به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، تعیین سهمیه برای اقلام وارداتی با رویه مسافری از سال ۱۳۹۷ و به دلیل محدودیتهای ارزی و البته حمایت از تولید داخل شروع شد. بر این اساس با نظر هیات وزیران، کارگروه تعیین سهمیه و فهرست کالای همراه مسافر تشکیل شد که در آن نمایندگان تامالاختیار از بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، گمرک ایران و وزارت جهاد کشاورزی حضور داشته و مسئولیت آن بر عهده شورای عالی مناطق آزاد است که در ابتدای هر سال فهرست و سهمیه ارزی کالای همراه مسافر را تعیین و جهت اجرا به شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ میکنند.
ابلاغ اخیر دفتر واردات گمرک ایران به گمرکهای اجرایی نشان میدهد که طی جلسه برگزار شده کارگروه مربوطه در اسفندماه سال گذشته، سقف سهمیه کالای وارداتی با رویه مسافری در سال جاری ۴۰۵ میلیون دلار تعیین شده است. همچنین مقرر شده که تا زمان تعیین اقلام، همان فهرست کالاهای سال گذشته در دستور کار باشد.
در بخشنامه گمرک تاکید شده است که ارائه ثبت آماری معتبر برای کالاهایی که از طریق گمرکهای مستقر در مناطق آزاد و سایر گمرکهای مرزی داخلی به مقصد مناطق آزاد حمل میشود، الزامی است و مسئولیت رعایت سقف ارز کالای همراه مسافر به میزان تعیین شده توسط کارگروه، برعهده سازمانهای مناطق آزاد و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد است.
سهمیه تعیین شده برای کالای مجاز همراه مسافر در سال ۱۴۰۱ تغییری نسبت به سال گذشته ندارد و این در حالی است که برای پارسال نیز سقف ۴۰۵ میلیون دلار برای واردات در مناطق آزاد با لیست ۹۵۰ قلم تعیین شده بود که نسبت به قبل کاهش داشت. در سال ۱۳۹۹ سهمیه واردات کالای همراه مسافر به مناطق آزاد ۴۵۰ میلیون دلار بوده است.