ایرنا نوشت: «دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی»، معاون تحقیق و تولید فرآوردههای بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: از روز ۱۴ دیماه جاری با مجوز سازمان غذا و دارو انجام مطالعات بالینی جدیدی برای استفاده از واکسن استنشاقی رازی کووپارس به عنوان دوز یادآور تمام واکسن های کرونا در این موسسه آغاز شد.
وی اظهار کرد: مطالعه بالینی واکسن رازی کووپارس یک سال و نیم پیش با موفقیت سپری و پاییز سال گذشته نیز وارد سبد واکسیناسیون شد اما مطالعه جدید به پیشنهاد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای استفاده از واکسن داخل بینی کووپارس، به عنوان دوز یادآور بر روی تمام پلتفرم های موجود در کشور اجرا می شود. وی گفت: مطالعات علمی نشان داد که استفاده از این واکسن مصونیت خوبی در مقابل ابتلا به کووید ۱۹ را در بدن ایجاد می کند.
فلاح مهرآبادی افزود: این واکسن برای اینکه بتواند به عنوان بوستر دوز سایر واکسن ها به فاصله بیش از پنج ماه از آخرین تزریق واکسن استفاده شود سازمان غذا و دارو دستور انجام مطالعات تکمیلی بر روی ۲۰۰ نفر را برای کارآزمایی بالینی داد که تا یکی دو هفته آینده نتایج آن جمع بندی و به این سازمان ارسال خواهد شد.
وی یادآور شد: بر اساس مطالعات قبلی انجام شده اگر دوز استنشاقی به عنوان دوز یادآور استفاده شود دیگر مشکل تزریق و سایر عوارضی در بدن دیده نمی شود که تا یکماه آینده نتیجه قطعی آن مشخص خواهد شد.
معاون موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان اینکه این واکسن به میزان کافی تولید و ذخیره سازی شده است، خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید این واکسن در موسسه تا حد مورد نیاز وزارت بهداشت و درمان وجود دارد.
واکسن کرونا آنفلوانزا در سبد تحقیقات موسسه رازی
فلاح مهرآبادی همچنین در خصوص تولید واکسن کرونا آنفلوانزا در موسسه رازی، گفت: مطالعات اولیه پیش بالینی و آزمایشگاهی انجام شده که نتایج خوبی داشته ولی هنوز وارد مطالعات بالینی نشده و بر روی حیوانات آزمایشگاهی مطالعات انجام شده که نتایج خوبی داشته است. وی افزود: پس از اینکه نتایج حیوانی را برای سازمان غذا و دارو ارسال کردیم بر اساس آن به ما اجازه می دهند وارد مرحله مطالعات انسانی شویم که پیش بینی می شود پس از حدود ۲ ماه از آغاز سال ۱۴۰۲ پرونده این واکسن را برای شروع مطالعات انسانی ارسال کنیم .
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در منطقه حصارک کرج مستقر است.