17

فروردین

1404


اجتماعی

17 آبان 1393 09:47 0 کامنت

صبح ساحل ، اجتماعی - مديران/علي اصغر خليلي:علي اکبرشيخي فيني دکتري فلسفه علم وتربيت از دانشگاه تربيت مدرس وعضو هيات علمي دانشگاه هرمزگان با مرتبه علمي دانشيارچندي است در بزرگترين مرکز آموزشي استان عهده دار مسئوليت است   . برآن شديم تا از تجربيات مديريتي ايشان استفاده نموده که گفتگوي ذيل حاصل آنست و تقديمتان مي گردد  :

در ابتدا سوابق مديريتي خود را تشريح کنيد ؟

بنده از سال1373تا 1376مديرگروه ادبيات وعلوم تربيتي دانشگاه و سپس معاون آموزشي دانشگاه ومديرمرکز نشردانشگاه هرمزگان بودم و از سال1384تا1385 نيز مدير گروه مشاوره و بعد از آن معاون آموزشي دانشگاه هرمزگان تا1390و همچنين نماينده تام الاختيار سازمان سنجش در برگزاري آزمون سراسري استان هرمزگان به مدت هشت سال را در کارنامه خود دارم.

لطفا دانشگاه هرمزگان وماموريت آن را خلاصه وار تشريح کنيد ؟

دانشگاه هرمزگان با داشتن قريب به 5840دانشجوي دختر وپسر در دوره هاي روزانه ونوبت دوم  در مقاطع تحصيلي مختلف ، 43 رشته کارشناسي(39رشته در دانشگاه و4رشته درمجتمع آموزش عالي ميناب)65رشته کارشناسي ارشد(43رشته در دانشگاه و22 رشته در پرديس هاي دانشگاهي (قشم وبندرعباس)و32 رشته در مقطع دکتري (23 رشته دردانشگاه و9رشته در پرديس هاي  دانشگاهي قشم وبندرعباس( مشغول به فعاليت مي باشد.آموزش عالي به عنوان يکي از عوامل موثر در تحقق سياست هاي توسعه اقتصادي اجتماعي وفرهنگي نگاه مي شود .در اين ميان دانشگاهها به عنوان زير نظام هاي عمده نظام آموزش عالي در فرآيند توسعه يک کشور به عنوان مرکزي که به تربيت  وآماده ساختن نيروي انساني کارآمد،شايسته وداراي مهارت به منظور پاسخگويي به نيازهاي واقعي جامعه در زمينه هاي مختلف مي پردازند،نقش حياتي وکليدي را برعهده دارند.دانشگاه در عصر جديد وجهان آينده،نقش هاي فوق العاده مسلم وسرنوشت سازي را در زندگي انسانها ايفا مي نمايد.اين مرکز توليد علم ودانش،کانون جوشش انديشه ومحور پويايي اجتماعي وتحول  آفريني است.اين مرکز کانون تعليم وتربيت انسانهايي است که انديشه وران،سياست گذاران،برنامه ريزان،مديران ورهبران امروز وفرداي جامعه خواهند بود.دانشگاه هرمزگان نيز سنگيني اين رسالت بزرگ را بردوش خود احساس نموده وبرآن است تا نقش مناسبي در اين راه داشته باشدوهرچه بيشتر در راه رفع مشکلات اجتماعي،فرهنگي،واقتصادي گامهاي موثري بردارد.اين دانشگاه با عنايت به سرمايه هاي ارزشمند،استادان گرانمايه ودانشجويان مستعد وپرتلاش وبا تربيت وعرضه دانش آموختگان متخصص تلاش مي کند نقش وسهمي مهم در رشد استعدادهاي ارزشمند جوانان ،اهداف دانشگاه ومهمتر از همه پيشرفت کشور باشد واين امررا از وظايف مهم واصلي خود مي داند.

مهمترين موفقيت هاي بدست آمده در اين دوران را تشريح کنيد ؟

از مهمترين برنامه ها ومو فقيت هاي اين سالها مي توان به راه اندازي پارک علم وفناوري،راه اندازي مرکز رشد در دانشگاه ، راه اندازي پرديس دانشگاهي قشم وبندر عباس در مقاطع کارشناسي ارشد ودکتري،توسعه رشته هاي دانشگاهي در مقاطع کارشناسي ارشد ودکتري، تاسيس دانشکده هاي فني مهندسي ادبيات وعلوم انساني وعلوم وفنون دريايي و بالاخره اقدام لازم جهت تسريع در اجراي طرح جامع دانشگاه هرمزگان اشاره کرد .

تعريف شما از آموزش چيست ؟

آموزش بايستي منجربه به ايجاد تغيير در بينش ونگرش و در نهايت رفتار شخص شود بنابراين بايستي بر اساس يک استاندارد معين ارائه شود . در واقع اين آموزش ارائه ميراث فرهنگي گذشتگان به نسل جديد است که مجموعه اي از علو م ودانش و اختراعات واکتشافات و نظريه ها و غيره را انتقال مي دهد و اميد است اين وظيفه خطير که بر دوش ماست بتوانيم به خوبي انجام دهيم و کيفيت آموزش بصورت واقعي حفظ شود.

به نظر شما امروزه مهمترين دغدغه بحث آموزش چيست؟

امروزه يکي از دغدغه هاي جامعه امروز بواسطه افزايش کمي مراکز آموزشي کيفيت است که کمي کار آموزش را زير سئوال برده و خروجي هاي بي کيفيتي را گاها از اين مراکز آموزشي شاهد هستيم . ما در اينجا اين مبحث را در دفتري با عنوان دفتر مديريت وارزيابي که وظيفه کنترل و ارزيابي مباحث آموزشي را دارد دنبال مي کنيم . در آنجا ديدگاههاي دانشجويان جمع آوري شده و ما به بررسي رفتار ، دقت و بسياري از شاخص هاي ديگر اساتيد آموزشي مي پردازيم . اين نظر سنجي بصورت کاملا محرمانه و الکترونيکي انجام مي شود . موضوع ديگراينکه جهت افزايش کيفيت آموزشي ما به ارتقاء ديدگاههاي اساتيد با برگزاري کارگاه هاي آموزشي مي پردازيم نظير دوره هاي روش تدريس يا نحوه برخورد با دانشجو و مسائل مشابه که در نوع خود بسيارموثر و کاربردي مي باشد .جديدا هم يک مرکز کنترل کيفيت آموزشي تاسيس کرديم تا يک متولي جهت افزايش کيفيت آموزشي ايجاد شود . تاعلاوه بر دانشگاه بتوانيم بر ساير مراکز آموزشي  نيز نظارت داشته و بتوانيم شاخص هاي آموزشي ر ابصورت فراگير ارتقاء دهيم . در اين زمينه گروه متخصصي متشکل از کارشناسان و اساتيد به ساير مراکز آموزشي اعزام مي شوند .همه اين مباحث از ضرورت وجود يک نظام جامع تضمين کيفيت آموزشي خبر مي دهد و مابايستي آموزش را بصورت کلان وجامع ببينيم .

ارتباط دانشگاه با صنعت در چه وضعيتي است ؟

ارتباط دانشگاه با صنعت در حال حاضر در دانشگاه تبديل به ارتباط دانشگاه با جامعه شده است و ما سعي بر آن داريم تا از کانال پژوهش براي تمام مسائل جامعه پاسخ مناسبي پيدا کنيم و از اين طريق مرزهاي دانش را ارتقاء دهيم چرا که پژوهش از ماموريت هاي مهم دانشگاه مي باشد .

مهمترين تجربه شخصي خودرا توضيح دهيد و ارتباط خودرا با رسانه ها وبويژه صبح ساحل  چگونه مي بينيد ؟

مهمترين تجربه شخصي مديريتي بنده مديريتي مشارکتي است و من اين را تجربه کرده ام که اگر اعضاي يک سازمان با يک روابط انساني خوب و پر انگيزه و با يک مديريت مشارکتي کارکنند ، بهره وري آن سازمان بطور محسوسي افزايش مي يابد .

واژه صبح ساحل را کساني که انتخاب کرده اند بسيار با ذوق وسليقه بودند چرا که ساحل يادآور درياي بيکران و شهر بندرعباس  در کنار نام زيباي صبح که انرژي زاست بسيار پرمعنا بوده  و من پس از شنيدن نام روزنامه، تنها نام صبح ساحل به ذهنم مي آيد جا دارد که از شما و سازمان مديريت صنعتي که اين موقعيت را فراهم کرد تشکر وقدرداني کنم .

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

مرحله دوم فروش بلیت قطار از امروز آغاز می‌شود