اقتصادی
پاکستان که از سال ۲۰۱۸ در فهرست خاکستری کشورهایی که در معرض خطر بالای پولشویی و تامین مالی تروریسم قرار داشتند، در تازه ترین ارزیابی FATF از این فهرست خارج شد.
پاکستان از سال ۲۰۱۸ به دلیلی که «کاستیهای استراتژیک مبارزه با تأمین مالی تروریسم» عنوان می شد، در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی (FATF) قرار داشت.
خبر خارج شدن پاکستان از لیست خاکستری، توسط تی راجا کومار، رئیس FATF امروز در پایان نشست دو روزه این گروه در پاریس فرانسه اعلام شد.
کومار در سخنانی گفت: «پاکستان برای انجام تعهداتش و برنامههای اقدام خود، کمبودهای فنی را برطرف کرده است.»
وی در آخرین نشست FATF در ماه خرداد، گفته بود تا زمانی که سفری به پاکستان برای راستیآزمایی پیشرفت انجام نشود، این کشور در فهرست خاکستری باقی خواهد ماند.
به دنبال آن یک تیم فنی FATF در اوایل شهریور به پاکستان سفر کرد. این سفر توسط دفتر وزارت خارجه پاکستان "موفقیتآمیز" اعلام شد و گفته شد انتظار میرود در نشست ارزیابی بعدی در ماه مهر "نتیجهگیری منطقی" به دست آید.
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در توئیتی پس از اعلام تصمیم روز جمعه، حذف این کشور را از فهرست خاکستری تبریک گفت.
وی گفت: خروج پاکستان از فهرست خاکستری FATF نشان دهنده تلاشهای مصمم و پایدار ما در طول سالهاست. من مایلم به مسئولان کشوری و نظامی و همچنین به همه نهادهایی که تلاش سخت آنها منجر به موفقیت امروز شد تبریک بگویم.
پس از قرار گرفتن پاکستان در فهرست خاکستری در سال ۲۰۱۸، FATF دستور کار ۲۷ مادهای را به پاکستان داد که بعداً به ۳۴ ماده مربوط به پولشویی، تأمین مالی تروریسم و اقدام علیه گروهها و افراد مسلح افزایش یافت.
قرار گرفتن در این لیست میتواند به شدت تواناییهای استقراض بینالمللی یک کشور را محدود کند.
بنا به گزارش الجزیره، تصمیم جدید FATF زمانی اتخاذ میشود که اعتبار پاکستان در بازار جهانی به دلیل وضعیت اقتصادی نامطمئن آن تضعیف شده است.
آژانس رتبهبندی جهانی فیچ اوایل روز جمعه رتبه اعتباری پاکستان را تقلیل داد و وضعیت مالی این کشور و همچنین کاهش ذخایر خارجی را علت آن دانست.
آژانس رتبهبندی سرمایهگذاری مودی نیز در اوایل ماه مهر، رتبه اعتباری پاکستان را کاهش داد. سیل بی سابقه پاکستان لطمات جبران ناپذیری بر اقتصاد این کشور آسیای جنوبی وارد کرد.
به گفته دولت، سیل ناشی از بارانهای موسمی بیسابقه، جان بیش از ۱۷۰۰ نفر را گرفت، ۳۳ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داد و ۳۰ میلیارد دلار خسارت وارد کرد.
در نشست FATF همچنین گزارشی درباره درآمدهای غیرقانونی حاصل از زنجیره تامین فنتانیل و مواد افیونی آزمایشگاهی مرتبط ارائه و قرار شد گزارشی درباره پولشویی از طریق آثار هنری، آثار باستانی و سایر اشیاء فرهنگی تا فوریه ۲۰۲۳ تهیه شود.
در این نشست اعلام شد:نیکاراگوئه و پاکستان دیگر تحت نظارت فزاینده نیستند.FATF اعلام کرد: این گروه از پیشرفت قابل توجه پاکستان در بهبود رژیم مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم استقبال می کند. پاکستان کارآیی رژیم مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم خود را تقویت کرده و به نواقص فنی پرداخته است در بیانیه تاکید شده پاکستان تعهدات برنامه های اقدام خود در رابطه با کاستی های راهبردی که FATF در ژوئن ۲۰۱۸ و ژوئن ۲۰۲۱ شناسایی کرده بود،را به پیش برده و یک مورد قبل از اتمام موعد مقرر تکمیل شده است. به همین دلیل پاکستان دیگر مشمول روند افزایش نظارت FATF نیست.
مهم ترین فهرست این گروه، فهرست سیاه است. هدف از لیست سیاه هشدار به کشورهای عضو برای همکاری با کشورهایی است که در زمینههایی مانند مقابله با پولشویی، مبارزه تامین مالی تروریسم و جلوگیری از تامین مالی گسترش تسلیحات هستهای دارای نواقص جدی هستند و FATF از کشورهای عضو این سازمان میخواهد تا مراقبتهای لازم را در ارتباط مالی با این کشورها انجام دهند.
گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نام ایران را کماکان در لیست سیاه این کارگروه نگه داشت.تحریمهای کارگروه ویژه اقدام مالی علیه ایران شامل محدودیت در روابط مالی با شرکتهای ایرانی، بررسی بیشتر تراکنشهای مالی مرتبط با ایران، ارسال گزارش در خصوص انجام هرگونه مبادله مالی با ایران به این کارگروه و ممانعت از احداث شبعه جدید بانکهای ایران در خارج و بالعکس میشود.علاوه بر ایران کره شمالی نیز در این فهرست قرار دارد.در این دور میانمار به فهرست سیاه در بخش (EDD) منتقل شد این بخش مربوط به اقدامات مقابلهای بحث شناسایی هویت مشتری به صورت مضاعف است.
منبع:آکوایران، انتخاب
نظرسنجی
اخبار مرتبط
تصویب FATF در کاهش مشکلات کشور موثر است
تصویب نشدن FATF منجر به تحریم همه ملت ایران میشود
ایران به فهرست سیاه FATF بازگشت
تجار ایرانی گرفتار مسکوت ماندن لوایح FATF
افزایش قیمتهای جهانی، به نفع بازار سهام است/ بازی امروز بر سهام پرسپولیس اثر میگذارد؟
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
افرادی که در خارج از کشور ارز دارند میتوانند خودرو وارد کنند
پرداخت حق الثبت برای مهریه الزامی میشود
تولید ۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه بندرعباس
تسهیلات ساخت مسکن روستایی ۴۰۰ میلیون تومان میشود
رقابتهای جایزه بزرگ اسکواش - هند؛ صعود اقتداری به جمع ۴ بازیکن برتر مسابقات اسکواش هند
آغاز عرضه محصولات سایپا از هفته دوم آذرماه؛ مشتریان جدید امکان ثبتنام خواهند داشت