افزایش اعتبارات دانشگاهی در بودجه سال جدید



رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کشور را در حوزه آموزش عالی و تحقیقات و فناوری تشریح کرد.

      
به گزارش صبح ساحل، امیرعلی سیف‌الدین گفت: اعتبارات هزینه‌ای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ۳/۳۴ درصد رشد، از ۲۱۸.۴۲۶ میلیارد ریال در سال جاری به ۲۹۳.۳۹۶ میلیارد ریال در لایحه سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد این مراکز دارای هشت برنامه اجرایی شامل برنامه تربیت نیروی انسانی متخصص، برنامه فرهنگی، برنامه تغذیه، برنامه پژوهش‌های علمی، برنامه پژوهش‌های کاربردی، برنامه توسعه فن‌آفرینی، برنامه ارائه کالا و خدمات تخصصی و برنامه ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی هستند.

 امیرعلی سیف‌الدین تاکید کرد: ایجاد بستر لازم برای تقاضامحوری (به جای عرضه‌محوری) در ارائه خدمات آموزش عالی؛ ایجاد مشوق‌های لازم برای تولید مقالات علمی دانشگاهی با ضریب تأثیر بالا و موثر در تولید علم؛ حمایت از شکل‌گیری و ارتقای واحد‌های فناور دانشگاهی؛ اختصاص یک و نیم درصد از سرجمع اعتبارات هزینه‌ای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به توسعه و ارتقای فعالیت‌های فرهنگی؛ پیش‌بینی اعتبار برای جذب ۱۰۰۰ نفر هیئت علمی جدید متناسب با مجوز‌های صادره؛ متمرکز کردن اعتبارات خدمات رفاهی دانشجویان برای اجرای سیاست‌های اصلاحی ارتقای وضعیت رفاهی دانشجویان؛ حمایت از سرآمدان علمی برای ایجاد دستاورد‌های علمی و فناوری در تراز جهانی؛ سیاستگذاری برای تقویت و توسعه دیپلماسی علم و فناوری و توجه به فعالیت‌های پایش و رصد دستاورد‌های علم و فناوری، رویکرد‌ها و جهت‌گیری‌های لایحه بودجه ۱۴۰۲ در بخش آموزش عالی هستند.

رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه به تشریح اعتبارات حوزه دانش‌بنیان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پرداخت. سیف‌الدین گفت: مجموع اعتبارات پیش‌بینی‌شده حوزه دانش‌بنیان دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و پژوهشگاه‌ها در لایحه بودجه سال آینده، مبلغ ۱۷.۶۴۶.۴۸۵ میلیون ریال و بودجه دانش‌بنیان جهاد دانشگاهی از محل جدول ۹ ردیف طرح‌های نوآورانه جهاد دانشگاهی به میزان ۸۱۰.۰۰۰ میلیون ریال و از محل جدول ۷، مبلغ ۱۱.۱۶۷.۷۶۵ میلیون ریال است.

وی درباره بودجه دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در لایحه سال ۱۴۰۲ گفت: بودجه دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در لایحه سال ۱۴۰۲ از محل جدول ۷، مبلغ ۳۵.۳۵۵.۵۶۲ میلیون ریال و از محل جدول ۹ ردیف – معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور- کمک به افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی، مبلغ ۴.۷۰۰.۰۰۰ میلیون ریال و از محل اجرای برنامه‌ها و طرح‌های دانش‌بنیان و حمایت از مناطق مبتنی بر علم و فناوری، مبلغ ۵.۰۰۰.۰۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

سیف‌الدین افزود: اعتبار مربوط به محل جدول ۵ ردیف ۱۱۰۵۱۸ درآمد حاصل از صادرات مواد خام و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی و محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی (بند ن تبصره ۶) نیز ۲۸.۵۸۷.۳۲۵ میلیون ریال است.

رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه به توضیح بند (و) تبصره ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۲ کشور پرداخت که به موجب آن، شرکت‌ها و موسسات غیر انتفاعی و بانکی مکلف شده‌اند ۶۰ درصد بودجه پژوهشی خود را به صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری واریز کنند و منابع این صندوق به دانشگاه‌هایی تعلق می‌گیرد که برای حل مشکلات همان شرکت‌ها طرح‌های تحقیقاتی انجام دهند.

سیف‌الدین افزود: این اعتبارات در راستای استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی به منظور رفع مشکلات دستگاه‌های اجرایی و برای حل مسائل و مشکلات شرکت‌ها و موسسات غیر انتفاعی و بانکی، هزینه می‌شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها