03

دی

1403


اجتماعی

28 خرداد 1402 17:58 0 کامنت

تا به حال به این فکر کرده اید که سرباز فراری با سرباز غایب چه فرقی دارد؟ افرادی که موعد خدمت سربازی آن‌ها فرا رسیده است، اما از رفتن به سربازی خودداری می‌کنند از نظر قانون به دو دسته سرباز فراری و سرباز غایب تقسیم می‌شوند؛ اما تفاوت بین این دو در چیست؟

   

به گزارش صبح ساحل، سربازی از سن ۱۸ سالگی برای پسران آغاز می‌شود، برخی از دلایل مانند ادامه تحصیل می‌تواند موعد اعزام به خدمت سربازی را به تعویق اندازد، اما اگر برای نرفتن به خدمت سربازی دلیل موجهی وجود نداشته باشد، فرد یا سرباز غایب محسوب می‌شود یا سرباز فراری.

سرباز غایببه فردی می‌گویند که به سن مشمولیت (۱۸ سالگی) رسیده باشد و هنوز برای تکمیل و ارسال دفترچه اعزام به سربازی اقدامی نکرده باشد همچنین اگر فرد دفترچه اعزام را تکمیل و ارسال کند و زمان اعزامش مشخص شود، اما خودش را به پادگان معرف نکند همچنان سرباز غایب محسوب می‌شود.

فردی که خودش را به پادگان معرفی می‌کند اگر از ادامه خدمت سربازی (چه در دوران آموزشی و چه خدمت) خودداری کند سرباز فراری محسوب می‌شود.

چه‌زمانی "مشمول غایب" سرباز فراری می‌شود؟

سربازانی که مدت غیبت اولیه آن‌ها از یک روز تا ۳ ماه باشد، سه ماه اضافه‌خدمت سربازی و چنانچه مدت غیبت اولیه آن‌ها بیشتر از سه ماه باشد به ۶ ماه اضافه‌خدمت سربازی تنبیه می‌شوند همچنین مشمولانی که مدت غیبت اولیه آن‌ها بیش از یک سال باشد، علاوه بر ۶ ماه اضافه‌خدمت سربازی، سرباز فراری نیز محسوب و به مراجع قضائی معرفی می‌شوند.

محرومیت اجتماعی مشمولان غایب

مشمولان غایب علاوه بر محرومیت‌های اجتماعی ماده ۱۰ قانون خدمت وظیفه عمومی از جمله دریافت تسهیلات بانکی، استخدام به هر صورت (رسمی، پیمانی، روزمزد و خرید خدمت)، اخذ پروانه کسب، با محرومیت‌هایی از جمله عدم امکان ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر، عدم برخورداری از معافیت کفالت، کسر خدمت ایثارگری و ممنوعیت خروج از کشور مواجه می‌شوند.

سربازان فراری دارای ۳ فرزند معاف می‌شوند

هفته گذشته سازمان وظیفه عمومی فراجا اعلام کرد سربازان وظیفه فراری دارای ۳ فرزند در صورت داشتن شرایط معافیت از سربازی، پس از معرفی خود به یگان خدمتی می‌توانند برای معافیت اقدام کنند.

  

طبق آخرین تغییرات معافیت سربازی در سال ۱۴۰۲ همه مشمولان وظیفه غایب و غیر غایب و کارکنان در حال خدمت که دارای ۴ فرزند و بالاتر هستند معاف می‌شوند. همچنین در صورتی که حداقل چهل سال و ۳ فرزند دارید باز هم از مزایای این معافیت بهره‌مند می‌شوید. اما افرادی که ۲ فرزند دارند مشمول قانون جدید معافیت سربازی نمی‌شوند.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «‌خبر خوب برای مشمولان سربازی؛  لایحه اصلاح قانون وظیفه عمومی برای طی مراحل قانونی در دستور کار دولت قرار گرفته است. گسترش مفهوم وظیفه عمومی به امور فرهنگی، فناوری و اقتصادی، تغییر در معافیتها و معاف شدن مشمولان مازا د به تشخیص ستاد کل، از مواردی است که در لایحه درنظر گرفته شده است.»

این معافیت از سال ۱۴۰۲ و برابر با موافقت مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی) برای مشمولان وظیفه غایب و غیر غایب و کارکنان وظیفه در حال خدمت که دارای ۴ فرزند و بالاتر هستند و همچنین مشمولان وظیفه غایب و غیر غایب و کارکنان وظیفه در حال خدمت، با حداقل ۴۰ سال سن تمام، که دارای ۳ فرزند هستند اجرا شده است. صدور کارت معافیت برای مشمولان غایب و غیر غایب واجد شرایط این مصوبه، پس از طی آموزش‌های مقدماتی و تکمیلی بسیج امکانپذیر خواهد بود.

معافیت تحصیلی

این نوع از معافیت حداکثر تا یک سال پس از فارغ تحصیلی از هر مقطع تحصیلی مجاز بوده و پس از آن فرد مشمول خدمت نظام وظیفه تلقی می‌گردد. این مقدار دارای یک نرخ رسمی بوده و فرد پس از آن جز دسته مشمولان قرار می‌گیرد. به این نرخ رسمی، سنوات تحصیلی می‌گویند.

حداکثر میزان سنوات تحصیلی جهت بهره‌مندی از شمول قانون معافیت تحصیلی 
مقطع تحصیلی حداکثر میزان سنوات
دیپلم و پیش‌دانشگاهی یکسال پس از انصراف یا فارغ تحصیلی
کاردانی دو و نیم سال
کارشناسی ناپیوسته سه سال
کارشناسی پیوسته پنج سال
کارشناسی ارشد ناپیوسته سه سال
کارشناسی ارشد پیوسته شش سال
دکتری پیوسته هشت سال
دکتری تخصصی شش سال

همچنین حداکثر سن مجاز جهت تحصیل در مقطع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۲۰ سال تمام می‌باشد و فرد پس از این سن جز دسته مشمولین محسوب می‌شود.

دیدگاه ها (0)
img