16

تیر

1405


فرهنگی و هنری

03 دی 1393 08:47 0 کامنت

صبح ساحل ، هنری - مرضيه برومند با اشک و لبخند از ويژگي‌هاي مرتضي احمدي گفت؛ از ادب و متناتش، معرفت و آداب‌داني‌ او و البته از تعصبش به تيم پرسپوليس!به گزارش ايسنا،‌ پس از درگذشت مرتضي احمدي، با مرضيه برومند تماس گرفتيم؛ هنرمندي که هم احمدي را بسيار دوست مي‌داشت و هم همکاري‌هاي خوبي با او داشت. اما برومند در ساعات اوليه‌ي انتشار اين خبر، به دليل شدت اندوهش، نتوانست با ما صحبت کند. تا اينکه غروب يکشنبه اين گفت‌وگو انجام شد. البته گفت‌وگوي ما به دليل شخصيت شيرين و دوست داشتني مرتضي احمدي و نگاه طنازانه‌ي مرضيه برومند، در کنار جنبه غم‌انگيزش، خالي از لحظات طنز هم نيست.برومند ابتدا به شخصيت فرهنگي مرتضي احمدي اشاره کرد و گفت: براي آقاي احمدي، به عنوان يک شخصيت فرهنگي اشک مي‌ريزم، آقاي احمدي سواي شخصيت حقيقي‌شان که بسيار شيرين و دوست داشتني بودند، يک شخصيت فرهنگي بودند که با از دست دادن‌شان، يک فرهنگ را از دست داديم، بدون اينکه جايگزيني براي آن داشته باشيم. به همين دليل رفتن ايشان بيش از همه از منظر فرهنگي دردناک است.اين هنرمند تئاتر ، سينما و تلويزيون خاطرنشان کرد: آقاي احمدي موجودي واقعا نازنين، با فرهنگ و با متانت بودند. به دور از هرگونه خصايص ناشايستي که متاسفانه امروزه در برخي از هنرمندان سراغ داريم.برومند که در ساخت مجموعه «آرايشگاه زيبا» با احمدي همکاري داشته است، با اشاره به ديگر ويژگي‌هاي انساني او يادآور شد: ايشان به همه احترام مي‌گذاشت و همواره حال همه را مي‌پرسيد. هميشه کوتاه و موجز سخن مي‌گفت. ماهي يک‌بار حال مرا مي‌پرسيد. هميشه هنگام تحويل سال، تا به خودم بجنبم و با ايشان تماس بگيرم،‌ آقاي احمدي پيش‌دستي مي‌کرد.کارگردان مجموعه‌هاي «رنوي تهران 11» و «هتل» از مرتضي احمدي به عنوان انساني اصيل ياد کرد و افزود: ايشان درباره کارشان احساس مسئوليت زيادي داشتند. به همين دليل وقتي به عنوان بازيگر کنارم بودند، احساس مي‌کردم از پشتوانه‌اي محکم برخوردارم. هرگز هيچ‌کس از ايشان رنجشي به دل نگرفت، چرا که همواره رعايت حال همه را مي‌کردند. آقاي احمدي در عمل به تمام خصايص خوب انساني که در شعار مي‌گوييم‌، پايبند بودند.

برومند اضافه کرد: البته اين ويژگي‌هاي مثبت در بسياري از هنرمندان پيشکسوت ديگر هم وجود داشت و اين چنين بود که دوستان پيشکسوتي مانند آقاي احمدي يا آقايان کيومرث ملک مطيعي، حسين کسبيان‌، سروش خليلي‌ و... گويي متعلق به دنياي ديگري بودند. انگار آدم‌هاي امروز نبودند، همه آنها از خصايص ويژه انساني مانند ادب‌، متانت‌، راستگويي‌، زندگي سالم و نگاه همه‌گير برخوردار بودند. آنها همه را دوست داشتند.

کارگردان فيلم «شهر موش‌ها» که در ايام بيماري مرتضي احمدي چندين بار به ديدن او رفت، متذکر شد: در يکي از اين ديدارها، زماني که دخترشان براي پذيرايي از اتاق بيرون رفت، رو به من گفت «جلوي آزيتا نمي‌گويم، اما مي‌دانم از روي اين تخت پايين نمي‌آيم.»برومند در ادامه به ايسنا گفت: بسياري از افراد در دوره کهولت نمي‌توانند واقعيت را بپذيرند، اما آقاي احمدي انسان واقع‌بيني بود و خودش خوب مي‌دانست که موقعيتش چگونه است. او بسيار نگران خانواده و اطرافيانش بود. خوشحالم که آقاي احمدي 90 سال با آبرو زندگي کرد و هرگز نيازمند کسي نشد. با اينکه همسرش را خيلي زود از دست داد، اما همواره به خاطره همسر و خانواده‌اش پايبند بود. او آرام زندگي کرد و آرام از دنيا رفت. خوشحالم که خيلي زجر نکشيد و دوره بيماري‌اش طولاني نشد.

کارگردان نمايش «سارا» در بخش ديگري از اين گفتگو با همان لحن طنز هميشگي‌اش گفت: آقاي احمدي مثل نان سنگک بود؛ قد بلند و رشيد، تازه و با طراوت، همه‌چيز در وجود ايشان بکر بود. او سلامت رواني داشت؛ هيچ حب و بغضي نداشت و هرگز نديدم از کسي گله‌اي کند. هرگز از ايشان پرحرفي نديدم يا اينکه بخواهد از خودش تعريف کند. همواره راستگو بود و هرگز نديدم به دروغ سخني بگويد.او با يادآوري علاقه‌ي بسيار شديد مرتضي احمدي به تيم پرسپوليس ادامه داد: خوشحالم که تيم پرسپوليس در آخرين بازي، استقلال را برد. من روي هيچ تيمي تعصب ندارم، اما به خاطر آقاي احمدي خيلي خوشحال شدم و همان روز با ايشان تماس گرفتم و تبريک گفتم. چون روي پرسپوليس خيلي تعصب داشت!

مرضيه برومند در پايان صحبتش با اشاره به همزمان شدن درگذشت مرتضي احمدي با شب يلدا گفت: اين همزماني بسيار جالب بود و مي‌دانم که همه مردم شب يلدا به ياد ايشان بوده‌اند و در سال‌هاي آينده هم اين يادآوري ادامه خواهد داشت.

پرويز پرستويي از همکاري با مرتضي احمدي گفت

پرويز پرستويي که در پيش از انقلاب با زنده‌ياد مرتضي احمدي در ضبط کاست‌هايي مخصوص رانندگان همکاري داشته است، درگذشت اين بازيگر تواناي سينما، تئاتر، تلويزيون و راديو را تسليت گفت.پرستويي با ابراز تأسف از درگذشت مرتضي احمدي گفت: بابت مرتضي احمدي بايد به خيلي‌ها تسليت گفت. به جامعه سينما، تلويزيون، راديو، تئاتر و دوبلاژ و همچنين کليه هنرمندان کشور.

وي افزود: مردم به خاطر افتادگي و خاکي بودن مرتضي احمدي ايشان را خيلي دوست داشتند.

من از قبل از انقلاب او را مي‌شناختم. زماني که کاست‌هايي را به کارگرداني ايشان در جهت فرهنگ شنيداري براي رانندگان به‌ويژه رانندگان کاميون پر مي‌کرديم، با هدف حمايت از اين قشر که کمتر مي‌توانستند تلويزيون ببينند و بسيار هم مورد توجه قرار گرفته بود.پرستويي گفت: تمام جامعه ورزش ايشان را مي‌شناختند و به لحاظ علاقه‌اي که به ورزش و تيم پرسپوليس داشت، در تمام قراردادهايش قيد مي‌کرد در روزهايي که تيم محبوبش بازي دارد مقابل دوربين نرود.اين بازيگر با بيان اينکه از قديم در منزل مرتضي احمدي رفت‌وآمد داشته است، خاطرنشان کرد: اين اواخر صدمه زيادي ديده بود و قد رشيدش خميده شده بود.پرستويي ادامه داد: اين ضايعه را به فرزند مرتضي احمدي آزيتا و نوه‌اش بهرنگ بقايي و همچنين همه هنرمندان کشور به ويژه پيشکسوتان تسليت مي‌گويم. متأسفانه ماه آذر بدي داشتيم و هنرمندان زيادي را از دست داديم و افرادي هم به بيمارستان رفتند که برايشان آرزوي سلامتي دارم.

مرتضي احمدي30 آذرماه  به دليل مشکل ريوي و کهولت سن در منزلش درگذشت.از ماندگارترين آثار احمدي مي‌توان به کار صدايي (نوعي دوبله) وي در مجموعه «پينوکيو» اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» صداپيشگي کرده است.

«آرايشگاه زيبا»، «کت‌و‌شلوار خواستگاري»، «داني‌و‌من» و... از کارهاي تلويزيوني مرتضي احمدي است. وي در انيميشن «شکرستان» هم صداپيشگي کرده است.

دیدگاه ها (0)
img
img

توقیف ۵ موتورسیکلت فاقد پلاک و کشف ۴۰۷ کیلوگرم ماهی قاچاق در قشم

طوفان با سرعت ۱۰۸ کیلومتر بر ساعت زابل را درنوردید

نام نویسی ۷ هزار هرمزگانی برای حضور در مراسم پیاده روی اربعین ۱۴۰۵

حمله مسلحانه در بلوچستان پاکستان؛ ۹ نیروی پلیس کشته شدند

حضور ۲۷۰ خبرنگار خارجی برای پوشش مراسم بدرقه آقای شهید در مشهد

جزئیات اظهارنامه مالیات برآوردی سال ۱۳۹۹ در دسترس مودیان قرار گرفت

عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵

نمودار درختی مرحله حذفی جام جهانی پس از صعود اسپانیا و بلژیک

هیچ کمبودی در بلیت قطار نداریم/آماده افزایش ظرفیت هستیم

آغاز عملیات آسفالت مسیر روستای رزوییه رودان با دستور استاندار هرمزگان

نام نویسی ۷ هزار هرمزگانی برای حضور در مراسم پیاده روی اربعین ۱۴۰۵

زایش حیات در سایه قانون

شروط تعهدپذیری در حصر دریا

پیش‌بینی زمان اوج بار سراسری برق در سال ۱۴۰۵؛ احتمال ثبت پیک شبکه حوالی ۵ مرداد

بدرقه حافظه تاریخی جامعه

img
خـبر فوری:

دعوت نهادهای انقلابی از ملت برای حضور حماسی در مراسم وداع با قائد امت