به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایسنا، سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: سامانه راهنمای انتخاب رشته مجازی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با توجه به دغدغه داوطلبان و خانوادههای آنها در رابطه با انتخاب رشته بهینه راهاندازی شده است و داوطلبان میتوانند با پرداخت هزینه 80 هزار تومان به ازای هر یک از گروههای آزمایشی که در آن گروه مجاز به انتخاب رشته در رشته محلهای با آزمون شدهاند، از امکانات این نرمافزار بهرهمند شوند.
در نرمافزار راهنمای انتخاب رشته مجازی، با استفاده از اطلاعات داوطلبان سال جاری و اطلاعات رشته محلهای سالهای اخیر و با رعایت تمامی شرایط و ضوابط، رشتههایی که داوطلب در صورت انتخاب رشته در سال گذشته، شانس قبولی در آنها داشته معرفی میشود و البته این نرمافزار قادر به اولویت دادن رشته محلها مطابق همه عوامل مهم در تصمیمگیری از جمله علاقه و سلیقه داوطلب نیست و میتواند صرفاً به عنوان راهنما معرفی کننده رشتههایی باشد که داوطلب در آنها شانس قبولی دارد.
در این نرمافزار قابلیت جستجو بر اساس نوع دوره، مقطع تحصیلی، رشته محلهای استان، رشته، نوع پذیرش و یا ترکیبی از همه این موارد پیش بینی شده و این سامانه با توجه به وضعیت علمی داوطلب حداکثر ۳۰۰ کد رشته محل را با هر جستجو ارائه میکند که از بالا به پایین شانس قبولی داوطلب در آنها افزایش مییابد.
در سامانه انتخاب رشته مجازی، رشتههای تحصیلی بورسیه، دارای شرایط خاص از جمله دانشگاه فرهنگیان پیشنهاد نمیشود و داوطلبان در صورت تمایل به انتخاب رشته محلهای مذکور باید مطابق با ضوابط و شرایط مؤسسات مذکور و با توجه علاقه خود و اولویتی که مدنظرشان است، این رشته محلها را در فرم انتخاب رشته اصلی وارد کنند.
داوطلبان به این مسئله باید توجه داشته باشند که اگر رشته محلهای انتخابی خود را در نرمافزار انتخاب رشته اصلی ثبت نکنند، از چرخه گزینش آزمون سراسری حذف خواهند شد. به عبارت بهتر سامانه انتخاب رشته مجازی صرفاً نقش راهنمایی و هدایت داوطلبان بر اساس گزینههای انتخابی و نیز آمادگی برای انتخاب رشته اصلی را دارد و نیاز داوطلبان به برخی مشاوران که با اخذ هزینههای بالا به ارائه مشاورههای نامناسب میپردازند مرتفع میکند.