وزیر بهداشت خبرداد:

افزایش مراقبت‌های مرزی برای شناسایی آبله میمون/ هیچ موردی از این بیماری در کشور گزارش نشده



وزیر بهداشت با بیان اینکه آبله میمون، بیماری جدیدی نیست و بیشتر عوارض این بیماری، پوستی است، گفت: میزان مرگ و میر آن قابل مقایسه با کرونا نیست؛ بنابراین نباید در خصوص این بیماری در مردم نگرانی ایجاد کرد . در ایران چندین مورد مشکوک برای آزمایش به انستیتو پاستور ارسال شده و تا کنون هیچ موردی از تشخیص این بیماری در کشور، گزارش نشده است.

 

به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی اظهار کرد: مراقبت‌های مرزی برای شناسایی آبله میمون توسط کارشناسان بهداشتی افزایش یافت. خوشبختانه کرونا باعث تقویت زیرساخت های کشور شد؛ به طوری که در حال حاضر ۶ مجموعه تولید واکسن داریم که نه تنها برای کرونا بلکه برای پیشگیری و مقابله با هر ویروسی قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه امروز قادریم برای مقابله با تهدیدهای ویروسی در جهان، واکسن تولید کنیم که این ناشی از تلاش های شبانه روزی دانشمندان کشور است، تصریح کرد: در مجمع جهانی بهداشت علاوه بر ارائه گزارشی از موفقیت‌های ایران در کنترل کرونا، بر دستیابی به دانش فنی و ابزار ساخت واکسن کرونا در ایران تاکید کردم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران از کشورهای موفق در کنترل کرونا است، ادامه داد: یکی از دلایل موفقیت ما این بود که مقام معظم رهبری و رییس جمهور شخصا در مقابله با همه گیری کرونا، مشارکت و ورود کردند؛ در حالیکه مقامات عالی بسیاری از  کشورها، ورود و دغدغه عملی نسبت به این حوزه نداشتند. ستاد ملی کرونا در ایران، یکی از ساختارهای کم نظیر در دنیاست که در آن همه مسئولان و سازمانها با هم همگرا شدند و احساس مسئولیت کردند.

عین اللهی با اشاره به شایعاتی که در مورد آینده کرونا شنیده می شود، گفت: در حال حاضر، آثار و شواهدی از موج جدید کرونا در کشور و در بسیاری از کشورهای دنیا نمی بینیم اما همچنان مردم را تشویق به تکمیل واکسیناسیون علیه کرونا می کنیم چراکه ایمنی و مقاومت بدن را  در برابر این ویروس افزایش می دهد.

وی تصریح کرد: در مجمع جهانی بهداشت در ژنو با ۹ وزیر بهداشت کشورهای مختلف دیدار و گفتگو داشتم و آمادگی ایران برای صادرات واکسن را اعلام کردم. در حال حاضر ۴ میلیون دُز واکسن ایرانی برای صادرات آماده است و اولین محموله برای ونزوئلا ارسال شده.  این افتخار بزرگی برای کشور ماست است که بر خلاف چندماه پیش، نه تنها نیاز به واکسن خارجی ندارد؛ بلکه تبدیل به صادر کننده واکسن شده است.


 

پیش از این رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از شناسایی شش بیمار مشکوک به آبله میمون در کشور خبر داد.

به گزارش صبح ساحل و به نقل از مهر، «ابراهیم قادری»، رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به موارد ابتلاء به آبله میمون در برخی از کشورهای اروپایی، گفت: ما هر نوع بیماری نوپدید را مورد بررسی و آزمایش قرار می‌دهیم.

وی با اشاره به شناسایی شش بیمار مشکوک به آبله میمون در کشور، افزود: پنج نفر از این افراد نمونه‌گیری شدند که نتیجه آزمایش سه نفر منفی شده است.

 

گفتنی است که ‌ویروس آبله میمونی دو سویه مختلف دارد که به لحاظ خطرناک بودن با هم تفاوت‌هایی دارند.

به گزارش صبح ساحل، دو سویه از ویروس آبله میمونی شامل یکی سویه "غرب آفریقا" و دیگری سویه "آفریقای مرکزی" هستند که نوع دوم به سویه "دشت کنگو" نیز شهرت دارد و عمدتاً در جمهوری دموکراتیک کنگو یافت می‌شود.

در میان مبتلایان به سویه غرب آفریقا، موارد بیماری شدید نیز وجود داشته اما میزان مرگ‌ومیر به مراتب کمتر از مبتلایان به سویه آفریقای مرکزی و حدود یک درصد بوده است.

این درحالیست که خطر مرگ در میان مبتلایان به سویه آفریقای مرکزی، حدود ۱۰ درصد است. همچنین بر پایه یافته‌های فعلی موارد اخیر شناسایی شده ابتلاء در بریتانیا، به سویه کم‌خطرتر غرب آفریقا مربوط می‌شوند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها