علم و فناوری
شب گذشته ایلان ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد اینترنت ماهوارهای استارلینک برای ایران فعال میشود. اکنون پس از اعلام این خبر، سایت رسمی استارلینک در چندین ISP ایرانی فیلتر شده است.
شب گذشته ایلان ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد اینترنت ماهوارهای استارلینک برای ایران فعال میشود. اکنون پس از اعلام این خبر، سایت رسمی استارلینک در چندین ISP ایرانی فیلتر شده است.
به گزارش صبح ساحل، شب گذشته ایلان ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد اینترنت ماهوارهای استارلینک برای ایران فعال میشود. اکنون پس از اعلام این خبر، سایت رسمی استارلینک در چندین ISP ایرانی فیلتر شده است.
روز چهارشنبه وزیر ارتباطات گفته بود استارلینک نمیتواند بدون مجوز کارش را در ایران آغاز کند. در حال حاضر، سایت رسمی استارلینک که حاوی اطلاعاتی درباره خدمات این سرویس، راهنمایی استفاده از آن و خرید شارژ این سرویس است، فیلتر شده است.
استفاده از اینترنت ماهوارهای نیاز به تجهیزات خاصی دارد که شامل ترمینال یا دیش به عنوان گیرنده میشود؛ تجهیزاتی که به صورت یک کیت و با قیمت ۵۹۹ دلار توسط اسپیس ایکس فروخته میشود. بنابراین برای استفاده از استارلینک باید کاربران به این کیت دسترسی داشته باشند.
در کنار کیت، باید سرویس ماهانه برای آن تهیه کرد که این کار هم هزینه مخصوص به خودش را دارد و کاربران باید ماهانه بیش از ۱۰۰ دلار برای آن پول بپردازند. با توجه به این موضوع حتی اگر ایلان ماسک بهزودی استارلینک را برای ایران فعال کند، باز هم نیاز به تجهیزات خاص خواهد بود.
علاوه بر این موارد، «عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات کشورمان به تازگی گفته بود که بر اساس ضوابط «شورای عالی فضای مجازی ایران»، استارلینک نمیتواند بدون مجوز کارش را در ایران آغاز کند و این موضوع از سوی ایران به اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) اعلام شده است.
واژه «استارلینک» (Starlink) در حقیقت هم نام بخشی از اسپیس ایکس و هم نام شبکه فضایی اسپیس ایکس متشکل از ماهوارههای مداری (این شبکه را میتوان یک صورت فلکی ساختگی در نظر گرفت) که روند ایجاد آن در سال ۲۰۱۵ آغاز و در سال ۲۰۱۸ نمونههای اولیه ماهوارههایی که قرار بود در این شبکه استفاده شوند، ساخته شد.
از آن زمان تاکنون ماهوارههای زیادی به این صورت فلکی ساختگی اسپیس ایکس اضافه شده و تاکنون اسپیس ایکس برای گسترش این شبکه فضایی خود، پرتابهای موفق زیادی داشته است. آخرین عملیات پرتاب ماهوارههای استارلینک در تاریخ ۱۲ اسفند با پرتاب ۴۷ ماهواره انجام شد و با این عملیات تعداد این ماهوارهها به بیش از ۲۰۰۰ ماهواره رسید؛ البته تعدادی از این ماهوارهها تنها نمونههای اولیه یا ماهوارههای غیرعملیاتی هستند.
بله.استارلینک هم قصد دارد مانند چند شرکت دیگر ازجمله «هیوزنت» (HughesNet) و «ویانت» (Vianet) اینترنت ماهوارهای را برای بخش خانگی نیز ارائه دهند؛ مخصوصاً در مناطق روستایی و سایر مناطق جهان که از اینترنت پرسرعت دارای پهنای باند بالا محروم هستند. اینترنت ماهوارهای محدودیت سایر روشهای ارائه سرویس اینترنت را ندارد و میتواند بهراحتی برای ارائه اینترنت پرسرعت به مناطقی که به اینترنت پایدار دسترسی ندارند یا کاملاً از آن محروم هستند، استفاده شود.
برای بهرهمندی از اینترنت ماهوارهای نیازی به استفاده از خط تلفن نیست و تنها وسیله لازم برای استفاده از اینترنت ماهوارهای، یک ترمینال کوچک یا همان دیش ماهواره برای دریافت سیگنالهای ماهوارهها و انتقال آنها به مودم است. تجهیزات لازم برای استفاده از این سرویس اینترنت میتواند روی سقف، حیاط یا حتی فضای خارجی نزدیک به خانه نصب شود. اسپیس ایکس یک اپلیکیشن واقعیت افزوده برای اندروید و iOS منتشر کرده است تا کاربران با استفاده از آن بتوانند بهترین مکان و موقعیت را برای قرار دادن ترمینال گیرنده بیابند.
در حال حاضر استارلینک تنها در نقاط خاصی از آمریکا و کانادا قابلاستفاده است؛ اما ایلان ماسک اعلام کرده است تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار ترمینال برای استفاده از اینترنت استارلینک را برای مشتریان خود به ۱۴ کشور ارسال کرده است. هرچقدر ماهوارههای بیشتری به شبکه فضایی استارلینک اضافه شود، پوشش این سرویس گستردهتر خواهد شد. ایلان ماسک امیدوار است در نهایت بتواند سراسر جهان را تحت پوشش اینترنت بیسیم پرسرعت قرار دهد
نظرسنجی
اخبار مرتبط
قیمت بیت کوین بازهم کاهش یافت
اینترنت پرسرعت ماهوارهای در آستانه محقق شدن
اینترنت ماهوارهای به زودی سراسری میشود
ثروت ایلان ماسک بیشتر از تولید ناخالص داخلی ایران شد
وانت برقی تسلا با ۴ موتور ساخته میشود
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
برترینهای رنکینگ ۲۰۲۴ کنفدراسیون تیراندازی آسیا؛ بیرانوند در رده نخست رنکینگ آسیا
دریافت سیگنال «هدهد» تایید شد
نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد
اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درباره بارگذاری مدارک معلمان فاقد رتبه
انتقال سهام متوفیان به وراث الکترونیکی شد
وزیربهداشت: معوقات سال گذشته پرستاران پرداخت شده است