  در این خصوص، مایل است نظر نمایندگان  کشورهای عضو اکو   را به ظرفیت های استان هرمزگان جهت تحقق این اهداف جلب نماید.
وی  دروازه تجارت ایران؛ را  هرمزگان دانست و این را گفت که بسیاری از گشایش های اقتصادی در اکو، منوط به ارتقای تجارت درون منطقه ای است و ظرفیت استان هرمزگان به عنوان دروازه تجارت ایران در اختیار اعضای این سازمان خواهد بود. دوستی گفت:برخورداری از زیرساخت های لجستیکی و اتصال حمل و نقل ریلی و زمینی به دریایی در استان هرمزگان، از جمله قابلیت های ویژه این استان  است و یکی از ظرفیت های حائز اهمیت این استان، وجود بنادر و ناوگان بین المللی حمل و نقل دریایی است که می تواند در همگرایی اقتصادی با کشورهای عضو اکو قرار گیرد.
این مقام مسوول  شیلات و کشاورزی استان ، با دارا بودن 22 بندر صیادی و برخورداری از ذخایر عظیم آبزیان، امکانات بالقوه ای در توسعه فعالیتهای پرورش میگو در ساحل و ماهی در قفس، با تولید سالیانه ده ها هزارتن ماهی و میگو را از دیگر ظرفیت های هرمزگان  ذکر کرد. استاندار هرمزگان از آمادگی همکاری مناطق آزاد تجاری- صنعتی استان نیز با اهداف جذب سرمایه های خارجی، انتقال دانش فنی به ایران و ایجاد اشتغال وتوسعه منطقه، توسعه صادرات مجدد و افزایش صادرات غیرنفتی  سخن گفت .
نماینده عالی دولت اقتصاد  گردشگری و اقتصاد خلاق یکی از اجزای بی بدیل کشورهای عضو اکو ذکر کرد و ادامه داد:  همبستگی های زبانی و فرهنگی بین اعضای اکو نقطه مشترکی است برای تداوم همکاری های اقتصادی بربستر گردشگری و صنایع دستی است . دوستی  تاکید کرد. :  این آمادگی را داریم  تا تعاملات ویژه ای در راستای توسعه گردشگری و اقتصاد خلاق با کشورهای عضو اکو برقرار سازیم  و جمهوری اسلامی ایران از هر پیشنهادی که منجر به گسترش ترتیبات و سازوکارهای همکاری در اکو به همه اعضا شود حمایت می کند. وی یادآور شد: در کنار این ظرفیت ها، استان هرمزگان برای کاهش بروکراسی اداری و با هدف ایجاد پلتفرمی امن برای سرمایه گذاری، مناطقی را به عنوان مناطق بدون مجوز (Zones Clear )برای سرمایه گذاری مشخص کرده است.
به گفته استاندار هرمزگان این مناطق، تمامی مجوزهای لازم جهت سرمایه گذاری در حوزه های معدنی، مجتمع های گلخانه ای، واحدهای پرورش ماهی در قفس، پهنه های گردشگری و واحدهای تولید برق اخذ شده است و سرمایه گذاران می توانند در این مناطق بدون به راحتی سرمایه گذاری کند‌ .
  

رتبه سوم در جذب سرمایه‌گذار خارجی 

 رییس اتاق بازرگانی هرمزگان برگزاری اجلاس سفرای کشورهای عضو اکو در بندرعباس  در جهت رشد و رونق اقتصادی هرمزگان و افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در این استان بسیار موثر دانست. محمدرضا صفا  این اجلاس را بسترهای رشد همه‌جانبه و مزایای بسیاری را برای توسعه هرمزگان به عنوان ساحلی‌ترین استان ایران دارد.وی افزود:جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران اکو به دلیل داشتن مرز زمینی با ۵کشور عضو و دارا بودن موقعیت استراتژیک جغرافیایی برای برقراری اتصال سایر اعضا به آب‌های بین‌المللی از موقعیت محوری در این سازمان برخوردار است. وی  اهمیت دیگر حضور ایران در این نشست، گام های تازه‌ای دانست  که در فرصت برگزاری این اجلاس در جهت توسعه مناسبات اقتصادی، ایجاد راهکارها و زمینه‌سازی برای گسترش فعالیت‌های تجاری در میان اعضای اکو برداشته می‌شود.
صفا ادامه داد:برخی از این کشورها برای تسهیل در فرآیندهای صادراتی و وارداتی خود و دسترسی به آبهای آزاد به سرمایه‌گذاری در پس‌کرانه بندر شهید رجایی علاقمند هستند که همین امر سبب سرمایه‌گذاری و توسعه رفت و آمدهای اقتصادی در بندرعباس نیز خواهد شد. وی توسعه همکاری با کشورهای عضو اکو بسترهای رشد همه جانبه این کشورها را فراهم و در عین حال مزایای بسیاری را برای توسعه هرمزگان به عنوان ساحلی‌ترین استان ایران به دنبال خواهد داشت.
رییس اتاق بازرگانی هرمزگان افزود: این اتاق در بخش‌ بین‌المللی با همکاری و تعامل دستگاه‌های ذیربط و رایزنی‌های متعددی که با کشورهای هدف انجام داده است توانسته در بخش جذب سرمایه‌گذار خارجی رتبه سوم را کسب کند.
صفا اظهار داشت :  توسعه همکاری سازمان های اکو ، راه اندازی دفتر همکاری با توجه نقش کلیدی استان و توسعه اعضا عضو ، علاوه ارتباط تنگاتنگ هیات‌های به ویژه کشورهای مشترک است.
صفا از آمادگی اتاق بازرگانی هرمزگان برای همکاری با کشورهای عضو اکو با توجه به  ظرفیت  هرمزگان اعلام و تصریح کرد : اتاق بازرگانی هرمزگان با توجه به ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف با رایزنی‌های متعددی که با کشورهای هدف انجام می‌دهد تمام تلاش خود را برای گسترش روابط تجاری و گسترش صادرات محصولات استان به بازارهای هدف و ارتباط مستقیم با تجار کشورهای توسعه‌یافته به کار بسته‌است
دیدگاه ها (0)
img