اجتماعی
ما آدمها معمولا چنان هستیم، که تا یک موضوع به نظرمان پیش پا افتاده در زندگیمان با خطر نابودی مواجه نشود و در معرض از دست دادنشان قرار نگیریم، قدر آن را نخواهیم دانست.
ما آدمها معمولا چنان هستیم، که تا یک موضوع به نظرمان پیش پا افتاده در زندگیمان با خطر نابودی مواجه نشود و در معرض از دست دادنشان قرار نگیریم، قدر آن را نخواهیم دانست. یکی از این موضوعات پیش فرض زندگی، خواب است؛ بله! درست خواندید خواب و خوابیدن. قدر یک خواب آرام تثبیت شده را تنها زمانی میدانیم، که آشفتگیهای خواب را تجربه کرده باشیم؛ به این معنی که در به خواب رفتن، ادامه پیدا کردن خواب و آسوده خوابیدن به مشکل برخوده باشیم.
به گزارش انجمن علمی خواب ایران، حدود سی درصد ایرانیان از مشکلات و اختلالات خواب رنج میبرند، که ده درصد این آمار به صورت مزمن و پایدار گزارش شده است. در روانشناسی، یکی از اصلیترین عوامل مشکل در خواب، ابتلا به اختلالات خلقی به خصوص افسردگی است، اما این موضوع نباید توجه ما را، از عوامل مهم زیستی دور کند. به یاد دارم، خانمی با شکایت از اختلال در به خواب رفتن، خستگی، خواب آلودگی در طی روز، کند شدن حرکات بدنی و کم شدن اشتها، برچسب تشخیصی افسردگی دریافت کرده بود و مدتها تحت درمان روانپزشکی و رواندرمانی قرار گرفته بود. اما این علائم، نشان از افسردگی نداشت، بلکه معلول کم کاری تیروئید بود. خواب، اشتها و عملکرد معمول روزانه در این خانم بعد از مصرف داروهای تیروئید، به خوبی کاهش یافت و درنهایت برطرف شد. عامل زیستی دیگری که به شدت باعث مشکلات خواب میشود، آپنه یا وقفهی تنفسی در خواب است. آپنهی تنفسی میتواند باعث شود، فرد بارها و بارها در طول خواب شبانه از خواب بپرد و این امر باعث مختل شدن خواب و حتی اختلال در عملکرد روزانهی او شود. وقفهی تنفسی، همچنین میتواند باعث کابوسهای شبانه، دندان قروچه، تکان خوردن مداوم بدن، خروپف و تعریق شود. این عامل برهم زنندهی آرامش خواب و حتی بیداری، عوامل مختلفی میتواند داشته باشد، از جمله: وزن بالا، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی-عروقی و ... است. عوارض وقفهی تنفسی تنها به خواب محدود نمیشود، بلکه میتواند خستگی در طول روز، سردردهای صبحگاهی، زوال حافظه، دشواری در تمرکز و مشکلاتی در خلق را به همراه داشته باشد. برای درمان آپنه، با توجه به اینکه در کدام زیر مجموعهی وقفه تنفسی قرار داشته باشد، متخصصان درمانهای مختلفی را در نظر میگیرند، از کاهش وزن گرفته تا جریان فشار هوای مثبت و دارو درمانی. با این حال مشکلات خواب علاوه بر، دلایل زیستی و آپنه و ... میتواند دلایل درون روانی و سایکوپاتیک هم داشته باشد. به هر صورت مشکلات خواب را جدی بگیرید و برای درمان آن حتما به پزشک مراجعه کنید.
روزنامه صبح ساحل
نظرسنجی
اخبار مرتبط
والدین مطلقهای که قصد ازدواج مجدد دارند، بخوانند
ادعای خواندن سرنوشت
سازمان های مردم نهاد هرمزگان بیش از ۲۰ هزار ماسک تولید کردند
تلههای ذهنت را بشناس!
عوارض روانشناختی کرونا/ سامانه ۴۰۳۰ خدمات سلامت روان ارائه می کند
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
پرداخت حق الثبت برای مهریه الزامی میشود
تولید ۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه بندرعباس
تسهیلات ساخت مسکن روستایی ۴۰۰ میلیون تومان میشود
رقابتهای جایزه بزرگ اسکواش - هند؛ صعود اقتداری به جمع ۴ بازیکن برتر مسابقات اسکواش هند
آغاز عرضه محصولات سایپا از هفته دوم آذرماه؛ مشتریان جدید امکان ثبتنام خواهند داشت
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد