03

دی

1403


اقتصادی

20 مهر 1401 12:16 0 کامنت

طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، اگر ثروت ماسک در کنار جی‌دی‌پی کشور‌های جهان رتبه‌بندی شود، او پنجاهمین کشور فهرست ثروت‌مند جهان خواهد بود.

به گزارش صبح ساحل، ایلان ماسک با پیشی گرفتن از جف بیزوس، ثروتمندترین فرد جهان شد و دارایی‌اش در کمتر از یک سال، از ۲۵ میلیارد دلار به حدود ۲۰۰ میلیارد دلار رسید.

بیشترین شهرت این میلیاردر به دلیل مدیریت شرکت سازنده خودرو‌های برقی تسلا و شرکت خصوصی موشکی اسپیس ایکس است، اما او همچنین رئیس شرکت نوآفرین (استارتاپ) فکر و فناوری نورالینک و رئیس شرکت بورینگ است که هدف آن «حل مشکل راه‌بندان» در شهر‌ها با حفر شبکه‌ای از تونل‌ها است.

ایلان ماسک پیش از همه این تلاش‌ها، در سیلیکون ولی، به عنوان یکی از بنیان‌گذاران برنامه تراکنش‌های مالی مجازی X.com که در ادامه به «پی‌پال» (PayPal) تبدیل شد، شهرت یافت.

  

ایلان ماسک

       

او دست‌کم بخشی از هزینه‌های هریک از طرح‌های جدید خود را از راه عواید کسب‌وکار‌های قبلی خود تامین می‌کرد و هر بار که تلاش می‌کرد، امیدوارتر از قبل می‌شد.

ماسک امیدوار است سرانجام با بنا نهادن یک مهاجرنشین خودکفا در مریخ، بشر را به یک گونه چندسیاره‌ای تبدیل و هم‌زمان، برخی از بزرگ‌ترین مشکلات روی زمین، از جمله تغییرات اقلیمی و تهدید‌ها از جانب هوش مصنوعی پیشرفته را هم حل کند.

ایلان ماسک که هفت ژانویه، پس از پیشی گرفتن از جف بیزوس، به مقام ثروتمندترین فرد جهان دست یافت، دوباره تاکید کرد که می‌خواهد از ثروتش برای آنچه به عقیده او به نفع جهانیان است، استفاده کند.

او در رشته‌توییت کوتاه سال ۲۰۱۸ خود که آن را بازنشر کرد، نوشت: «باید بپرسید پول را برای چه می‌خواهم. علتش آن نیست که فکر می‌کنید. وقتم برای تفریح خیلی کم است. خانه ویلایی و قایق تفریحی و از این چیز‌ها ندارم.»

«حدود نیمی از پول‌های من قرار است برای کمک به رفع مشکلات کره زمین صرف شود و نصف آن هم برای ایجاد شهری خودکفا در مریخ هزینه می‌شود تا در صورت برخورد شهاب‌سنگی به کره‌زمین که برای مثال دایناسور‌ها را از بین برد یا اگر جنگ جهانی سوم اتفاق افتاد و خودمان تیشه به ریشه خودمان زدیم، ادامه حیات (تمامی گونه‌ها) تضمین شود.»

ماسک همچنین به طور مرتب به خیریه‌ها کمک مالی می‌کند و همین هفته در توییتر، برای یافتن «راه‌های کمک مالی واقعا اثربخش» فراخوان داد.

ماسک در مه ۲۰۲۰، توییت کرد که قصد دارد «تقریبا تمای دارایی‌های فیزیکی» خود را بفروشد؛ وعده‌ای که قبل از سال ۲۰۲۱، با فروش سه خانه خود در کالیفرنیا به مبلغ مجموعا ۴۱ میلیون دلار، به آن عمل کرد.

او سپس به تگزاس نقل مکان کرد تا به محل ساخت فضاپیمای مریخ‌نورد شرکت اسپیس‌اکس به نام استارشیپ نزدیک‌تر باشد و در این ایالت هیچ گونه مالیات بر درآمد هم نمی‌دهد.

ماسک در سال ۲۰۱۸، اعلام کرد قصد دارد برای تامین اعتبار برنامه‌های مریخی شرکت اسپیس‌ایکس، در آینده بخش «بزرگی» از سهام خود در شرکت تسلا را بفروشد. در آن هنگام، ارزش هر سهم شرکت تسلا حدود ۶۰ دلار بود و ارزش امروزی آن نزدیک به ۹۰۰ دلار است.

دارایی‌های تسلا ارزش خالص ثروت ماسک را که اکنون همسنگ تولید ناخالص داخلی (جی‌دی‌پی) سالانه یک کشور کوچک تا متوسط است، تا حد زیادی افزایش داد.

طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، اگر ثروت ماسک در کنار جی‌دی‌پی کشور‌های جهان رتبه‌بندی شود، او پنجاهمین کشور فهرست ثروت‌مند جهان خواهد بود.

طبق محاسبه‌ای دیگر، اگر ثروت خالص ایلان ماسک به طور مساوی بین تمامی ۳۲۸ میلیون نفر شهروند ایالات متحده تقسیم شود، به هر نفر حدود ۶۰۰ دلار می‌رسد که معادل مبلغ چک کمک‌هزینه دولت در دوران همه‌گیری کرونا است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه ها (0)
img