29

آبان

1403


اجتماعی

12 دی 1401 11:18 0 کامنت

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان از آبگیری بیش از 8میلیون مترمکعبی سازه های آبخیزداری هرمزگان طی بارندگی های هفته گذشته خبرداد.

 

به گزارش صبح ساحل، سیدمحمدنور موسوی گفت: طی بارش های  5 الی 7دیماه تعداد 46 سازه آبخیزداری در سراسر استان آبگیری حدود 20تا 100 درصدی داشته اند‌.

وی افزود: بیشترین میزان آبگیری این سازه ها در شهرستان های جاسک، پارسیان و بندرلنگه گزارش شده است.

مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان حجم  آبگیری سازه ها در سطح استان را بیش از 8 میلیون متر مکعب طی بارندگی دو روزه اعلام کرد.

موسوی با اشاره به بارندگی های اخیر افزود: بایستی به نحوی در جهت کاهش خسارت بارندگیهای سیل آسا برنامه‌ریزی نمود تا در جهت افزایش پوشش گیاهی و تقویت سفره های آب زیرزمینی و در نهایت افزایش تولید کشاورزی و امنیت غذایی اقدام شود.

وی گفت: هرمزگان دارای ۱۷ حوزه آبخيز با وسعت 10 ميليون هكتار كه حدود 30% آن در استان هاي همجوار فارس، كرمان و بوشهر قرار دارد و ميزبان سيلاب‌های ورودی از استان‌های مذكور می‌باشد.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان افزود: بي شک تلاش در جهت کنترل فرسایش و رسوب به خصوص در حوزه آبخیز سدهای میناب، جگین، سرنی، شمیل و نیان در شرايط اقليمي و جغرافيايي استان هرمزگان كه كم آبي مهمترين مانع توسعه اين خطه به شمار می‌رود از جمله مهمترين اقدامات زيربنايي در راستاي عمران، آباداني و پيشرفت استان محسوب مي گردد.

موسوی تاکید کرد: مجموعه فعاليت هاي آبخيزداري به منظور اعمال مديريت حوزه هاي آبخيز علاوه بر اهدافي چون حفاظت از عرصه هاي طبيعي، مهار سيل، كنترل  فرسايش خاك و جلوگيري از پر شدن سدها و مخازن از رسوبات، مهار روانابها و استحصال آب و پايدار سازي منابع آبي چاهها، چشمه ها و قنوات به عنوان مهمترين نياز كشاورزان، مرتعداران، دامداران و ديگر آبخيز نشينان و بهره برداران حوزه هاي آبخيز مد نظر قرار مي گيرد.

وی گفت: اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري طي سالیان گذشته پتانسيل های آبخیزداری منطقه را با اهداف فني و جامع خود هماهنگ كرده و از اين پتانسيل جهت دستيابي به اهدافی كه همان ، كنترل فرسايش و رسوب، حفظ و احياي پوشش گياهي، تامین آب کشاورزی، توسعه و تولید پایدار كشاورزی و امنیت غذایی و در نهایت عمران و آباداني منطقه می‌باشد استفاده نموده است و بيشترین اقدامات خود را حول محور مذكور برنامه ريزی نموده است به نحوی که بیشترین سازه های آبخیزداری در بالادست چاه های کشاورزی، قنوات، اراضی کشاورزی، چشمه‌سارها و مناطقی احداث شده است که تاثیر مستقیم در تولید پایدار کشاورزی، ایجاد اشتغال و امنیت غذایی به خصوص تولیدات محصولات خارج از فصل در استان هرمزگان می‌باشد.

دیدگاه ها (0)
img