سلامت
اضافه وزن بیش از 56درصد افراد بالای 18 سال در کشور این روزها صدای معاون بهداشت وزارت بهداشت را هم درآورده است. حسین فرشیدی با انتقاد از این موضوع در تازه ترین اظهار نظر اعلام کرده چاقی یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر افزایش بیماری زایی و افزایش بار مالی بر نظام سلامت و مرگ و میر است.
اضافه وزن بیش از 56درصد افراد بالای 18 سال در کشور این روزها صدای معاون بهداشت وزارت بهداشت را هم درآورده است. حسین فرشیدی با انتقاد از این موضوع در تازه ترین اظهار نظر اعلام کرده چاقی یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر افزایش بیماری زایی و افزایش بار مالی بر نظام سلامت و مرگ و میر است.
به گزارش صبح ساحل، تغییراتی که در سبک زندگی امروز به وجود آمده بر روی تغذیه افراد هم تأثیرات زیادی گذاشته است و ایران در حال چاق شدن است. میزان مصرف کالری روزانه ایرانیها در دو دهه گذشته از دو هزار به سه هزار کالری رسیده و این درحالی است که 90درصد ایرانیان (هر دو جنس) فعالیت فیزیکی کافی ندارند در حالی که سهم زنان در کم تحرکی بیشتر از مردان است. این روند نگران کننده در ایران به گونه ای است که کم تحرکی حتی در روستاها نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است.
در حال حاضر شاهد افزایش بیش از 20 درصدی شیوع «اضافه وزن» در بین نوجوانان ایرانی نسبت به چهار دهه گذشته هستیم. رتبه اضافه وزن دختران و پسران 19 سال ایرانی با صعود 28و 24 پله ای، از رتبه 96 و 105به رتبه های 68 و 81 رسیده است. همچنین شیوع اضافه وزن در دختران از شش درصد به بیش از 26درصد و در پسران از 3 درصد به 24 رسیده است. در رتبه بندی جهانی چاقی هم، دختران 19 سال ایرانی دارای رتبه 55 و پسران در رتبه 74هستند.
این موضوع باعث شده که اکنون 70 درصد مرگ و میرها مربوط به بیماریهای غیرواگیر باشد که مهمترین آنها بیماریهای قلبی و عروقی است و چاقی از ریسک فاکتورهای این بیماریها محسوب می شود.
براساس نظر انجمن ها و مطالعات صورت گرفته بیش از 195 عارضه، چاقی را همراهی می کند و نمی توان بیماری را ذکر کرد که با چاقی ارتباط نداشته باشد که از آن جمله می توان به فشارخون بالا و دیابت نوع دو اشاره کرد که با چاقی ارتباطی مستقیم داشته و مرگ و میر بالایی نیز دارند.
به گفته کارشناسان کشورها میتوانند با توسعه زیرساخت امکانات نقلیه، تجهیزات ورزشی به ویژه در ادارات و تمهیدات آموزشی و ورزشی برای مادران باردار در این امر تأثیرگذار باشند. علاوه بر این اقدامات، محدود کردن مصرف چربی، غذاهای آماده و تنظیم میزان کالری در رستورانها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در عین حال با تغییر سبک زندگی می توان از بروز چاقی جلوگیری کرد. به طور مثال با 15دقیقه فعالیت بدنی روزانه، کاهش مصرف انرژی و کالری دریافتی می توان حوادث قلب و عروقی را کاهش داد.
نظرسنجی
اخبار مرتبط
بیماری های قلبی عروقی، بیشترین عامل فوت هرمزگانی ها
چرا در مدارس تغذیه ناسالم فروخته می شود
چگونه وزن کم کنیم اما صورتمان لاغر نشود؟
بیماران قلبی در روزهای کرونایی مراقب سلامت قلب خود باشند
چاقی سیستم ایمنی بدن را در برابر کرونا ضعیف میکند
پربازدیدترین ها
مجموعه سازه گستر گامبرون
شرایط جدیدی برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اعلام شده که براساس آن شش گروه از سهامداران نمیتوانند کارت اعتباری بگیرند.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد قشم از الکترونیکی شدن مراحل ثبت نام و تمدید کارت شهروندی قشم با هدف کاهش مراجعات حضوری برای کنترل بهتر و مقابله با شیوع ویروس کرونا در جزیره خبر داد.
جدیدترین اخبار
بلیت قطار ۳۰ درصد گران شد
اعضای ستاد انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا منصوب شدند
واحدهای آموزش و پرورش از پرداخت هزینه آب، برق و گاز معاف شدند
نحوه احتساب سوابق خدمت سربازی و حضور داوطلبانه در جبهه بیمهشدگان
استخدام در یک شرکت معتبر دوربین مداربسته
تکمیل ظرفیت برای آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۳ اجرا نمیشود