29

آبان

1403


شهرستان‌ها

23 شهریور 1401 10:17 0 کامنت

۳۰۰ اصله درخت مثمر نارنج و گاروم زنگی شب گذشته به دست شهردار، اعضای شورای شهر و پرسنل واحد خدمات شهری شهرداری قشم به جای درختان حذف شده کنوکارپوس از سطح این شهر در بلوار خلیج فارس این جزیره کاشته شد.

 

به گزارش صبح ساحل، میرداد میردادی در حاشیه آیین کاشت این درختان اظهار کرد: این درختان مثمر در اجرای طرح جایگزینی درختان بومی و شهری سازگار با محیط زیست به جای درختان کنوکارپوس حذف شده از سطح شهر قشم در ماه گذشته که با تصمیم کمیسیون ماده هفت این شهر با حضور دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان و نماینده سازمان منطقه آزاد به تصویب رسید و انجام شد، کاشته شده است.

وی ادامه داد: تخریب زیرساخت های شهری، هزینه بالای هرس و نگهداری، ایجاد مشکل در شبکه برق و خطوط انتقال نیرو، انسداد و تخریب لوله فاضلاب خانه ها، آلرژی زایی و بروز مشکلات تنفسی در اثر گرده افشانی از مهمترین دلایل حذف درختان کنوکارپوس از سطح شهر قشم و جایگزینی درختان مثمر به جای آنها بوده است.

شهردار قشم توضیح داد: اقدامات واحد خدمات شهری شهرداری قشم با کمک سازمان منطقه آزاد مطابق با مصوبه کمیسیون ماده هفت در رابطه با قطع درختان کنوکارپوس و جایگزینی با درختان مناسب و مثمر در سطح این شهر با سرعت و دقت قابل قبولی در حال انجام است.

میردادی اضافه کرد: هدف از کاشت درختان نارنج به جای درختان حذف شده کنوکارپوس در بلوار خلیج فارس جزیره قشم این است که زمانی که قشموندان و گردشگران داخلی و خارجی پیاده روهای جزیره قشم نگین خلیج فارس را طی می کنند از عطر دل انگیز بهار نارج مشامی تازه کنند و برای دیدن زیبایی های سرزمین عجایب هفتگانه به راه خود ادامه دهند.

وی توسعه فضای سبز و کاشت درختان مثمر و ایجاد محیطی نشاط بخش برای قشموندان و مسافران ورودی و خروجی به جزیره قشم سرزمین آب و آفتاب را یکی از ضروریات مهم شهرداری قشم در زمان حاضر برشمرد و بر توسعه فضای سبز شهری با رویکرد توسعه درختان بومی همچون درختان گرمسیری و میوه دار از جمله گاروم زنگی، نخل، نارنج و نظایر آن تاکید کرد.

در آیین کاشت این ۳۰۰ اصله درخت مثمر به جای درختان حذف شده کنوکارپوس از سطح شهر محمد امین صالحی زاده سرپرست واحد خدمات شهری شهرداری قشم، بی‌بی‌ مریم پیرزنده از اعضای شورای اسلامی شهر قشم، اصحاب رسانه و جمعی از دوستداران محیط زیست جزیره قشم حضور داشتند.  

 

پیش از این، روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر قشم درجهت ایجاد شفافیت بیشتر درمورد حذف درختان کنوکارپوس در بلوار خلیج فارس جزیره قشم اعلام کرده بود که با توجه به دریافت حجم بالایی از گزارش ها و نارضایتی‌ های مردمی در خصوص خسارات زیست محیطی درختان کنوکارپوس، قطع این درختان با اولویت رفع مزاحمت های ناشی از تهدید سلامت جسمی شهروندان، جلوگیری از انسداد مسیر فاضلاب و خسارت به تاسیسات شهری، پیاده روها، معابر و دیوارها و جایگزینی با درختان بومی و شهری سازگار با محیط در کمیسیون ماده هفت شهر قشم با حضور دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان و نماینده سازمان منطقه آزاد به تصویب رسید.

شهرداری و شورای اسلامی شهر قشم نیز گفته بود که در همین راستا اقدامات واحد خدمات شهری شهرداری قشم با کمک سازمان منطقه آزاد قشم مطابق با مصوبه کمیسیون ماده هفت در رابطه با قطع درختان کنوکارپوس و جایگزینی با درختان مناسب در حال انجام است.

درخت کنوکارپوس به دلیل نیاز آبی بالا، آسیب جدی به منابع آبی جزیره قشم وارد کرده و شهرداری‌ها را متحمل هزینه زیاد آبیاری و نگهداری می‌کند. ریشه‌های این درخت، با نفوذ در عمق زمین و تاسیسات آبرسانی و فاضلاب شهری آسیب جدی به زیرساخت‌ها وارد می‌کنند. همچنین بسیاری از کارشناسان بر این باورند درخت کنوکارپوس در فصل گل‌دهی و طی فرآیند گردافشانی منجر به ایجاد آلرژی و حساسیت در سیستم تنفسی شهروندان می‌شود.

کنوکارپوس در کنار اوکالیپتوس و کهور پاکستانی و آمریکایی تهدید جدی برای محیط زیست و عرصه‌های طبیعی ایران به شمار می‌رود از این رو کاشت درختان بومی همچون انواع توت، کُنار، جامبو، سپستان، نارنج، نخل، کهور ایرانی و گز به عنوان جایگزینی مناسب برای این درخت پیشنهاد می‌شود.

 

منبع: ایرنا

دیدگاه ها (0)
img