به گزارش صبح ساحل، «علیرضا شریفی»، مدیرکل بازرسی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه پیشگیری و مقابله با قاچاق کالاهای سلامت محور از وظایف مهم سازمان غذا و دارو است، گفت: حوزه آموزش یکی از وظایف سازمان غذا و دارو برای پیشگیری از قاچاق و تقلب است که بر اساس سیاستهای بالادستی ابلاغ شده است و در این رابطه ۱۳۶ هزار نفر ساعت در سال ۱۴۰۱ آموزش دیده اند.
وی افزود: در حوزه مقابله با قاچاق و تقلب کالاهای سلامت محور نیز طی سال گذشته ۳۰۰ هزار بازرسی در کل کشور انجام و منجر به کشف ۴ میلیون قلم کالا به ارزش حدودی ۱۸۰ میلیارد تومان شده است.
مدیرکل بازرسی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در حوزه رسیدگی به شکایات نیز سامانههای مختلفی در اختیار داریم تا شکایات مردمی ثبت و مورد پیگیری قرار گیرد، در این راستا ۱۹ مورد گزارش از طریق سازمان بازرسی کل کشور، ۳۳۲ مورد از طریق سامانه شکایتهای ریاست جمهوری، ۱۳۷۹ مورد از طریق سامانه میز خدمت، ۱۲ مورد سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور و ۲۴ مورد سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات احصا و به آنها رسیدگی شده است.
وی همچنین در حوزه مقابله با تبلیغات و خرید و فروش فرآوردههای سلامت محور در بستر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی عنوان کرد: یکی از فضاهایی که به شدت خرید و فروش قاچاق و تقلبی در آن صورت میگیرد فضای مجازی است که با همکاری پلیس فتا ۴۱۴۵ سایت و صفحه مسدود شدهاند، همچنین در از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون نیز ۱۲۰۰ وب سایت و آدرس شناسایی و به مراجع قضائی ارجاع و تاکنون با ۱۵۰ مورد آن برخورد صورت گرفته است و اقدامات مقتضی در خصوص سایر آنها نیز در جریان است.
لازم به ذکر است که ۴۰۰ مورد از سایتها و آدرسهای متخلف که اقدام به توزیع شیرخشک خارج از زنجیره میکردند و ۶ مورد از آنها عرضه کننده بوتاکس غیر مجاز بودند، به مراجع قضائی معرفی شدند.