03

آذر

1403


اجتماعی

03 مرداد 1401 17:03 0 کامنت

احتمال جاری شدن سیل و بروز خسارت دور از انتظار نیست و استان‌های کرمان و هرمزگان و سیستان و بلوچستان برای مقابله با بحران به حالت آماده باش درآمده‌اند.

      

به گزارش صبح ساحل، از روز شنبه اول مردادماه 1401 تا روز جمعه با ورود سامانه بارشی مونسون در استان هرمزگان هشدار سطح قرمز هواشناسی صادر شده و تیم‌های مختلف عملیاتی و امدادی در آماده باش کامل قرار گرفتند و  علاوه بر اینکه مرخصی مدیران در دستگاه‌های مختلف تا آخر هفته لغو  و ستاد بحران در تمام شهرستان‌ها تشکیل و بر ضرورت حفظ آمادگی مواجهه با بحران تاکید شده است.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد اوج فعالیت سامانه مونسونی در استان هرمزگان از ظهر و شب دوشنبه 3 مردادماه 1401 تا چهارشنبه خواهد بود و علاوه بر ارتفاعات استان در شرق و شمال، مرکز استان و بندرعباس را نیز درگیر خواهد کرد. در روزهای اخیر این سامانه به شکل محدود در شهرستان حاجی‌آباد در شمال استان فعالیت کرد و تخریب راه‌های روستای و زیرساخت‌های روستاها را در پی داشته است.

در حال حاضر رصد لحظه‌ای فعالیت این سامانه در استان در حال انجام است و به محض آغاز فعالیت و بارش‌های سیل آسا به احتمال زیاد دریچه‌های سد استقلال میناب باز خواهد شد.

ستاد مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز از مردم خواسته از تردد و اسکان در مسیر رودخانه‌های فصلی به شدت اجتناب کنند و به توصیه‌های ایمنی صادر شده از سوی این ستاد و سازمان هواشناسی عمل کنند.

میزان بارندگی در روزهای گذشته محدود بوده اما سازمان هواشناسی برای امروز تا چهارشنبه اعلام کرده انتظار می‌رود بالغ بر 50 میلیمتر بارندگی در مناطق مرکزی و بیش از 70 تا 80 میلیمتر بارندگی‌ در شرق و شمال استان به ویژه در ارتفاعات شاهد باشیم.

         

آماده‌باش کرمان، هرمزگان و سیستان‌وبلوچستان برای تشدید مونسون در ایران

مونسون تابستانه هند به بارش ماه‌های ژوئن، جولای، اوت و سپتامبر گفته می‌شود؛ ناحیه اقیانوسی حاره‌ای به‌ویژه دریای عرب، خلیج بنگال و اقیانوس هند مهمترین منبع دمایی و رطوبتی هستند که انرژی لازم برای ادامه گردش مونسون بزرگ‌مقیاس و فعالیت پیوسته آن به‌روی شبه‌قاره هند را فراهم می‌کند. در تابستان با یکی شدن کم‌فشارهای محلی جنوب‌شرق ایران و کم‌فشار پاکستان، یک کم‌فشار وسیع منطقه‌ای شکل می‌گیرد که توسط حرکت چرخندی آن، انتقال رطوبت سامانه مونسون میسر می‌شود. پدیده مونسون روی اقیانوس هند تشکیل می‌شود که بارش‌های شدید روی دریا در هندوستان و پاکستان را در پی دارد و اثرات آن مناطق جنوب شرق کشور را فرا می‌گیرد.

توصیف سامانه اول: نفوذ سامانه بارشی و رشد ابر‌های همرَفتی همراه با رگبار و رعدوبرق

زمان شروع: دوشنبه 1401/05/03

زمان پایان: پنج‌شنبه 1401/05/06

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق گاهی وزش باد شدید موقت

منطقه اثر:

دوشنبه 1401/05/03: مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی.

سه‌شنبه 1401/05/04: جنوب خراسان جنوبی، یزد.

چهارشنبه 1401/05/05: نیمه شرقی گیلان، مازندران، ارتفاعات استان‌های تهران، قزوین، البرز، مرکزی.

پنج‌شنبه 1401/05/06: شرقی گیلان، مازندران، ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، قزوین، مرکزی.

اثر مخاطره: احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان آب به شکل محلی و محدود، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب روخانه‌های فصلی، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال سقوط‌اشیاء از ارتفاعات و احتمال تأخیر در پرواز.

توصیه: احتیاط در صعود به ارتفاعات، عدم پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره، پرهیز از اتراق در بستر رودخانه‌ها و احتیاط در عبور از حاشیه مسیل‌ها.

توصیف سامانه دوم: باد و گردو خاک
نوع مخاطره: خیزش و نفوذ گردو خاک و وزش شدید باد

منطقه اثر:
یکشنبه 1401/05/02: تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین.
دوشنبه 1401/05/03: تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، خراسان رضوی، خراسان شمالی، جنوب سمنان، شرق اصفهان، شرق یزد.
اثر مخاطره: کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید، احتمال سقوط‌اشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال شکستن درختان کهن‌سال، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل و احتمال آسیب به تأسیسات حساس به گردوغبار.
توصیه: عدم حضور افراد در فضای باز، بویژه اشخاص آسیب‌پذیر، پایش شاخص آلودگی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط و اتخاذ تصمیم مطابق با مقررات، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌ها نیمه‌کاره و استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها.

توصیف سامانه: رگبار باران با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی
زمان پایان: اواخر وقت چهارشنبه 1401/05/05
نوع مخاطره: رگبار باران با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی
منطقه اثر:
یکشنبه 1401/05/02: شمال آذربایجان غربی، شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب شرق فارس.
دوشنبه 1401/05/03: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب شرق فارس.
سه‌شنبه 1401/05/04: سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب و مرکز فارس.
چهارشنبه 1401/05/05: سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، جنوب و مرکز فارس، جنوب یزد
اثر مخاطره: خسارت به محصولات کشاورزی

توصیه:
باز کردن خروجی کرت های شالیزاری در مرحله رسیدن جهت جلوگیری از ماندابی شدن مزرعه، تسریع در برداشت شالیزارهای رسیده (ارقام زودرس) قبل از شروع بارندگی، کاهش غذادهی استخرهای پرورشی به نصف نرمال با توجه به ابری بودن و بارندگی، عدم آبیاری مزارع سویا و پنبه به دلیل وقوع بارندگی، زهکشی و پاکسازی مسیر آبیاری باغات و مزارع با توجه به بارش ها، عدم انجام آبیاری، محلول پاشی و سم پاشی با توجه به وقوع بارش ها بویژه در مزارع گندم استان اردبیل و مرکبات استان های شمالی، انجام آبیاری در خاک های شور بعد از وقوع باران به منظور آب‌شویی شوری از محیط ریشه، تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماری های قارچی، عدم استفاده از آب باران برای دام ها، جلوگیری از ورود آب گل آلود به استخر ها با توجه به حجم بالای روان آب و سیلابی شدن رودخانه ها، تنظیم دریچه های ورودی و خروجی آب استخرها با توجه به رخداد بارندگی.

دیدگاه ها (0)
img