12

مهر

1403


اجتماعی

25 تیر 1401 11:47 0 کامنت

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: در شروع موج هفتم کرونا در کشور هستیم؛ چرا که از یکی دو هفته پیش، شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری بیماران در بیمارستان‌ها بوده ایم.

   

به گزارش صبح ساحل، بهرام عین اللهی در حاشیه بازدید از مرکز تزریق واکسن نورا در بیمارستان بقیه الله گفت: بر اساس مطالعات و مقالات علمی، نورا یکی از واکسن‌های بدون عارضه ساخت داخل است. امیدواریم که به سرعت در کشور توزیع شود؛ به ویژه در حال حاضر که وارد موج هفتم کرونا شده ایم، توصیه ما به مردم این است که به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و واکسن یادآور تزریق کنند.

وی با اشاره به فوت ۱۳ نفر از بیماران کووید ۱۹ در روز قبل، گفت: در این شرایط، افزایش موارد مرگ و میر، دور از انتظار نیست. در حال حاضر بین هفته دوم تا سوم موج هفتم کرونا به سر می‌بریم که شمار جانباختگان کرونا، دو رقمی شده است و امیدواریم با تکمیل واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شاهد کاهش آمار مرگ و میر روزانه بیماران باشیم.

وزیر بهداشت گفت: در یکی دو هفته اخیر، آمار مراجعان و بستری بیماران کووید ۱۹ در کشور رو به افزایش بوده و بعد از ثبات و کاهش آمار مراجعان و بستری ها، تعداد مرگ و میر روزانه بیماران نیز کاهش می‌یابد. تعداد موارد فوت ناشی از کرونا در روز‌های آینده، قابل پیش بینی نیست و به واکسیناسیون مردم و تداوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، وابسته است.

گفتنی است مجوز مصرف واکسن نورا به عنوان یادآور سایر واکسن‌ها اخیرا از سوی سازمان غذا و دارو صادر شده است. این واکسن در فاز یک کارآزمایی بالینی، بر روی ۷۰ داوطلب، در فاز دوم بر روی ۳۰۰ نفر و در فاز سوم بر روی ۱۰ هزار داوطب که سه ماه از تزریق واکسن سینوفارم، برکت یا آسترازنکای آن‌ها گذشته بود، مورد مطالعه قرار گرفت.

   

رنگبندی کرونایی در هرمزگان     

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در جدیدترین نقشه رنگ بندی کرونایی کشور، یک شهر استان هرمزگان در وضعیت قرمز و سه شهر در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

به گزارش صبح ساحل، «فاطمه نوروزیان»، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با افزایش شمار مبتلایان به کرونا طی هفته‌های گذشته اکنون شهرستان بستک در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار دارد.

نوروزیان گفت: شهرستان‌های حاجی آباد، بندرخمیر و میناب نیز در وضعیت نارنجی (پرخطر) هستند.

وی گفت: شهرستان‌های بندرعباس، بندرلنگه، پارسیان، جاسک، رودان، سیریک، قشم و جزیره کیش نیز در وضعیت زرد کرونایی (نسبتا پر خطر) قرار دارند.

کدام واکسن‌های کرونا برای دُز چهارم مناسب‌ترند؟

درباره اینکه چه واکسنی را برای دز چهارم، تزریق کنیم، باید توجه کرد که این موضوع مولفه‌های متغیری دارد؛ یکی اینکه چه واکسنی را به عنوان دو دز اول تزریق کردیم، نکته دوم اینکه چه واکسنی را در دسترس داریم. در هر کشور بر اساس واکسن‌هایی که در اختیار دارند، دستورالعمل‌شان را تدوین می‌کنند. در کشور ما که بیشتر به واکسن‌های ساخت داخل دسترسی داریم، پروتکل‌ها بر این اساس تدوین می‌شود.

یونسیان با بیان اینکه بنابراین شواهد علمی در دنیا برای دز یادآور به صورت متقن نیست، ‌ادامه داد: نکته اول که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که تقریبا در همه مواردی که دُزهای یادآور متفاوت با دُزهای اولیه تزریق کردند، منجر به پاسخی برابر یا بهتر از این شده که از همان واکسن استفاده کنند. نکته دوم این است که در عین حال توصیه می‌کنند که اگر قرار است، از واکسن‌های متفاوت برای دز یادآور استفاده شود، با اینکه همه واکسن‌ها نمره قبولی را آوردند، اما از آنجایی که کارایی واکسن‌ها متفاوت است، توصیه شده که واکسنی که به عنوان یادآور تزریق می‌شود، از پلتفرمی باشد که کارایی بالاتری داشته باشد، در غیر این صورت همان واکسن قبلی را تزریق کنند. به عنوان مثال اگر کسی دو دُز واکسن آسترازنکا تزریق کرده است برای دز یادآور باید سراغ واکسنی رود که کارایی بالاتر یا هم‌سطح خودش دارد مثلا به سراغ پاستوکووک برود.

    

چه واکسنی را برای دوز چهارم کرونا تزریق کنیم؟

دیدگاه ها (0)
img