01

دی

1403


فرهنگی و هنری

06 خرداد 1402 13:12 0 کامنت

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، یکشنبه و دوشنبه مورخ هفتم و هشتم خرداد ماه، تعطیل است.

این مجموعه با ۱۳ کاخ‌موزه و موزه فعال، همه‌روزه پذیرای بازدیدکنندگان و علاقمندان است.

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، یکشنبه و دوشنبه مورخ هفتم و هشتم خرداد ماه، تعطیل است.

مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد با وسعت ۱۱۰ هکتار در منطقه تجریش و به‌عنوان بزرگ‌ترین مجموعه فرهنگی‌تاریخی پایتخت است و در نیمه اول ۱۴۰۲ همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ و فروش بلیت تا ساعت ۱۷ پذیرای بازدیدکنندگان، گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ، فرهنگ و هنر کشور است.

  

افشای ماجرای مفقود شدن ۴۸ تخته‌فرش دستباف نفیس از سعدآباد

 افشای ماجرای مفقود شدن ۴۸ تخته‌فرش دستباف نفیس و گران‌قیمت با انتشار گزارش خبرگزاری فارس در روز یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ شروع شد. بنابر گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری فارس ارزش مالی نسبی این فرش‌ها بر اساس قدمت تاریخی آن، نوع طراحی، مکتب هنری و خصوصیات فیزیکی، مبلغی معادل ۱۲۷ میلیارد تومان اعلام و گفته شده طی بازه سال‌های ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۵ از ساختمان خارج شده است. یکی از شاهدین که در همان دوران در ساختمان حافظیه مسئولیت داشته است در این خصوص می‌گوید: «سال ۱۳۹۵ فرش‌ها را با یک دستگاه وانت مزدا بردند منزل...». اسم و سمتی از این شخص منتشر نشده است. این گزارش با دادن این احتمال که این دزدی یک کار گروهی است؛ پایان می‌یابد. خبرگزاری فارس دلیل این احتمال را فرایند طولانی و سخت تصاحب، حمل و نگهداری از این فرش‌ها می‌داند.

این گزارش با واکنش‌های بسیاری از سمت مردم روبه‌رو شد و توجه رسانه‌ها را به موضوع جلب کرد.

دو روز بعد؛ دو خرداد ۱۴۰۲؛ روابط عمومی کاخ سعدآباد جوابیه‌ای نسبت به خبر مفقودی فرش‌های ساختمان حافظیه کاخ سعدآباد، منتشر کرد که به شرح زیر است: روز گذشته خبری مبنی بر «ناپدید شدن فرش‌های نفیس ساختمان حافظیه سعدآباد در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵» منتشر شد و بازتاب گسترده‌ای میان افکار عمومی داشت.

لازم به توضیح است، همان‌طور که در خبر یاد شده آمده؛ ساختمان حافظیه متعلق به نهاد ریاست‌جمهوری است و حفاظت از آن در حیطه وظایف و اختیارات وزارت میراث فرهنگی نیست. مجموعه ۱۸۰ هکتاری سعدآباد مشتمل بر بناها و کاخ‌موزه‌هایی است که برخی از آن‌ها در تملک نهادهایی غیر از میراث فرهنگی است.

ماجرای فقودی چندین تخته فرش به قیمت ۱۲۷ میلیارد تومان/ هنوز کسی گردن نگرفته است!

   

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران نیز درباره مفقودی فرش‌های نفیس گفت: گزارش مقدماتی درباره سرقت فرش‌ها از سعدآباد داده شده است. این اتفاق در دوره‌های قبلی اتفاق افتاده و حراست از آن ساختمان مجموعه‌ی کاخ سعدآباد به عهده‌ی سازمان میراث فرهنگی نبوده است و حراست آن بخش (ساختمان حافظیه) کاخ سعدآباد بر عهده‌ی دستگاه‌های دیگر است که وظایف قانونی خود را انجام می‌دهند. حتما باید اطلاعاتی درباره‌ی اصل خبر سرقت فرش‌ها و چگونگی سرقت مشخص شود و به نظر مردم برسد.

دیدگاه ها (0)
img