نماینده مجلس:

گردش مالی فیلترینگ۵۰هزار میلیارد تومان/ نباید با لج بازی فیلترینگ را ادامه دهیم



نماینده مجلس ضمن انتقاد از فیلترینگ فعلی اینترنت، گردش مالی فیلترینگ را ۴۰ تا ۵۰هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

   

به گزارش صبح ساحل، جلال رشیدی کوچی در گفت وگو با خبرنگار عصر ایران با اشاره به آسیب های فیلترینگ فضای مجازی گفت: عملا ما شاهد این هستیم که بازار پرسود و مکاره ای پشت پرده فیلترینگ شکل گرفته است که متاسفانه گردش مالی سنگینی هم در آن اتفاق می افتد. ۴۰تا ۵۰هزار میلیارد تومان گردش مالی است ما هم از لحاظ فنی و‌هم از لحاظ روانی می توانیم این موضوع را بررسی کنیم.

عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها اظهار کرد: اینکه شرایط جامعه را با تصمیمات مان به این شکل پیش بردیم جای سوال است. بنده نظرسنجی در یکی از شبکه های اجتماعی که فیلتر است انجام دادم که تقریبا سی هزار نفر در آن نظرسنجی شرکت کردند هشتاد درصد گفتند ماهیانه بالای صدهزار تومان بابت فیلترشکن هزینه می کنند و این باعث شکل گیری این گردش مالی شده است که تبعات منفی برای کشور، جامعه و اقتصاد ما دارد. چون بازار پرسود،غیرقابل نظارت و خلافی در این بخش شکل گرفته است پس قطعا دست افراد خاصی است وقتی این بازار پرسود باشد حتما افراد معمولی نمی توانند به آن راه پیدا کنند.

وی افزود: وقتی ما فیلترشکن روی گوشی مان نصب می کنیم مصرف دیتای ما چندبرابر می شود و این نیز در آن عدد حساب می شود یعنی اگر ما بسته ده گیگی را در شرایط عادی یکماه استفاده می کردیم وقتی فیلترشکن روشن شود این مصرف اینترنت را بیشتر می کند یعنی ده گیگ را به جای یکماه در زمان کمتری مصرف می کنیم و این نیز پولش به جیب شرکت مخابرات می رود. 

نماینده مردم مرودشت در مجلس تصریح کرد: وقتی ما می گوییم فیلترینگ به این شیوه درست نیست منظورمان این نیست که با سامان دادن و مقابله با بی بندو باری در فضای مجازی مخالف هستیم بلکه حرفمان آسیبی است که از این طریق به خانواده ،جامعه و اقتصاد می رسد.

وی ادامه داد: وقتی شما برای دسترسی به شبکه اجتماعی فیلترشکن نصب می کنید خواه ناخواه دسترسی به سایر سایت ها و شبکه اجتماعی نیز برای شما باز می شود که شاید در حالت عادی خانواده ها اجازه ندهند که فرزندان یا خودشان برای دسترسی به آن شبکه، فیلترشکن نصب کنند وقتی برای استفاده از شبکه اجتماعی مجبور به نصب فیلتر شکن هستید خواه ناخواه آنجا دسترسی به شبکه های مستهجن هم دارید و اینجا نظارت خانواده بر فرزند از بین می رود بسیاری از مادران به من مراجعه کرده اند که در گوشی بچه هایمان مسائلی را می بینیم که چیزهای بدی است نه اینکه از اینستاگرام این مطالب و محتوا را گرفته باشد بلکه از سایت های پورن و مستهجن گرفته اند. 

وی با بیان اینکه نباید با لج بازی فیلترینگ را ادامه دهیم گفت: ما اگر می خواهیم فضای مجازی مان را کنترل کنیم باید در کنار تمام قوانینی که می گذاریم به گونه ای به مردم خدمت کنیم، معیشت شان را اصلاح کنیم و زندگی شان را روی روال عادی بیندازیم که مردم با عشق و علاقه به حاکمیت نگاه کنند وقتی این اتفاق افتاد دیگر اگر حاکمیت به مردم گفت این کار را انجام دهید با جان و‌دل قبول می کنند همان اتفاقی که در زمان اوایل انقلاب و جنگ افتاد. الان عموما به دلیل اینکه معیشت مردم مشکل دارد، در مضیقه هستند و دلخوشی های ساده مردم را با تصمیمات غلط خودمان به آرزوهای دست نایافتنی تبدیل کردیم خیلی از جاها مردم تبعیت نمی کنند و گاها مقابله و مخالفت می کنند. 

عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در مورد اینکه آیا عملا کار از دست مجلس خارج شده است،گفت: مجلس یک قسمی از کار است این در حالی است که مجلس باید در راس امور باشد قانون این اختیار را به مجلس داده است که در این زمینه تصمیم گیر باشد.

با گذشت بیش از  ۶ ماه از شروع محدودیت‌های اینترنتی و فیلتر شدن سری آخر اپلیکیشین‌های فعال در ایران، بازار فروش فیلترشکن و VPN نه تنها داغ‌تر از گذشته شده، بلکه با جهش شدید قیمتی نیز مواجه بوده است. بخش بزرگی از این جهش قیمتی به پای شوک نرخ دلار نوشته می‌شود، اما مشخص نیست در کشوری که کاربران تلاش بی‌وقفه‌ای را برای دسترسی به اینترنت جهانی و آزاد می‌کنند، سود بالای فروش فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها به جیب چه کسانی می‌رود و چرا سایت‌های فروش فیلترشکن کماکان فعال هستند و هیچ محدودیتی برای گسترش آن وجود ندارد؟

  
نرخ فیلترشکن چند؟

مرور سایت‌های فروش وی‌پی‌ان به خوبی نشان می‌دهد؛ قیمت وی‌پی‌ان در سال جدید با جهش بالای قیمتی همراه شده و سود بالایی را نصیب فروشندگان فیلترشکن می‌کند.

حدود ۳ ماه قبل، میانگین قیمت VPN با آی پی ثابت و حجم نامحدود تک کاربره، ماهیانه ۸۰ هزار تومان بود. اکانت دو ماهه همین فیلترشکن ۱۳۰ هزار تومان و سه ماهه آن ۲۰۰ هزار تومان بود که در حال حاضر قیمت اکانت یک ماهه آن زیر ۲۰۰ هزار تومان نیست.

اما یک فیلترشکن خوب و پرسرعت که بدون قطعی است؛ اگر پیش از محدودیت‌های اینترنتی برای دو کاربر به صورت ماهیانه از ۱۰۰ هزار تومان بود؛ در سال جاری ۱۵۰ هزار تومان هم فروخته می‌شود.

وبسایت‌های بی‌شماری در فضای مجازی وجود دارند که به راحتی فیلترشکن می‌فروشند و به شبکه شتاب هم متصل هستند. در یکی از این وبسایت‌ها، قیمت وی‌پی‌ان چند کاربر که در سال گذشته، به صورت فصلی ۹۰ هزار تومان بوده به حدود ۴۴۰ هزار تومان رسیده است. در ضمن قیمت ۶ ماهه این VPN نیز حدود ۸۰۰ هزار تومان است.

در این بازار عجیب و غریب که مشخص نیست چه کسانی آن را می‌گردانند و کسی هم در مجموعه عریض و طویل دولت و مجلس آن‌ها را گردن نمی‌گیرد، برخی وی‌پی‌ان‌های یک ساله با قیمت‌هایی بالای ۱.۵ میلیون تومان به فروش می‌رسند و عجیب اینکه کاربران نیز برای این فیلترشکن‌ها، هزینه می‌کنند. در واقع، کاربر ناچار است هر قیمتی برای یک VPN گفته می‌شود را بپذیرد و هزینه کند؛ چون با فضای اینترنتی حال حاضر که توسط شرکت‌ها و اپراتور‌های ارایه‌دهنده خدمات اینترنتی شکل داده شده، نمی‌تواند به واتساپ و اینستاگرام و بازی‌های مورد نیاز هر روزه‌اش وصل شود.

  

سرعت اینترنت

در ایران بر اساس گزارش سازمان جهانی مخابرات سرعت اینترنت بین الملل ۱۵.۲ کیلو بیت بر ثانیه است. یعنی مجموع تعداد کاربران اینترنت ما بر کل حجم اینترنت بین‌الملل، این عدد است. این عدد در آرژانتین ۴۱ است. این فاصله به باور کارشناسان ناشی از فیلترینگ است. در مقابل اگر دولت در اختصاص اینترنت بین الملل خساست نکند؛ بی شک شاخص رشد می‌کند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها