به گزازش صبح ساحل، محمد محسنی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مکاتبه با مسوولان قضایی در هرمزگان با توجه به اهمیت و لزوم حفظ آثار طبیعی جزیره هرمز مانند خاکهای رنگی تجدید ناپذیر آن انجام شد تا اقدامهای پیشگیرانه انجام شود.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان برای آنکه بتواند جلوی چنین تخریبهایی را در جزیره هرمز گرفته و مانع از خروج خاک آن توسط مسافران به خارج از این جزیره بشود ابزار قانونی در اختیار ندارد و قانون هم رسیدگی به تخریب مناظر و آثار طبیعی را بر عهده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار نداده است اما از بابت حفظ طبیعت و آثار تاریخی و میراث سرزمینی به این موضوع پرداخته ایم.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان اضافه کرد: علاوهبر نامه نگاری انجام شده با ادارههای دولتی مختلف درحال هماهنگی با سازمان بنادر و دریانوردی، مردم و گمرک برای ممنوع کردن برداشت خاک از جزیره هرمز و حتی سایر جزایر هستیم و نباید اجازه داد کسی به مکانهای دارای طبیعت متفاوت آسیب وارد کند، حال این آسیب با برداشت خاک یا با روش دیگری باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان ابراز کرد: این تخریبها و بردن خاک جزیره هرمز به خارج از این جزیره توسط مسافران اقدامی نادرست است و تصور کند اگر چند صد هزار نفر انسان روزانه ۲۰۰ گرم خاک این جزیره را با خود خارج کنند چه بر سر این جزیره خواهد آمد، حال اگر ۵۰۰ هزار نفر از جزیره هرمز دیدن کرده و هر کدام ۵۰۰ گرم خاک همراه خود خارج کنند چه حجم بالایی از خاک این جزیره خارج میشود.
جزیره هرمز به عنوان سایت موزه ثبت میشود
محسنی ابراز کرد: انشاءالله جزیره هرمز به عنوان سایت موزه ثبت میشود و برای آنکه در آینده حوادث سالجاری تکرار نشود مسیر گردشگری هرمز مشخص میشود که اکنون درحال انجام کارهای لازم برای این منظور هستیم.
وی ادامه داد: مسیر ورود و خروج و تردد گردشگران به محل جاذبههای گردشگری باید مشخص باشد و کسی نتواند از آن تخطی کند، تا دیگر شاهد نباشیم فردی مشغول کندن سنگ، برداشت خاک و آسیب زدن به سیما و منظر طبیعی آن است.وی ادامه داد: مسیر ورود و خروج و تردد گردشگران به محل جاذبههای گردشگری باید مشخص باشد و کسی نتواند از آن تخطی کند، تا دیگر شاهد نباشیم فردی مشغول کندن سنگ، برداشت خاک و آسیب زدن به سیما و منظر طبیعی آن است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان افزود: کشورهای گردشگر علایم و نشانههایی هم برای گردشگران مشخص میکنند که در صورت تخطی افراد از آنها با مجازات روبرو میشوند.
محسنی ابراز کرد: علاوهبر تخریب منظر گردشگری شاهد حرکتهای نا ایمن افرادی هستیم که برای استفاده از این مناظر در فرصت اندک تعطیلیهای نوروزی به جزایر هرمزگان سفر میکنند که تلاش داریم جلوی این رفتارهای که هم به خودشان و هم جامعه آسیب وارد میکند گرفته شود.
وی مثال زد: فردی به بالای کوه رفته و در شرایط ناایمن اقدام به عکاسی از خود میکند و یا در دره ستارهها برای عکس گرفتن به لبه پرتگاه میروند، حال اگر خدای نکرده اتفاقی برای این هموطنان رخ بدهد چه کسی میتواند پاسخگو باشد، بنابراین بایستی تا قبل از آنکه برای فرد و خانوادهای حادثهای ناگوار رخ دهد موضوع را چاره کرد.
هرمز؛ جزیرهای از شگفتیهای خلقت در خلیج فارس
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان تاکید کرد: بنابراین برای جلوگیری از چنین وضعیتی برنامهریزی شده که در وهله اول شرایط گردشگری در جزیره هرمز، قبل از ورود مسافران و گردشگران به آنها اطلاع رسانی میشود و مسیر گردشگری هم مشخص و تعیین و با آن آشنا خواهند شد.
محسنی افزود: حتی نقشهای در اختیار گردشگران قرار خواهد گرفت که مسیر حرکت و گردش را در این جزیره نشان میدهد و میتوانند آن را در طول مسیر از طریق اسکن تابلوهای قرارگرفته در اتوبوسهای دریایی و بندرهای این مسیر دریایی دانلود کنند، این نقشه علاوهبر اتوبوسهای دریایی در بندر شهید حقانی و بندر جزیره هرمز هم در معرض دید گردشگران قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: برای اینکه بتوان در این راستا موفق بود باید از خود جامعه محلی استفاده کرد و نشستهای مشترکی با مردم داشت و آنها را توجیه کرد و رفتار اکنون مسافران و گردشگرانی که وارد جزیره هرمز شده و با خود خاک این جزیره را خارج میکنند به اقتصاد گردشگری این جزیره و مردم ساکن آن آسیب وارد میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان ابراز کرد: امید میرود بتوان این طرح را تا پایان اردیبهشت تکمیل و اجرایی کرد.
محسنی در خصوص تخریب مناظر طبیعی گردشگری در سواحل غرب هرمزگان هم گفت: به محض اطلاع از تخریب آثار طبیعی و جاذبههای طبیعی گردشگری پیگیر موضوع شدیم که از چگونگی و چرایی ماجرا مطلع شویم.
وی افزود: گویا چند گروه در غرب هرمزگان اختلافهایی با هم داشته و به دلیل بیاطلاعی از ارزش این آثار طبیعی دست به این کار زدهاند که مستندسازیهایی انجام شده است تا موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.
چندی پیش ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد افرادی غیر محلی در حال تخریب مسیر ساحلی بندر مغدان به سمت بندر مقام هستند که یکی از زیباترین جادههای ساحلی جنوب ایران هستند.