به گزارش صبح ساحل، حجت الاسلام و السملمین محمد عبادی زاده ظهر امروز (۱۹ خردادماه) در جمع نمازگزاران بندرعباسی، افزود: براساس نگاه خوشبینانه به وضعیت اشتغال این استان، سهم اشتغال هرمزگانیها در صنایع از ۳۰ درصد تجاوز نمیکند و البته این سهم بدون در نظر گرفتن نوع و چگونگی شغل است.
وی ادامه داد: وضعیت بیکاری و اشتغال هرمزگان در سال گذشته تا سطحی در این استان کاهش یافت اما بر اساس آخرین آمارهای رسمی مجدد بیکاری افزایش یافته است.
امام جمعه بندرعباس خاطرنشان کرد: این استان حداقل دارای ۳۰ تا ۴۰ هزار فرد بیکار است البته آمارهای دستگاههای دولتی میگوید تعداد بیکاران حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر است البته این آمار برای کسانی است که به ادارههای دولتی مراجعه کردهاند.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده گفت: بسیاری از بیکاران این استان به ادارههای دولتی مراجعه نکردهاند و آیا با حرکت لاک پشتی میتوان مشکل بیکاری فرزندان هرمزگان را حل کرد؟
رییس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان افزود: سهم اشتغال هر حوزه مانند صنایع دستی، کشاورزی، صنایع مادر و بزرگ، شیلات، خدمات باید مشخص شود تا بدانیم ظرف مدت ۲ سال آینده در حوزه اشتغال چه تعداد شغل در هر بخش باید ایجاد شود، چنانچه بدون برنامه حرکت کنیم این ایستایی و توقف را همیشه خواهیم داشت.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به تبدیل کردن فرصتهای دریا به فرهنگ عمومی جامعه، بیان کرد: باز هم براساس نگاه خوشبینانه می توان گفت میزان استفاده از این ظرفیت اقتصادی بزرگ به ۱۰ درصد هم نمیرسد و این درحالی است که بخش عمده نعمتهای خداوند در دریا قرار دارد و هرمزگان دارای هزار و ۲۰۰ کیلومتر خط ساحلی و با احتساب جزایر ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر ساحلی است.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده خاطرنشان کرد: این برای هر جامعهای فرصت مغتنم است و نشست های مختلفی توسط شورای فرهنگ عمومی هرمزگان در این حوزه برگزار شد که جمع بندی میشود و اجرایی شدن خروجی آن را دنبال میکنیم تا مطالبه رهبری برای تبدیل فرصتهای دریا به فرهنگ عمومی عملی شود.
وی گفت: دریا مورد غفلت قرار گرفته و باید فرهنگ دریا و ساحل نشینی احیا شود، بخشی از اقتصاد ساحل نشینان دریاست که نتوانسته ایم از آن استفاده کنیم.
امام جمعه بندرعباس با اشاره به وضعیت شهرهای ساحلی، تصریح کرد: این در شرایطی است که اکثر شهرهای پیشرفته دنیا در کنار ساحل قرار دارند و وضعیت شهرهای ساحلی خودمان هم در پیش چشممان قرار دارد.
نماینده ولی فقیه درهرمزگان با اشاره به روز صنایع دستی، افزود: ظرفیت صنایع دستی هرمزگان هم در زمینه اقتصادی مورد غفلت قرار گرفته و این در شرایطی است که چند سال قبل یونسکو این شهر را به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و خانگی معرفی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده توضیح داد: شیخ نشینهای حاشیه جنوبی خلیج فارس تا چند سال قبل صنایع دستی مورد نیاز خود را از اینجا تامین میکردند اما اکنون وضعیت صنایع دستی هرمزگان چگونه است، نسلهای بعدی به تدریج درحال فاصله گرفتن از این هنر سودآور هستند که نباید این رخ بدهد.
امام جمعه بندرعباس گفت: صنعت بسته بندی هم برای عرضه این محصولها به کشورهای مختلف نداریم، تعداد بازارچههای خانگی و محلی که باید در استان وجود داشته باشد تنها به چند مورد معدود خلاصه میشود.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان بیان کرد: شاید حتی مغازههای صنایع دستی را بسیاری از همشهریان ندیده باشند، استانی که میخواهد محور باشد باید سهم اشتغال آن در این بخش مشخص باشد.
وی اضافه کرد: کسب و کارهای کوچک و خانگی میتوانند بخشی از مشکل بیکاری را حل کند که باید بر روی این بخش سرمایه گذاری شده و برای مردم تسهیلات فراهم شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان گفت: باید برای این کار و برنامه ریزی کرد و بازار فروش به خصوص بازارهای صادراتی برای آنها ایجاد کرد، ظرفیت بازار داخلی برای این منظور محدود است اما چنانچه بازار صادارتی فراهم شود میل و رغبت مردم برای فعالیت در این زمینه افزایش مییابد.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به سخنان امام جامعه در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: اگر مجموعه فرمایشهای مقام معظم رهبری را از اول انقلاب تا کنون را گردآوری کنیم میتوان مکتب امام راحل را از دل آن بدست آورد.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده ابراز کرد: رهبری هر ساله در مراسم ارتحال بخشهایی از این مکتب را معرفی میکنند که امسال به موضوع امید به آینده اشاره کردند چون که دشمن تلاش خود را بکار گرفته تا این امید را از جامعه اسلامی ایران بگیرد.
وی افزود: جامعه با مکتب امام راحل جلو میرود و با این مکتب به سعادت خواهد رسید و بن مایه آن، اسلام است.
امام جمعه بندرعباس اضافه کرد: تلاش های دشمن در حوادث اخیر مضاعف شده و بیداری امت تنها راهی است که میتواند ما در برابر آن موفق کند.
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی در بازار هم گفت: اسلام تاکید دارد بازار اسلامی باشد و حرص در سود را نهی و از کثرت طلبی و فزون طلبی در ثروت نهی میکند.
امام جمعه بندرعباس اشاره کرد: بنابراین بازاریان در زمینه سود باید به مکفی بودن آن در زندگی توجه کنند، پیامبر اکرم (ص) همیشه جامعه را به سمت کفاف هدایت میکردند، سود کم انسان را به سمت زندگی مکفی هدایت میکند.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان یادآور شد: بازاریان تلاش کنند زندگی با سود قانع و منصفانه برای کسب و کار خود در نظر بگیرند.