29

آبان

1403


اجتماعی

16 مهر 1402 09:20 0 کامنت

بر اساس قانون بیمه اجباری، ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت موظف است تا از تخصیص سهمیه به وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث جلوگیری کند. 

     

به گزارش صبح ساحل، عزیزی معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور در گفتگو با رادیو اقتصاد اظهار داشت: با همکاری و هماهنگی سازمان بیمه، شرکت ملی فرآورده های نفتی، پلیس راهور و دیگر دستگاه ها کارگروه راهبری اجرای ماده 48 قانون بیمه شخص ثالث در ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با نمایندگان دستگاه های مرتبط تشکیل و در مرحله اول مصوب شد خودروهای نفت و گاز سوز مشمول قانون در 3 مرحله اطلاع رسانی و رصد شوند.

عزیزی افزود: تا بحال 40 هزار خودرو نفت گاز سوز فاقد بیمه شناسایی شد که طبق فرایندی در یکماهه اول به دارندگان خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث، بهنگام سوختگیری پیغام "هشدار بیمه" ارسال می شود که همزمان سازمان راهداری، حمل و نقل جاده ای و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز پیامک هایی به این گروه ارسال می کنند.

وی ادامه داد: اگر دارندگان وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث اقدام به تمدید بیمه نامه خود در یکماه نکنند، وارد لیست خاکستری شده و به هنگام سوختگیری در ماه دوم پیغام" خطا بیمه" را دریافت خواهند کرد که به منزله غیرفعال شدن کارت سوخت شان است.

معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور با اشاره به رشد 30درصدی جامعه هدف برای تمدید بیمه بیان داشت: از 40 هزار خودرو طی یک ماه گذشته 12 هزار خودرو نسبت به تمدید بیمه خود اقدام کردند که از لیست هشدار خارج شده اند و انتظار می رود این روند افزایش یابد.

عزیزی هدف اصلی اجرای قانون را الزام به دریافت بیمه نامه شخص ثالث برای افزایش امنیت حوزه حمل و نقل دانست و تصریح کرد: توصیه ما به رانندگان خودروهای وسایل سنگین دقت در تمدید بیمه نامه هاست تا از منافع بیمه در جبران خسارات بهره مند شوند.

     

قطع سهمیه سوخت خودروهای گازوئیل سوز 

بیش از ۱۷ هزار خودرو سنگین بدون بیمه در حال ترددند، رانندگان این وسایل نقلیه اگر بیمه شخص ثالث تهیه نکنند، سهمیه سوختشان قطع می‌شود.

  به دارندگان این وسایل هشدار داده می‌شود که اقدام به خرید و تهیه بیمه نامه شخص ثالث کنند، در صورت عدم اقدام لازم در بازه یک ماهه، کارت سوخت آنها غیرفعال خواهد شد.برهمین اساس هم در مراحل بعدی سهمیه سوخت خودروهای سواری و موتورسیکلت های فاقد بیمه نامه شخص ثالث قطع خواهد شد.

سید کاظم عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه به دلیل ماهیت فرادستگاهی این تکلیف، کارگروه راهبری اجرای ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث و کمیته‌های فنی ذیل آن با محوریت ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و حضور نمایندگان همه دستگاه‌های مرتبط تشکیل و تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شد که برخی از آنها اجرا شده است، اظهار کرد: مرحله اول اجرای این ماده قانونی به خودروهای نفت گازسوز اختصاص یافت.

وی افزود: در همین راستا در دو گام جمعاً ۴۰ هزار خودرو نفت گازسوز فاقد بیمه نامه شناسایی شد که کارت سوخت این خودروها ابتدا به مدت یک ماه از طریق جایگاه‌های عرضه سوخت، پیام هشدار بیمه را دریافت کرده و آن دسته از خودروها که در این مدت بیمه نامه را تمدید نکردند وارد لیست خاکستری سامانه هوشمند سوخت شده و پیغام خطا  بیمه را مشاهده می‌کنند که به منزله غیرفعال شدن کارت سوخت است.

معاون ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با بیان اینکه تاکنون مالکان ۱۲۰۰۰ خودرو طی مقطع ورود به لیست هشدار و لیست خاکستری، اقدام به تمدید بیمه نامه کرده‌اند که کارت سوخت آنها مجدداً فعال شد، گفت: هدف اصلی اجرای این قانون، افزایش ضریب نفوذ بیمه شخص ثالث به منظور ایجاد فضای امن در حوزه حمل و نقل کشور است، از این پس بیمه شخص ثالث خودروهای نفت گازسوز به صورت مستمر مورد پایش قرار گرفته و تخصیص سهمیه نفت گاز منوط به دارابودن بیمه نامه است.

عزیزی با بیان اینکه شرط لازم برای درخواست کارت هوشمند سوخت در دفاتر پلیس +۱۰، دارابودن بیمه نامه شخص ثالث معتبر برای خودرو و موتورسیکلت مربوطه است، گفت: از دارندگان وسایل نقلیه درخواست می‌شود با توجه به ضروری بودن بیمه شخص ثالث و وضع مقررات ویژه از سوی قانونگذار در این خصوص، همواره نسبت به اعتبار بیمه نامه شخص ثالث خودرو خود مراقبت و به موقع تمدید کنند.

دیدگاه ها (0)
img