فرهنگی و هنری
«نکتهی تکان دهنده دربارهی عشق و اراده در زمانهی ما این است که گرچه در گذشته، این دو را پاسخ معضلات زندگی قلمداد میکردند، اکنون خودشان به مشکل بدل شدهاند»
«نکتهی تکان دهنده دربارهی عشق و اراده در زمانهی ما این است که گرچه در گذشته، این دو را پاسخ معضلات زندگی قلمداد میکردند، اکنون خودشان به مشکل بدل شدهاند». این سطور اولیهی کتاب "عشق و اراده" اثر رولو می است. رولو می از روانشناسان و نظریهپردازان مهم وجودگرا یا اگزیستانسیالیست است. می باور داشت خیلی از آدمها، جرات ندارند با سرنوشت خودشان مواجه شوند و در جریان گریختن از آن بیشتر آزادی خود را از دست میدهند. آنها با نفی کردن آزادی خودشان، از مسئولیت نیز میگریزند. از سوی دیگر افراد سالم سرنوشت خود را به چالش میکشند، آزادی خود را گرامی میدارند و با خودشان و دیگران صادقانه زندگی میکنند. او در این کتاب توضیح میدهد که چگونه مفاهیمی مانند عشق، اراده، صمیمیت و زندگی زیر بار سرعت و گزندگی زمانهی ما در حال گیسختگی هستند. مبتذلسازی عشق در ادبیات و هنر، ریشخند کردن عشق حقیقی و دست نیافتنی بودن دوست داشتن واقعی، بالا رفتن میزان طلاق و در دسترس بودن بیش از حد همه چیز نشانههای عشق بیماری است که مانند ویروس در جوامع بشری کنونی ریشه دوانده است. زمانی تاکید بر اینکه عشق راه حل معضلات زندگی است و اعتماد به نفس افراد بسته به اینکه در آن توفیق یافته باشند یا نه، افزایش یا کاهش مییابد، عالی و فوقالعاده به نظر میآمد. اما حالا که عشق به طرز هراسانگیزی، گریزپا و نایاب شده، اگر نگوییم به وهمی تمام عیار بدل شده است؛ انگار تمام خودپنداره و عزت نفس آدمی را نیز با خود به زیر کشیده است. رولو می در کتاب عشق و اراده، از اصطلاح "اسکیزوئید" برای اشاره به وضعیت کلی فرهنگمان و گرایشهای کلی بشریت در این زمانه استفاده میکند. اسکیزوئید در ترمینولوژی روانشناسی به معنای بیرون از دسترس، گریزنده از روابط صمیمی و ناتوان در احساس است، که همهی اینها نقاب پیچیدهای برای اشتیاق سرکوب شده به عشق محسوب میشود. رولو می معتقد است، این وضعیت صرفا حاصل تربیت والدین یا شرایط فردی زندگی انسانها نیست، بلکه حاصل دورانی است که در آن به سر میبریم، فرهنگی که در تربیت افراد درماندهی تکنولوژیک بسیار ماهر عمل میکند. نویسنده کتاب را در سه بخش و سیزده فصل جمعبندی میکند و در این فصول مخاطب را با مسائل مهمی همچون عشق و مرگ، آرزو و اراده، دنیای اسکیزوئید، معنای محبت و غیره مواجه میکند. در هر فصل تضادها و مسائلی که این مفاهیم را به بن بست رسانده است را بررسی کرده و راهحل بازتعریف آنها را عنوان میکند. مطالعهی کتاب عشق و اراده به طور کلی میتواند دیدگاهی نو در باب عشق و صمیمت به مخاطب ارائه کند.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
والدین مطلقهای که قصد ازدواج مجدد دارند، بخوانند
ادعای خواندن سرنوشت
سازمان های مردم نهاد هرمزگان بیش از ۲۰ هزار ماسک تولید کردند
تلههای ذهنت را بشناس!
عوارض روانشناختی کرونا/ سامانه ۴۰۳۰ خدمات سلامت روان ارائه می کند
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
مجمع انتخاب رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی هرمزگان؛ مفضل با کسب ۲۴ رای برای چهار سال دیگر در سمت خود ابقا شد
معاونت توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان: طرح ورزش در آبادی را در روستاهای کم برخوردار هرمزگان گسترش می دهیم
بیش از ۹ هزار قطعه سکه طلا در مرکز مبادله ایران معامله شد
آتشسوزی یک مغازه دوچرخه فروشی در قشم مهار شد
رئیس اداره ورزش و جوانان بندرخمیر: برگزاری منظم لیگهای فوتبال میتواند سطح کیفی مسابقات را افزایش دهد
محکومیت ۴ باشگاه لیگ برتری/ لیدر استقلال یک سال محروم شد