به گزارش صبح ساحل، شاخص هموزن با ۵۴۲ واحد کاهش به ۴۰۲ هزار و ۴۸۲ واحد و شاخص قیمت با ۳۲۴ واحد افت به ۲۴۰ هزار و ۷۴۴ واحد رسید.
شاخص بازار اول، ۴۸۷ واحد و شاخص بازار دوم، ۶ هزار و ۹۹ واحد کاهش را ثبت کرد.
امروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۶ میلیارد و ۶۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۳ هزار و ۱۷۵ میلیارد ریال معامله شد.
همچنین فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۹۸۶ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۱۴۵ واحد، فولاد خوزستان فخوز (فخوز) با ۱۲۱ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۱۲۰ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۱۰۶ واحد و پارس فولاد سزوار (فسبزوار) با ۱۰۳ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند.
در مقابل معنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۹۰۳ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۳۹۰ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۳۷۹ واحد، گسترش سرمایه گذاری و توسعه صنعتی پتروشیمی خلیج فارس (پترول) با ۲۹۰ واحد، توسعه معدنی و صنعتی صبا نور (کنور) با ۲۱۳ واحد و بانک پاسارگاد (وپاسار) با ۲۰۹ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.
بر پایه این گزارش، امروز نماد شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، ایران خودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، سیمان کردستان (سکرد)، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر) و انتقال دادههای آسیا تک (آسیاتک) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.
گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۷۳۲ میلیون و ۹۵۴ هزار برگه سهم به ارزش ۲ هزار و ۲۵۳ میلیارد ریال دادوستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز امروز بیش از ۶۷ واحد کاهش داشت و به ۱۸ هزار و ۷۵۵ واحد رسید. در این بازار بیش از سه میلیارد و ۹۲۲ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات امروز فرابورس بیش از ۱۴۶ هزار و ۹۹۲ نوبت بود.
پلیمر آریا ساسول(آریا)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی)، پالایش نفت شیراز (شراز)، فرآورده های غذایی و قند چهرمحال (قچار)، کلر پارس (کگر) و ریل پرداز نو آفرین (حآفرین) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند و شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، آهن و فولاد غدیر ایرانیان (فغدیر)، بهمن دیزل (خدیزل) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.
کارشناسان عقیده دارند که در چند هفته سیگنالهای منفی بورس افزایش داشته و این موضوع میتواند خروج نقدینگی را از بازار سرمایه تقویت کند.
کاهش قمیت نفت و بورس
براساس گزارش رویترز؛ با توجه به اینکه محدودیت های کرونایی در چین بر چشم انداز تقاضا برای سوخت سایه انداخته است. همچنین با توجه به احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره در آمریکا و اروپا، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه کاهش یافت.
ویوک دهار، تحلیلگر استرالیایی بانک «کامن ولث» در یادداشتی نوشت: نگرانیها در مورد تقاضا بر تاثیر افزایش نرخ بهره برای مقابله با نرخ تورم و سیاست بدون مبتلای کرونایی چین متمرکز است.
با این حال، قیمت های جهانی نفت ممکن است تا پایان سال دوباره افزایش یابد انتظار میرود با اعمال تحریم اتحادیه اروپا بر نفت روسیه در ۵ دسامبر، عرضه نفت با فشار کاهشی بیشتری مواجه شود. گروه هفت به منظور محدود کردن درآمد صادرات نفت روسیه، تصمیم دارد سقف قیمتی بر روی نفت فروشی این کشور اعمال کند.
کارشناسان عقیده دارند که این کاهش قمیت نفت روی صنایع مرتبط در بورس تهران نیز اثر دارد. یعنی این کاهش قمیت میتواند در میان مدت این صنایع را منفی کند.
منبع: ایرنا/ تجارت نیوز