به گزارش صبح ساحل، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «هر روز که میگذرد، تب جام جهانی در فوتبال دنیا بیشتر و بیشتر میشود. طبیعتا این موضوع شامل ایران هم که یکی از ۳۲ تیم حاضر در مسابقات قطر است، میشود. امروز به بهانه بیستودومین دوره مسابقات جام جهانی که حدود چهار ماه دیگر آغاز خواهد شد، ۲۲ عدد جالب تاریخ این رقابتها را گرد آوردیم.
صفر - سرمربیان خارجی قهرمان
صفر شاید در ریاضی بهتنهایی معنی ندهد اما در تاریخ جامهای جهانی حاوی این نکته است که در عرصه ملی، مربیان خارجی هر قدر هم که سرشناس بودهاند نتوانستهاند جام را برای کشوری بیگانه به دست بیاورند. در حقیقت هیچ کشوری تاکنون نتوانسته با مربی خارجی قهرمان جام جهانی شود.
۱- نخستین جام جهانی خاورمیانه
این برای نخستین بار است که جام طلایی به منطقه پرحاشیه خاورمیانه میآید تا یک کشور عربی میزبان شود و البته نزدیکترین جام جهانی تاریخ به کشور ما محسوب میشود.
۲- تعداد جامهای جهانی لغوشده
از سال ۱۹۳۰ که نخستین دوره جام جهانی برگزار شد، هر چهار سال تمام دنیا شاهد برگزاری این رویداد بودهاند اما دو جام جهانی ۱۹۴۲ و ۱۹۴۶ به دلیل جنگ جهانی دوم لغو شدند.
۳- تعداد حضورهای پیاپی ایران
این برای سومین بار پیاپی است که تیم ملی در جام جهانی حضور دارد. در حالی که به جز این سه بار تنها سه بار دیگر در کل تاریخ تیم ملی ایران موفق به حضور در این مسابقات شده است.
۴- آغاز جام جهانی با میزبان
تا پیش از جام جهانی ۲۰۰۶ دیدار افتتاحیه جام جهانی را مدافع عنوان قهرمانی برگزار میکرد اما در چهار دوره گذشته بازی اول را تیم میزبان در گروه نخست برگزار کرده است. امسال هم این رویه حفظ میشود؛ هرچند روز ۳۰ آبان ابتدا سنگال و هلند با هم مصاف میدهند و بعد قطر رودرروی اکوادور قرار میگیرد.
۵- تعداد قهرمانیهای برزیل
حتما شنیدهاید که به تیم ملی برزیل لقب «پنجستاره» دادهاند. دلیلش این است که سلسائو با پنج قهرمانی پرافتخارترین تیم این رقابتهاست.
۶- تعداد تیمهای آسیایی جام
این نخستین جام جهانی تاریخ است که شش تیم آسیایی در آن حضور دارند که بیشترین تعداد از این حیث محسوب میشود. دلیل آن هم حضور قطر به عنوان میزبان است که البته این کشور هم نخستین حضورش را تجربه میکند.
۷- گرانترین سرمربی جام
سرمربی تیم ملی آلمان با حقوق هفت میلیون دلار در سال پردرآمدترین سرمربی حاضر در قطر است. پس از او هم گرت ساوتگیت، سرمربی انگلیس، و دیدیه دشان فرانسوی قرار دارند.
۸- تعداد مربیان خارجی جام جهانی
با فرض بر اینکه دراگان اسکوچیچ از هدایت تیم ملی برکنار شده است، تعداد سرمربیانی که روی نیمکت تیم ملی به جز ملیت اصلیشان مینشینند، هشت نفر است. ضمن اینکه در کل جام جهانی تنها هشت کشور موفق به کسب عنوان قهرمانی شدهاند.
۹- بیشترین کارت زرد در یک مسابقه
در دیدار معروف پرتغال و هلند در مرحله یکهشتم نهایی جام جهانی ۲۰۰۶ که پرکارتترین دیدار تاریخ این مسابقات هم هست، پرتغالیها ۹ کارت زرد دریافت کردند که یک رکورد منحصربهفرد محسوب میشود.
۱۰- بیشترین کلینشیت
پیتر شیلتون انگلیسی و فابین بارتز فرانسوی، رکورددار بیشترین کلینشیت در تاریخ جام جهانی هستند و هیچ دروازهبانی به اندازه آنها موفق به بسته نگهداشتن دروازهاش در این رقابتها نشده است.
۱۱- میزبانی اروپاییها در جام جهانی
در طول تاریخ هیچ قارهای به اندازه اروپا میزبان رقابتهای جام جهانی نبوده و اروپاییها بیشترین قهرمانی در تاریخ این رقابتها را هم دارند.
۱۲- دفعاتی که آلمان روی سکو رفته
«مانشافت» به عنوان یکی از پرافتخارترین کشورهای جام جهانی تا به حال ۱۲ مرتبه حضور روی سکو را در رقابتهای جام جهانی تجربه کرده است. آنها چهار بار قهرمان شدهاند، چهار مرتبه نایبقهرمانی را تجربه کردهاند و چهار مرتبه هم روی سکوی سوم ایستادهاند. آلمان از این حیث بیرقیب است.
۱۳- بیشترین حذف در یکهشتم نهایی
تیم ملی مکزیک با ۱۳ مرتبه حذف در مراحل یکهشتم نهایی جامهای جهانی، بیشترین حذف را در این مرحله بین تمامی کشورها داشته. مکزیکیها البته رکورددار بیشترین باخت جام هم هستند.
۱۴- بیشترین فاصله تا دوحه
این رکورد هم متعلق به مکزیکیهاست. بین تمامی کشورهای شرکتکننده در جام جهانی ۲۰۲۲، مکزیکوسیتی با ۱۴ هزار کیلومتر، بیشترین فاصله را تا پایتخت قطر دارد و باید این راه دور را بپیماید.
۱۵- بازیهایی که ایران انجام داده
تیم ملی در تاریخ جام جهانی ۱۵ مرتبه به میدان رفته که از این تعداد دو پیروزی، چهار مساوی و ۹ شکست را تجربه کرده است.
۱۶- بیشترین گل خورده در یک دوره
این رکورد متعلق به کره جنوبی است. چشمبادامیها در جام جهانی ۱۹۵۴ در حالی از دور رقابتها کنار رفتند که ۱۶ گل دریافت کردند. ضمن اینکه ۱۶ عددی است که بهترین گلزن تاریخ جام جهانی یعنی میروسلاو کلوزه هم از خود به جا گذاشته است.
۱۷- تعداد میزبانان جام جهانی
قطر جدیدترین میزبان جام جهانی است و نامش در کنار ۱۶ کشور دیگر که تاکنون از این رویداد بزرگ پذیرایی کردهاند، خواهد آمد.
۱۸- گلزنی در بازیهای پیاپی
در تاریخ جام جهانی، دو تیم بودهاند که موفق شدند در ۱۸ بازی متوالی دروازه رقبا را بگشایند. این دو تیم هم از پرافتخارترین تیمهای جام هستند: برزیل و آلمان.
۱۹- گلزنی در تاریخ مقدماتی جام جهانی
رکورد اعجابانگیز بیشترین تعداد گل در دوره مقدماتی در دست یک بازیکن ایرانی است. کریم باقری در یک دوره مقدماتی جام جهانی موفق شد ۱۹ گل به ثمر برساند. این آمار خارقالعاده که توسط یک هافبک دفاعی ثبت شده، هنوز دست نخورده باقی مانده است.
۲۰- بازگشت به آسیا
بعد از ۲۰ سال که کره جنوبی و ژاپن نخستین میزبان مشترک تاریخ جام جهانی و البته نخستین آسیاییهایی بودند که این افتخار را تجربه کردند، یک بار دیگر جام طلایی به قاره کهن بازگشته است.
۲۱- جوانترین کاپیتان جام جهانی
تونی میولا با بستن بازوبند کاپیتانی تیم ملی آمریکا در جام جهانی ۱۹۹۰ مقابل چکسلواکی، با ۲۱ سال و ۱۰۹ روز سن جوانترین کاپیتان تاریخ جامهای جهانی لقب گرفت.
۲۲- تعداد حضورهای برزیل
جام شماره ۲۲ در سال ۲۰۲۲ میلادی در حالی برگزار میشود که برزیل حضور شماره ۲۲ خود را در این مسابقات تجربه میکند. سلسائو تنها تیم تاریخ است که در همه ادوار جام جهانی حاضر بوده است.»