به گزارش صبح ساحل، دکتر یاسر مرادی روز سه شنبه اظهار داشت: در مدت یادشده مصدومان ۱۲ مورد مار گزیدگی و ۱۷۶ مورد عقرب گزیدگی از سرتاسر جزیره قشم برای دریافت خدمات اورژانسی گزیدگی ها به مراکز درمانی و بیمارستانی سرزمین آب و آفتاب مراجعه کرده اند.
وی گفت: مهمترین عامل در نجات جان افرادی که دچار مار گزیدگی یا عقرب گزیدگی می شوند، مراجعه سریع به مراکز درمانی بوده و دلیل تمام موارد منجر به فوت در موارد یادشده، تاخیر در رساندن افراد به پزشک و بیمارستان است.
به گزارش ایرنا، در ایران سهم عقرب گزیدگی بیش از چهار برابر مار گزیدگی است و بیشترین آمار عقرب گزیدگی مربوط به استان های با آب و هوای گرم و مرطوب به خصوص استان های هرمزگان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس (فسا)، خراسان رضوی (گناباد)، خراسان جنوبی (بیرجند) و کرمان (رفسنجان) است.
عقرب گزیدگی در استان هرمزگان شیوع بسیار بالایی دارد و عقرب زرد کوچک (گادیم) از جمله شایع ترین گونه عقرب ها در این استان و جزیره قشم است که به علت داشتن نیش کوچک، درد زیادی ایجاد نمی کند و فرد گاهی متوجه عقرب زدگی نمی شود به همین دلیل به مرکز های درمانی مراجعه نکرده یا دیر مراجعه می کند که این تاخیر می تواند شدت علایم را چند برابر کرده و حتی منجر به مرگ شود.