اقتصادی
رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: قدرت خرید مردم، کاهش یافته، در سالهای گذشته که مردم حداقل ۲ کیلو میوه خریداری میکردند، امروز خریدها دانهای شده است و اگر این روند ادامه داشته باشد، کشاورزان متضرر خواهند شد.
رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: قدرت خرید مردم، کاهش یافته، در سالهای گذشته که مردم حداقل ۲ کیلو میوه خریداری میکردند، امروز خریدها دانهای شده است و اگر این روند ادامه داشته باشد، کشاورزان متضرر خواهند شد.
به گزارش صبح ساحل، «مصطفی دارایینژاد»، رئیس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه رکود در ۱۰ روز محرم بر بازار میوه و ترهبار حاکم میشود، گفت: در سال جاری تولید میوه ۱.۵ برابر بیشتر از سال گذشته شد؛ از اینرو شاهد ریزش نرخ برخی از اقلام در بازار هستیم.
وی با اشاره به افزایش کشت هندوانه در سال زراعی ۱۴۰۱، گفت: سال گذشته هندوانه در دشت مغان در فضای بالغ بر ۱۵۰۰ هکتار کشت شد؛ این در حالیست که امسال کشت این محصول در این منطقه ۳ برابر افزایش پیدا کرد.
به گفته این فعال صنفی؛ کشاورزی در ایران نیازمند الگوی کشت است متاسفانه بالغ بر ۷۰ درصد محصولات کشت شده در ایران آببر هستند و این موضوع با تنشهای آبی که سالانه شدت آنها افزایش پیدا میکند در تضاد است.
دارایینژاد با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی خرید میوه از سوی مردم، گفت: قدرت خرید مردم کاهش چشمگیری کرده است در سالهای گذشته که مردم حداقل ۲ کیلو میوه خریداری میکردند امروز خریدها دانهای شده است و اگر این روند ادامه داشته باشد کشاورزان متضرر خواهند شد.
رئیس اتحادیه بارفروشان از نصف شدن روند صادرات میوه و ترهبار خبر داد و افزود: میوه و صیفیجات کشاورزان عراقی برداشت شده است از اینرو حجم کمی از این محصول از ایران به این کشور صادر میشود، برای این مقدار کم نیز عراق تعرفه سنگین گمرکی وضع کرده که قیمت محصولات را بالا میبرد به همین دلیل هماکنون صادرات میوه و ترهبار به عراق توجیه اقتصادی ندارد.
این فعال صنفی با بیان اینکه روند صادرات میوه از ۲۰ روز آینده بهبود مییابد، گفت: پیشبینی میشود که از شهریور ماه قیمتها به نفع کشاورزان تغییر کند.
وی با اشاره به نبود برنامهریزی اصولی درباره صادرات میوه وترهبار، خاطر نشان کرد: مسئولان در وزارت خارجه دیگر کشورها برای تصاحب بازارهای جدید در تلاش از یکدیگر سبقت میگیرند؛ ترکیه هم اکنون برای ۷۰ کشور محصولات کشاورزی صادر میکنند و دولت آنها برای صادرکنندگان مشوقهای لازم را در نظر میگیرد این در حالیست که در ایران صادرکنندگان از چنین حمایتهایی برخوردار نیستند.
رئییس اتحادیه بارفروشان با اشاره به قیمت انواع میوه و صیفی در میدان اصلی ترهبار، گفت: سیبزمینی کیلویی ۱۰ تا ۱۴ هزار تومان بهفروش میرسد که با احتساب سود مشروع ۳۰ درصد قیمت این محصول در خردهفروشیها باید کیلویی ۱۸ هزار تومان باشد. البته گزارشهایی از فروش سیبزمینی کیلویی ۲۰ هزار تومان نیز بهدست اتحادیه رسیده است.
وی ادامه داد: هلو کیلویی ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، شلیل کیلویی ۸ تا ۲۸ هزار تومان، هندوانه کیلویی ۳ هزارتومان، خیار با افت شدید قیمت کیلویی ۳ تا ۴ هزارتومان، طالبی و ملون کیلویی ۶ هزار تومان، انبه کیلویی ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان، گوجه ربی کیلویی ۵ هزار و ۵۰۰ تومان و به خرده فروشیها کیلویی ۷ تا ۸ هزار تومان، پیاز کیلویی ۶ تا ۸ هزار تومان بهفروش رسید.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
کاهش ۱۵ درصدی قیمت میوه
جدیدترین قیمت میوه و صیفی/ قیمت میوههای نوبرانه کاهش یافتهاست
قیمت میوه 30درصد ارزان می شود
رشد 50 درصدی قیمت میوه
قیمت میوه تفاوت محسوسی نسبت به هفته گذشته نداشته است
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار