به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان امروز (دوشنبه) در کنفرانسی که در بحرین برگزار شد، گفت که کشورش قصد دارد تا اواخر سال 2026 و یا اوایل 2027 تولید نفت خود را به بیشتر از 13 میلیون بشکه در روز برساند.
وی تاکید کرد: کویت و عربستان خواهان گفت وگو در خصوص میدان گازی الدره (آرش) با ایران هستند زیرا منابعی که در آن جا وجود دارد منافع مشترک دو کشور است.
عبدالعزیز بن سلمان گفت: ما خواهان گسترش این میدان گازی هستیم.
به گزارش ایسنا، محمد ایرانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت اخیرا در اظهاراتی گفت که ایران آماده از سرگیری مذاکرات با کویت در خصوص میدان گازی الدره است.
وی گفت که حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران اخیرا در تماسی تلفنی با احمد ناصر المحمد الصباح، همتای کویتی خود در همین خصوص رایزنی کرد.
ایرانی همچنین گفت که سخنگوی رسمی وزارت خارجه ایران نیز اعلام کرد که کشورمان آماده ازسرگیری مذاکرات با کویت است.
سفیر کشورمان گفت که روابط دوجانبه ایران و کویت در بهترین وضعیت است و این فضای مثبت زمینه را برای بحث و رایزنی در خصوص میدان گازی الدره و رسیدن به راه حل فراهم می کند.
وی همچنین اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران سفری به کویت خواهد داشت که امیدوارم موعد دقیق آن اعلام شود.
وزارت امورخارجه عربستان اخیرا با انتشار بیانیهای بار دیگر ادعاهای خود درباره میدان مشترک گازی آرش/الدره را تکرار کرده و خواستار گفتوگو با ایران برای تعیین مرز شرقی این منطقه شده بود.
در این بیانیه ادعا شده بود که ریاض به همراه کویت از ایران برای مذاکره درباره این موضوع دعوت کرده اما پاسخی از تهران دریافت نکردهاند.
همچنین در این بیانیه ادعا شده بود که عربستان سعودی و کویت حق دارند میدان گازی آرش را برای بهرهبرداری خود گسترش دهند.
این ادعاهای واهی در حالی از سوی عربستان مطرح شده است که سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره توافق کویت و عربستان در خصوص میدان نفتی و گازی آرش و رایزنی اخیر وزیر امورخارجه کشورمان با همتای کویتی خود در این ارتباط تصریح کرد: وزارت نفت به عنوان مرجع تخصصی اعلام کرده که این حوزه نفتی مشترک است. بین ما و کویت مرزهای تحدید نشده ای وجود دارد که باید تحدید حدود انجام شود. ایران اعلام کرده پیش از تحدید حدود نباید این منابع مورد بهره برداری قرار بگیرند. یادداشتی را به کویت داده ایم و در آن یادداشت تأکید کرده ایم که حقوق ایران باید در این زمینه محفوظ بماند و این منابع به صورت مشترک بهره برداری شود.
خطیب زاده گفت: کویت نیز برای تحدید حدود اعلام کرده که آمادگی دارد و ما این را مقدمه خوبی می دانیم که در این زمینه هیئت های دو کشور با یکدیگر رایزنی و گفت وگو کنند.