13

تیر

1405


فرهنگی و هنری

30 اردیبهشت 1394 08:44 0 کامنت

صبح ساحل ، هنری -  رضا ميرکريمي که به تازگي مديرعامل خانه سينما شده است تاکيد کرد که انجام امور صنفي در راس پيگيري‌ها قرار دارد ولي اين بدين معنا نيست که خانه سينما در لاک خود فرو مي‌رود. سال گذشته با پايان دوران فعاليت هيات مديره پيشين خانه سينما و برگزاري انتخابات ترکيب سيزدهمين هيات مديره خانه سينما و همچنين رييس جديد هيات مديره اين نهاد صنفي مشخص و پس از آن گمانه‌زني براي انتخاب مديرعامل خانه سينما آغاز شد که در اين ميان دو نام ابوالحسن داودي و عليرضا رضاداد بيش از سايرين به گوش مي خورد اما در نهايت محمدرضا موئيني، ابراهيم مختاري، بهمن اردلان، آتيلا پسياني، کامران ملکي، شادمهر راستين و سيد مهدي خادم اعضاي هيات مديره خانه سينما، رضا ميرکريمي را به عنوان مديرعامل انتخاب کردند.در چند روز گذشته و پس از انتصاب ميرکريمي به مديرعاملي خانه سينما وي گفتگوهايي با برخي رسانه‌ها داشت که درباره مسايل کلي درباره امور صنفي سخن گفت ولي قطعا درباره اداره  خانه سينما، تعامل با نهادهاي مختلف، مواجهه با منتقدان درون و بيرون سينما، نسبت خانه سينما با مسايل سياسي و ...مي‌توان حرف‌هاي جدي‌تري با ميرکريمي داشت.سوالاتي در همين زمينه از مديرعامل جديد خانه سينما داشتيم که وي نيز پاسخگوي آنها بود.

* خانه سينما در دورههاي مختلف مديريتي و به ويژه در دولت دهم با منتقداني رو به رو شد که حتي تا پاي تعطيلي اين نهاد صنفي و پلمب در آن پيش رفتند. گرچه اين روزها تب و تاب آن دست انتقادها و مخالفتها خوابيده است ولي به هر حال ممکن است در هر بزنگاه ديگري اين اتفاقات پيش روي خانه سينما قرار گيرد. شما به عنوان مديرعامل جديد چه برخوردي با انتقادهايي از اين دست خواهيد داشت؟

- اگر مخالفت و يا هرگونه انتقادي وجه منطقي داشته باشد بايد سعي کرد زمينه مورد اختلاف را به شکل منطقي برطرف کرد و اگر نارضايتي و انتقاد يک لج بازي تاريخي و بهانه جويي شخصي و مستدام باشد بازهم راه حل هايي وجود دارد تا زمينه هاي آن را از بين برد.مي توان با پيش گرفتن روش هاي دوستانه زمينه هاي سوءتفاهم هاي تاريخي را از بين برد.سينماي ايران با وجود شرايط نسبتا آرامي که امروز بر آن حاکم است داراي مشکلات جدي است و اهالي سينما با مسايلي چون بيکاري، نبود امنيت شغلي، بالا رفتن سن جمعيت موثر خانه سينما و ضرورت تامين مراقبت و محافظت از آنها و غيره روبه‌رو هستند و فکر مي کنم زماني که مجموع اين مسايل و مشکلات روي ميز قرار مي گيرد کمتر کسي است که نخواهد سهمي در  حل آنها داشته باشد.

* ولي به نظر مي رسد هنوز هستند افرادي که علاقمند به ادامه کشمکشها در قالب همان لجبازي تاريخي هستند و من فکر ميکنم منافع شخصي و سهمخواهي از قدرت نيز در اين برخوردها بي تاثير نيست.

- فعاليت هاي به زمين مانده خانه سينما آنقدر زياد است که ديگر وقت براي شنيدن بهانه جويي‌ها نيست و فکر مي کنم اگر همين موضوعاتي را که مطرح کردم محور قرار دهيم خيلي کارها مي توان انجام داد.

من به دنبال باز کردن پرونده هاي قديمي نيستم و اصولا حوصله جدال هايي را که تنها انرژي مي گيرد و نتيجه مثبتي ندارد، ندارم.

همانطور که قبلا هم گفته‌ام از ابتدا تمايلي به پذيرش مديرعاملي خانه سينما نداشتم اما در شرايطي قرار گرفتم که احساس کردم نپذيرفتن اين مسئوليت به روند فعاليت صنفي خانه سينما لطمه خواهد زد در نتيجه با حسن نيت آماده همکاري با طيف هاي مختلف سينمايي هستم و به اين موضوع نيز خوش‌بينم که بهانه اي براي اختلاف وجود ندارد و فکر مي کنم مشکلات خانه سينما آنقدر جدي و فراگير است که دامن زدن به هر اختلافي بي ثمر به نظر برسد.

* يکي از چالشهاي خانه سينما در دوره هاي مختلف مديريت اين بود که خانه سينما بيش از آنکه يک نهاد صنفي باشد درگير مسايل سياسي شده بود. تا چه اندازه به برطرف کردن اين شائبه اهتمام ميورزيد و خود سينماگران تا چه اندازه ميتوانند به تغيير اين نگاه کمک کنند؟

- سرمنشا ايجاد شائبه فعاليت سياسي در خانه سينما که در گذشته مطرح شد، خارج از اين نهاد صنفي بود و مجموع رفتارهاي خانه سينما نسبت به اين مسايل واکنشي بود. من معتقد نيستم کساني که در خانه سينما جمع شده بودند دنبال منافع سياسي بودند.

همانگونه که گفتم خانه سينما تکاليف به زمين مانده بسياري در زمينه مسايل صنفي و دفاع از حقوق اعضا دارد و هيات مديره و مديرعامل اين نهاد صنفي نماينده بيش از 5 هزار عضو با گرايش‌ها و سطوح مختلف معيشتي هستند و حق ندارند خواست اقليتي را به اکثريتي که در اين نهاد صنفي حيات دارند و نفس مي کشند ترجيح دهند.

* با اين اوصاف انجام امور صنفي در راس امور خانه سينما قرار مي گيرد؟

- هميشه انجام امور صنفي خانه سينما در راس بوده است. حال ممکن است براي برخي اين ذهنيت به وجود آيد که خانه سينما از اين پس در لاک خود فرو خواهد رفت و فقط به انجام امور صنفي مي پردازد که در پاسخ به اين ذهنيت بايد بگويم که به هيچ عنوان چنين نيست. آمار نشان داده و به روشني اين اطلاعات در دسترس است که سينماگران و اهالي هنر از جمله گروه هاي مرجع هستند که بر افکار عمومي جامعه تاثير بسزايي دارند و در رتبه بالاي جدول در ميزان تاثيرگذاري بر افکار عمومي جامعه قرار دارند بنابراين نقشي بيش از فرهنگ و هنر به عهده آنها است و نمي توانند فعاليت هاي خود را به امور صنفي و حل مسايل حوزه فعاليت خود محدود کنند. از همين رو خانه سينما مسئوليت هاي اجتماعي خود را فراموش نخواهد کرد.

* اين مسئوليتهاي اجتماعي در ميان اهالي سينما چگونه تعريف و تبيين ميشود؟

- وقتي مي گويم خانه سينما، منظور اهالي سينما به عنوان جمعيتي است که از دل اجتماع بيرون آمده و به دليل حرفه و تخصصي که دارد توانايي درک مسايل اجتماعي را حتي زودتر از سياستمداران دارد از همين رو موضوعات بسيار مهمي چون مواد مخدر، امور جوانان، محيط زيست و خيلي از نکات ديگر در حوزه اجتماع وجود دارد که به علت غفلت ساليان و سياست زدگي مديران سينما به آن اهميت داده نشده و اکنون با آمار خطرناک و عجيب در اين زمينه مواجه هستيم. منظور از مسئوليت اجتماعي پرداختن به همين امور است و سينماگران مي توانند پرچمدار مبارزه و دفاع از موضوعاتي از اين دست در مجامع مختلف باشند.

* تفاهمنامه هايي که در دو سال گذشته با وزير کار و وزير کشور بسته شده در همين راستا است؟

- قطعا. يکي از فعاليت هاي مهم که بايد انجام داد اين است که همکاري هاي بين سازماني را افزايش دهيم و از ظرفيت‌هاي فراواني که وجود دارد به بهترين شکل استفاده شود.البته ناگفته نماند که به دليل بي اطلاعي بخش هاي مختلف از وجود ظرفيت هاي يکديگر نيرو و انرژي مفيد تلف شده است بنابراين بايد مجموع آنها را شناسايي کرد و مورد استفاده قرار داد و انجام اين امور محقق نمي شود مگر اينکه طيف هاي مختلف که در انجام مسايل نقش دارند پاي کار بايستند.خوشبختانه تفاوتي که خانه سينما با سيستم هاي مشابه دارد اين است که صرفا هيات مديره، مديرعامل و کادر مرکزي اين نهاد صنفي در راس قدرت نيستند و تمام قدرت، نيرو و سرمايه خانه سينما در اعضاي تشکيل دهنده همه صنوف آن است. بدون تک تک اعضاي خانه سينما اساسا نيرويي وجود ندارد ضمن اينکه خانه سينما توان و استقلال مالي ويژه اي ندارد بنابراين  آنچه هويت مناسب اجتماعي و قدرت چانه زني بالا را به اين نهاد صنفي مي دهد جمعيت فرهيخته و فرهنگي سينماگران است که اعضاي خانه سينما را تشکيل مي دهند.

* تعامل سازمان سينمايي و خانه سينمايي از ديگر بحثهاي مهم است. به زعم بسياري از اهالي سينما و منتقدان، اختلافات بين رييس سابق سازمان سينمايي و مسئولان خانه سينما باعث شد دردسرهاي چند سال گذشته براي خانه سينما پيش آيد. امروز که به نظر مي رسد رابطه سازمان سينمايي و خانه سينما خوب است آيا ممکن است نقش اين نهاد صنفي در امورات سينما که در دست دولت است بيشتر شود؟ مثلا در جشنواره فيلم فجر خانه سينما فقط در جمع آوري آراي مردمي نقش دارد در حاليکه مي تواند نقش تاثيرگذارتري داشته باشد.

- مشارکت اهالي سينما در برگزاري جشنواره فيلم فجر بر کسي پوشيده نيست و اساسا بدون مشارکت اهالي سينما جشنواره برگزار نمي شود. اما اين موضوع که سياست گذاري و ساختار مديريتي جشنواره فيلم فجر تا چه اندازه بر جامعه اصناف سينماي ايران تمرکز دارد، بحث برانگيز است.به نظر من يکي از نقاط ضعف جشنواره فيلم فجر اجتناب و پرهيز از به بازي گرفتن نخبگان سينمايي در سياست گذاري و برنامه ريزي‌هايش است و يکي از مسايلي که مي توان پيگيري کرد توجه به همين نکته است.بسياري از وظايفي که بي دليل جزو وظايف حاکميتي شده؛ قابل واگذاري به خانه سينما است و مطمئن هستم که به بهره وري بالا و نتايج خوبي خواهد رسيد.

تجربه نشان داده انجام فعاليت هاي اجرايي، فيلمساز را از حرفه اصلياش دور مي کند. آينده اي براي فيلمسازي خود در دوران مديريت بر خانه سينما در نظر گرفته ايد؟

- از هيات مديره قول گرفته‌ام که حتما فيلم بسازم و آنها نيز پذيرفته اند و همچنان منتظر پاسخ سرمايه گذار هستم که ببينم حاضر به سرمايه گذاري روي کار جديدم هستند يا خير؟ در صورت يافتن سرمايه گذار بدون از دست دادن وقت پيش توليد و توليد فيلم «دختر» را شروع مي کنم.

*سخن پاياني؟

- در پايان صحبت هاي خود از محدمهدي عسگرپور دوست عزيزم که در سال هاي سخت خانه سينما را اداره کرد و به تبع فرهاد توحيدي رييس هيات مديره خانه سينما و هيات مديره محترم که تلاش کردند حافظ پيکره خانه سينما باشند، تشکر مي کنم و من هم نقاط قوت و برنامه هاي خوبي که در خانه سينما طراحي کردند مورد استفاده قرار مي دهم

دیدگاه ها (0)
img
img

آمادگی هلال احمر برای برگزاری تشییع رهبر شهید در عراق

هیچ تغییری در نرخ‌نامه‌های مصوب بلیت اتوبوس ایجاد نخواهد شد

هشدار پلیس فتا درباره شایعه‌پراکنی پیرامون مراسم تشییع پیکر رهبر شهید

رویترز خبر داد: مذاکرات ایران برای فروش نفت به شرکت‌های ژاپنی

انهدام یک تیم تروریستی در شهرستان تفتان سیستان و بلوچستان

برخورد ۴ خودروی سواری در محورهای بندرعباس ۱۱ مصدوم برجا گذاشت

آلبوم «بدرقه» در تشییع رهبر شهید با صدای هفت خواننده تولید شد/علیرضا افتخاری تا پرواز همای

پخش مجموعه نمایشی «دیدار» درباره رهبر شهید از قاب شبکه یک سیما

خدمات درمانی، بهداشتی و اسکان ۲۵۰۰ زائر در مراسم تشییع رهبر شهید فراهم شد

برنامه بازی های امشب جام جهانی ۲۰۲۶/ دیدار آرژانتین با شگفتی جام

بلومبرگ: اروپا پرداخت عوارض تنگه هرمز به ایران و عمان را قطعی می‌داند

تکذیب ادعا‌های مطرح شده از زبان فرماندهی انتظامی کشور

افزایش ظرفیت عرضه سوخت در مسیرهای منتهی به مراسم تشییع

ادای احترام رئیس قوه قضاییه به پیکر رهبر شهید انقلاب

کدام مقامات و شخصیت‌های برجسته لبنانی در مراسم «وداع رهبر شهید» حضور یافتند؟

img
خـبر فوری:

مهلت بهره‌مندی از معافیت ۳ فرزندی و بیشتر تا پایان سال ۱۴۰۷ تمدید شد