دکتر علی فاطمی درباره مباحث مطرح شده، در زمینه کمبود سرم، گفت: در حال حاضر کمبود سرم در کشور وجود دارد و بر همین اساس هم سرم فقط به داروخانههای منتخب و تعدادی از داروخانههای دولتی داده میشود.
وی افزود: در حال حاضر سرم در داروخانهها سهمیهبندی شده است.
فاطمی ادامه داد: مراجعه با بیماریهای گوارشی به مراکز درمانی افزایش یافته و بر همین اساس مصرف سرم افزایش یافته است.
فاطمی درباره میزان تولید سرم در کشور، گفت: روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بطری سرم در کشور تولید میشود که این میزان تولید، به اندازه نیاز کشور است و در نتیجه نباید کمبود سرم داشته باشیم، اما در برخی مقاطع مانند شرایط کنونی که بیماریهای فصلی زیاد میشود، متأسفانه با کمبود سرم مواجه میشویم.
وی با تاکید بر ضرورت داشتن ذخیره استراتژیک در حوزه دارویی کشور، گفت: هر کشوری باید ذخایر استراتژیک دارو داشته باشد تا در صورت کمبود، مردم دچار مشکل نشوند، اما متأسفانه ذخایر استراتژیک داروها به ویژه سرم طی دو سال شیوع کرونا به صفر رسیده و در حال حاضر به اندازه مصرف کشور است.
فاطمی همچنین گفت: در شرایط فعلی سرمهای داخلی جوابگوی نیاز کشور نیستند و از طرفی در این مقطع که زائران اربعین در حال بازگشت هستند و ممکن است با بیماریهای عفونی دستگاه گوارش، گرمازدگی و... مراجعه کنند، واردات سرم به کشور از سوی وزارت بهداشت ضروری است.
چرا سرم در کشور با کمبود مواجه است؟
«حسین شمالی» مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در مورد وضعیتی که برای کمبود سرم در کشور به وجود آمده است، گفت: در حال حاضر تولید سرم در کشور بیش از نیاز معمول ما نسبت به سالهای قبل بوده است و با تمام ظرفیت در حال تولید سرم هستیم.
وی افزود: از سوی دیگر مصرف سرم به دلیل فصل گرما، شیوع برخی از بیماریها و دلایل دیگر در کشور بیش از سالهای قبل بوده و این از حد طبیعی مصرف خود فراتر رفته است.
شمالی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم این کمبود را رفع کرده و مصرف سرم را مدیریت کنیم، در حال وارد کردن آن هسیتم. در حال حاضر محمولههای زیادی از سرم وارد کشور شده و از گمرک ترخیص شدهاند. امیدواریم طی یک یا دو هفته آینده با توزیع این سرمها در کشور مسأله کمبود آن حل شود.
منابع: باشگاه خبرنگاران، ایسنا، ایلنا