به گزارش صبح ساحل، عزیز سیدی، از افزایش ۴۰ درصدی توزیع بذرگندم در ۹ ماهه سالجاری خبرداد و افزود: در ۹ ماهه سالجاری ۷۳۰تن بذرگندم بین کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی توزیع شد.
وی با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی بذرگندم توزیع شده در مقایسه با سال گذشته اشاره و تصریح: ۵۲۳ تن بذرگندم گواهی شده توسط اتحادیه روستایی هرمزگان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تولید شد.
وی با بیان اینکه هرمزگان سالیانه به ۲ هزارو ۷۰۰ تن بذرگندم نیاز دارد، اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت گندم با ۱۲ هزار هکتار به شهرستان حاجی آباد اختصاص دارد.
سیدی، مناطق مهم کشت گندم را شهرستانهای حاجی آباد، میناب، رودان، بستک و پارسیان برشمرد و عنوان کرد: چمران ۲، مهرگان، سیروان، برات و سحر از جمله ارقام بذرگندم است و این ارقام را به خاطر سازگاری با شرایط اقلیمی و محیطی استان و کیفیت محصول و همچنین میزان باردهی و ثمردهی مناسب با این اهداف ارقام بذر گندم را مشخص می کنند.
وی ضمن اشاره به عملیات بوجاری و ضدعفونی بذرهای گندم در هرمزگان گفت: عملیات بوجاری و ضدعفونی بذرهای گندم در هرمزگان از ۲۰ شهریور آغاز و تا پایان مهرماه ادامه دارد، این در حالی است که عملیات بوجاری و ضدعفونی بذرها طبق دستورالعمل های ارسالی از سازمان حفظ نباتات آغاز می شود.
به گفته رئیس اداره خدمات فنی تعاون روستایی هرمزگان، در راستای تولید بذر محصولات استراتژیک با برنامه ریزی انجام شده، ۲۰۰ هکتار از اراضی تحت پوشش اتحادیه تعاونی روستایی حاجی آباد و ۶۵۰ هکتار اراضی تحت پوشش شرکت تعاونی گندمکاران حاجی آباد با کنترل و نظارت علمی، توسط کارشناسان زیرکشت بذرگندم قرار دارد.
وی در پایان افزود: تعاون روستایی هرمزگان نقش مهمی درتامین و توزیع بذر و همچنین تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان شامل «بذر، کود و سم» دارد.