03

آذر

1403


سلامت

22 آذر 1401 11:28 0 کامنت

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: در شرایط تحریم، تامین داروی بیماران تالاسمی علاوه بر تولیدات داخلی از سه مسیر دیپلماسی، شرکت‌های وارداتی و سازمان بهداشت جهانی انجام می‌شود.

به گزارش صبح ساحل از سازمان غذا و دارو، «محمد پیکان‌پور»، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۲۴ هزار جعبه ۳۰ عددی داروی جیدنیو وارد شده که به زودی از گمرک ترخیص می شود، افزود: سازمان غذا و دارو برنامه‌ریزی‌های لازم به منظور تامین داروهای دسفرال و جیدنیو را تا پایان سال ۱۴۰۲ انجام داده تا نوسانات تامین این نوع از داروها به حداقل برسد.

وی با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در روند تامین داروی بیماران خاص، عنوان کرد: تحریم ها و کوتاهی شرکت خارجی تولیدکننده در عمل به تعهداتش، تامین داروهای تالاسمی را با مشکلاتی مواجه کرده، که در جلسه ای نیز با سازمان بهداشت جهانی (WHO) این سازمان قول همکاری برای تسهیل تامین داروهای بیماران تالاسمی داده است.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: تامین ماده اولیه تولید دفروکسامین با پیگیری دیپلماسی اخیر با کشور آلمان توسط وزارت خارجه و سفیر ایران در این کشور انجام و تلاش شد تا مشکلات تامین مواد اولیه تولید داروی بیماران تالاسمی رفع شود.

وی تصریح کرد: مواد اولیه تولید یک سال داروی تزریقی بیماران تالاسمی حدود هفت تن است که پیگیری تامین حدود ۱۰ تن مواد اولیه از شرکت آلمانی در دستور کار است.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: با تعدادی از شرکت های واردکننده‌ای که کارنامه موفقی در واردات اقلام تحریمی داشته‌اند نیز همکاری‌هایی صورت گرفته تا مسیر تامین سریع‌تر طی شود.

پیکان‌پور با اشاره به قول بانک مرکزی مبنی بر تخصیص خط اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری ارز مرغوب با منشاء اروپا به منظور تامین داروی بیماران تالاسمی و سایر بیماران خاص، افزود: در سال جاری واردات داروی دفروکسامین (دسفرال) نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته، اما هنوز به حد کفایت نرسیده است.

دیدگاه ها (0)
img